• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et SULTAN PAPAĞANIM YEM YEMİYOR KİLO VERİYOR AMA ENERJİSİ YERİNDE

Ekm

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
yem yememe
Hastalık Belirti Tarihi
4 Ara 2025
Kullanılan İlaç
kullanılmadı sadece probiyotik başladık o da bugün
merhaba. sultan papağanım tahmini 7 aylık 1 haftadır çok iştahsız ve yem yemiyor. zorla oyun yapınca birkaç tane yiyip gidiyor kursağını hiç tam doldurmuyor. dal darı bile pek yemiyor sadece çekirdek yiyor özellikle. şuanda tüy değişimi dönemi diye önce pek önemsemedim ama kilo verişler devam etti. öyle yoğun bir tüy dükümü de yapmadı hep pişmaniye gibi puf puf tüyler döktü.yem yesin diye yerlere yem koydum etkili oldu sonra onu da bıraktı. bugün yemliği en tepeye taktım onda da çekirdekleri seçti gerisini saldı :D keyfi yerinde şarkılar söylüyor ötüyor dışarı çıkmak istiyor çıkıp oyun oynuyor ama yem yemiyor. yemi değiştirsem bir etkisi olur mu ? bu sorun sizce neden kaynaklı? yardımcı olabilirseniz sevinirim. (haftada 2-3 gün vitamin takviyesi yapıyorum. bugün probiyotik denedim. sindirimi düzelir belki diye.)

Ekm

Yeni Üye
 dışkı bu şekilde. Fikir verecek biri varsa bekliyorum. Bu durum tehlikeli mi değil mi? Bugün 76 gram çıktı dün 77 önceki gün 78 di. Hızlı kilo kaybı olduğu için endişeleniyorum

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Merhaba. Dışkısı normal geldi bana yinede beyaz peçete üzerinde birkaç tane olursa daha iyi olur. Streamable.com üzerinden video yükleyip linkini bizimle paylaşın.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kilo Vermesi ve Yem Yememesi İyi Değildir. Yemi Yeni Değiştirdiyseniz Beğenmemiş Olabilir.

Ekm

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kilo Vermesi ve Yem Yememesi İyi Değildir. Yemi Yeni Değiştirdiyseniz Beğenmemiş Olabilir.
Teşekkür ederim aldığımdan beri gardenmix kullanıyorum bir ara değiştim o yemi hiç beğenmedi ben de tekrar gardenmixe döndüm ama o zamandan beri iştahı azaldı. Şimdi de sanırım tüy döküyor 2 tane tüy gördüm yalnızca ama puf puf tüylerini döküyor. Şimdi de aşırı azaldı yemesi. Yem değiştirmeyi düşündüm ancak hangisini alsam bilemedim. Versele laga düşünüyorum. İştahı kapalı olan kuşlar için önerebileceğiniz yem varsa onları da alırım
(Neşeli kanatlar sitesinde yapılan aspur oranı yüksek yem var. Önerirseniz onu da denerim.)

Son düzenleme:

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Teşekkür ederim aldığımdan beri gardenmix kullanıyorum bir ara değiştim o yemi hiç beğenmedi ben de tekrar gardenmixe döndüm ama o zamandan beri iştahı azaldı. Şimdi de sanırım tüy döküyor 2 tane tüy gördüm yalnızca ama puf puf tüylerini döküyor. Şimdi de aşırı azaldı yemesi. Yem değiştirmeyi düşündüm ancak hangisini alsam bilemedim. Versele laga düşünüyorum. İştahı kapalı olan kuşlar için önerebileceğiniz yem varsa onları da alırım
(Neşeli kanatlar sitesinde yapılan aspur oranı yüksek yem var. Önerirseniz onu da denerim.)
ayrı yem değil de aspur direkt aspur alıp yemle beraber karıştırabilirsiniz (başka yeme geçiş ishal yapar ve aspuru da çok fazla koymayın biraz biraz karıştırın karıştıracaksanız) ama yağlı tohumlar hangileri tam olarak bilmiyorum versele laganın sultan papağan yemi yağ oranı yüksek bir yem diğer yem paketlerine göre onu biliyorum yine de yetkililerin yazmasını bekleyip ona göre işlem yapın.

• Like
Tepkiler: Ekm

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
merhaba. sultan papağanım tahmini 7 aylık 1 haftadır çok iştahsız ve yem yemiyor. zorla oyun yapınca birkaç tane yiyip gidiyor kursağını hiç tam doldurmuyor. dal darı bile pek yemiyor sadece çekirdek yiyor özellikle. şuanda tüy değişimi dönemi diye önce pek önemsemedim ama kilo verişler devam etti. öyle yoğun bir tüy dükümü de yapmadı hep pişmaniye gibi puf puf tüyler döktü.yem yesin diye yerlere yem koydum etkili oldu sonra onu da bıraktı. bugün yemliği en tepeye taktım onda da çekirdekleri seçti gerisini saldı :D keyfi yerinde şarkılar söylüyor ötüyor dışarı çıkmak istiyor çıkıp oyun oynuyor ama yem yemiyor. yemi değiştirsem bir etkisi olur mu ? bu sorun sizce neden kaynaklı? yardımcı olabilirseniz sevinirim. (haftada 2-3 gün vitamin takviyesi yapıyorum. bugün probiyotik denedim. sindirimi düzelir belki diye.)
ve probiyotik olarak entrobac mı veriyorsunuz ?

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye

Ekm

Yeni Üye
iyi güzel multivitamin de verebilirsiniz aynı markanın gerwit w ve bunları haftada 1 deva verin ömrü boyunca ilaç olarak değil
Multivitamin de kullanıyorum sürekli değil tabi ama şuan hem mevsim geçişi hem de tüy dökümünde olduğu için şu sıra haftada 2 veya 3 defa vitamin veriyordum teşekkür ederim tavsiyeleriniz için kilo düşüşü devam ederse veterinere götüreceğim ancak genelde kuşlardan pek anlayan veteriner çok az bulunuyor. Kuşumda iştahsızlık dışında Hastalık belirtisi görmediğim için biraz gözlemlemek ve size danışmak istedim

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüy Döneminde B Vitamini Verin Mutlaka. Haftada 2 Uygun Olur. Hangi Yemi Yiyorsa Onu Alin. Versele Laga İyi Bir Yemdir. Gold Wings" te Olabilir. Kilo Problemi Devam Ederse Kanatli Uzmanına Mutlaka Götürün. Altında Yatan Bir Hastalığı Olabilir. Rica Ederim Geçmiş Olsun 🌹

Ekm

Yeni Üye
Tüy Döneminde B Vitamini Verin Mutlaka. Haftada 2 Uygun Olur. Hangi Yemi Yiyorsa Onu Alin. Versele Laga İyi Bir Yemdir. Gold Wings" te Olabilir. Kilo Problemi Devam Ederse Kanatli Uzmanına Mutlaka Götürün. Altında Yatan Bir Hastalığı Olabilir. Rica Ederim Geçmiş Olsun 🌹
Teşekkür ederim videolarda bir hastalık belirtisi veya anormallik gördünüz mü? @EzgiA

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim videolarda bir hastalık belirtisi veya anormallik gördünüz mü? @EzgiA
Bir Sorun Görmedim. Şimdi İzledim Görmedim Kusura Bakmayın. Yalnızca Zayıf Gözüküyor. Bir Süre Takip Edin. Sonra Dediğim Gibi Uzmana Gidebilirsiniz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüyde bu nedenle daha da zayıflayabilir versele laga alın daha iyi kilo alır meyve ve sebze yiyorsa gerviti ayda bir kez verin, haftada 2 gün bt amin forte verin toparlayacaktır ☺

Üst Alt