• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım yere çöküyor ve uçamıyor hasta

batuhansonmez

Yeni Üye
İyi günler. 1 ay önce kuşlarım gece korkup kafeste çırpındılar. Sarı olan erkek kuşumun sol kanat tüyleri uzunca koptu ve ufak kanaması oldu. Yarası kapanıp iyileştikten sonra erkekte moral bozukluğu yem yememe ve uçamama sorunları oluştu. Normalde capcanlı her dakika konuşan dışarı çıkmak için can atan bir kuştu arası benle iyiydi. Ama son 1 haftadır fotoğraftaki gibi sadece yerde duruyor. Normalde kafasını elde sevdirmez ama elime alınca artık sevdiriyor. Çok yorgun bitkin gibi. Dışkı olarak da ya ishal ya da sadece beyaz bir sıvı bırakıyor. Bazen de su akıtıyor sıcak şekilde. Veterinere kanat için götürdüm fakat iskelet olarak sıkıntısı yok tüy uzaması beklenecek dedi. Morali bozuk dediğimde ise uçamadığından dolayı dışarı fazlaca çıkarın sıkılmasın dedi. Sizlere konu açmak istedim çünkü nerdeyse 9-10 senedir yavruluktan beri bende. 1 tane de yavruları var uzun zamandır bana arkadaş olan fıstığı kaybetmek istemiyorum. Cevaplarını bekliyorum. (Fotoğraftaki gibi yatıyor bazende kafasını sırtına çevirip oraya gömüyor ters şekilde)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz gece korkup çırpınmalarının sebebi nedir acaba. Eğer ki tüyü koptuysa birkaç haftaya tekrar uzayıp yenisi çıkacaktır. Ayrıca kuşunuz 8-9 yaşlarındaymis bağışıklığı düşmüş olabilir. Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac kullanıyor musunuz. Temiz peçeteye yeni yapılmış dışkı fotosu alalım birde streamable.com dan kuşun videosunu paylaşıp linkini buraya ekleyin.

batuhansonmez

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz gece korkup çırpınmalarının sebebi nedir acaba. Eğer ki tüyü koptuysa birkaç haftaya tekrar uzayıp yenisi çıkacaktır. Ayrıca kuşunuz 8-9 yaşlarındaymis bağışıklığı düşmüş olabilir. Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac kullanıyor musunuz. Temiz peçeteye yeni yapılmış dışkı fotosu alalım birde streamable.com dan kuşun videosunu paylaşıp linkini buraya ekleyin.
Hocam gece çırpınması büyük ihtimal odaya bizden birinin girmesi veya yan odadan bir ses duymaları. Veteriner iki adet ilaç verdi birinin ismi avisol plus diğerinin ismi avi diar. Onun dışında yumurta haşlayıp veriyoruz havuç rendeleyip veriyoruz marul salatalık veriyoruz. Kuşun videosunu da yarın atacağım. Ama dışkı olarak eklediğim fotoğraflarda yanında var. Şuan bekliyorum 15 dk'dır ama yeni yapmadı.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin etseniz daha iyi olur. İçerik olarak çok daha zengin. Dışkının toparlanması lazım. O yüzden dediğim probiyotiği temin ediniz. İlk etapta üç gün üst üste uygulayın sonra haftada bir e indirirsiniz. Bunun yanında tüy gelişimi için b vitamini BT amin forte olur. Ama olmazsa gervit te olur içinde b vitamini var. Bunları kullandiktan sonra gözlemleyin. Strese girmiş olabilir dediklerim bağışıklığı güçlendirecek 🙏🏻 ama kuşunuz 8-9 yaşlarında olduğu için biraz zaman tanıyın bağışıklığı konusunda 🙂 bu dediklerimi aynı gün suluğuna koymayın haftanın farklı günlerinde koyun. İnşallah iyi olacak 🙏🏻 ama hocalarım bu yorumu gördüklerinde belki farklı bir fikirleri de olabilir 🙏🏻

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
A21 elle besleme maması alıp düzenli besleyin. Kuşun videosunu atsanız iyi olur. Ayaklarında kavrama var mı

batuhansonmez

Yeni Üye
Videonun biri bu linkte. Diğeri bu linkte hocam. Bugün düne göre daha iyi. Dün kafes yemlik suluk herşeyi sıfırdan yıkadım bakteri falan olabilir diye. Dün parol şurubu çok az kaşığa koyup sulandırıp verdim verdiğimden beri daha diri. Dediğiniz ilaçları şuan alacak bütçe elimde yok maalesef. Veterinerden aldıklarımı kullanmak zorundayım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dediklerim ilaç değil takviye. Bölünmüş olarak makul fiyata internetten temin edebilirsiniz aslında. İnsanlara kullanılan ilaçları mümkün mertebe kuşlarımıza vermeyelim 🙏🏻 yem yemeyecek duruma gelirse mama yapıp siringayla besleme yapın. Ama o derecede gelmedi. Siz gözlemleyin. Durgunlasip kabarma olursa tekrardan yazarsınız. Geçmiş olsun

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Videonun biri bu linkte. Diğeri bu linkte hocam. Bugün düne göre daha iyi. Dün kafes yemlik suluk herşeyi sıfırdan yıkadım bakteri falan olabilir diye. Dün parol şurubu çok az kaşığa koyup sulandırıp verdim verdiğimden beri daha diri. Dediğiniz ilaçları şuan alacak bütçe elimde yok maalesef. Veterinerden aldıklarımı kullanmak zorundayım.
Kuşunuz şuan iyi duruyor insan ilaçlarını pek kullanmayın tekrar dışkı atın bir bakalım

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şuanda da durumu böyle.
Öncelikle kuşun dışkıyla olan bağlantısını kesin ızgara alabilirsiniz.Yukarda attığınız dışkıda bi sıkıntı yok,kuşun yaşındann dolayı olduğunu düşünüyorum.Mesela benim kuşum 5 yaşına girmek üzere ve kalp hastası günü çoğunlukla uyuyarak geçirir ve çok fazla haraket etmez(dışarda bakmama rağmen). Şu an kuşun yemesi içmesi ne alemde ?

batuhansonmez

Yeni Üye
Öncelikle kuşun dışkıyla olan bağlantısını kesin ızgara alabilirsiniz.Yukarda attığınız dışkıda bi sıkıntı yok,kuşun yaşındann dolayı olduğunu düşünüyorum.Mesela benim kuşum 5 yaşına girmek üzere ve kalp hastası günü çoğunlukla uyuyarak geçirir ve çok fazla haraket etmez(dışarda bakmama rağmen). Şu an kuşun yemesi içmesi ne alemde ?
Yeme olarak oturup tek seferde eskisi gibi doyana kadar yemiyor. 6 7 tane ağzına alıyor iniyor uyuyor sonra canı isterse tekrar alıyor. Aşırı zayıfladı şu son 1 aydır. İçme olarak da veterinerin verdiği ilaçları 5 er damla her gün değişikli suluğa sıkıyorum. Çok su içiyor. Önceden de suyu çok içerdi şimdi biraz daha arttı.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yeme olarak oturup tek seferde eskisi gibi doyana kadar yemiyor. 6 7 tane ağzına alıyor iniyor uyuyor sonra canı isterse tekrar alıyor. Aşırı zayıfladı şu son 1 aydır. İçme olarak da veterinerin verdiği ilaçları 5 er damla her gün değişikli suluğa sıkıyorum. Çok su içiyor. Önceden de suyu çok içerdi şimdi biraz daha arttı.
Zaten yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekiyor,ben sorun varsa da iç organda olduğunu düşünüyorum bu yüzden bi kanatlı uzmanından yardım alsanız daha iyi olur.En azından bi röntgen çekip ne olduğunu anlarlar

batuhansonmez

Yeni Üye
Papağanımın son hali bu. Ben havaya attığımda uçarken bağırması yok. Ama kafeste veya kapıda gerneşirken kanadını açtığında bağırıyor geri indiriyor. Biraz fazla zayıfladı elime aldığımda eskisi gibi etli değil. Gün boyuda nerdeyse kafeste yerde kabararak oturuyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Papağanımın son hali bu. Ben havaya attığımda uçarken bağırması yok. Ama kafeste veya kapıda gerneşirken kanadını açtığında bağırıyor geri indiriyor. Biraz fazla zayıfladı elime aldığımda eskisi gibi etli değil. Gün boyuda nerdeyse kafeste yerde kabararak oturuyor.
Tabana ızgara koyun dışkı ile çok temas etmesin elle besleme yapıyor musunuz

Üst Alt