• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım yem yemiyor

Kekovekezo

Yeni Üye
dişi sultan papağanım 3-4 gündür hareketsiz yemek yemiyor su içmiyor sürekli kabarık bir şekilde tünekte tünüyor ve bugün kafes tabanına kendini saldı doğrulamadı yani çok güçsüz herhangi bir cereyan durumunda da yok çiftler aslında iyi de anlaşılıyor dövme gibi bir durum da yok ölmesinden korkuyorum
Dışkısı da yumurta yaptığındaki gibi büyük ve sulu bir şekilde çiftleşme oluyor fakat 2 parti yumurta yaptıktan sonra yazın başında daha da yumurtlama olmadı

Ekli dosyalar

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşu elinize alma şansınız var mı yumurta sıkışması olabilir

Kekovekezo

Yeni Üye
Nasıl anlayacağım sıkışma olup olmadığını şuan gerçekten çok kötü ölecek gibi

Kekovekezo

Yeni Üye
Şuan alt kısmına dokunduğumda bir sertlik yok yumuşak kendini salmış durumda

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz acil kanatlı uzmanına gitseniz iyi olur.el besleme yapın biraz enerji toplasın. Yumurtayı iyice haşlayıp sarısını yedirmeye çalışın.

Deniz ege

Yeni Üye
Elle beslemeye çalışın yem yemesi gerekiyor,ve acilen diğer kuştan uzak tutun kafesi ayırın,geçmiş olsun

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun 😥

Doğacı

Eski Forumcu
Maalesef ölmüş işten eve geldiğim de ölü buldum 😞 diğer kuşum da onu arıyor yuvaya bakıyor içeri giriyor ötüyor
Kafes tabanına inen kuşlarda sonucun ölüm olma durumu var,sizin kuşunuzun da kafes tabanına inmesi bir şeylerin normal olmadığının göstergesiydi. Diğer kuşunuzu gözetleyin diğer kuştan hastalık kapmış ise buna tedavi uygulanması gerekir. Eğer hastalık yoksa yeni bir eş almanızı tavsiye ederim,yoksa erkek kuş strese girip hızlıca sağlığını kaybedip kötü sonuçlanabilir.

Deniz ege

Yeni Üye
Maalesef ölmüş işten eve geldiğim de ölü buldum 😞 diğer kuşum da onu arıyor yuvaya bakıyor içeri giriyor ötüyor
Başınız sağolsun,geçen hafta benim kuşumda aynıydı öldü,direk söylemek istemedim kuşunuzun ölecegini tahmin ettim,tabana inip yemek yemiyorsa ölüyorlar malesef.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
başınız sağ olsun büyük ihtimal yumurta sıkışması vardı yinede diğer kuşu gözlemleyin