• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım yem yemiyor ACİL LÜTFEN

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Günde üç kez şırınga ile kursaga su basın faydası olur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zehirlenme vakası müdahale gerekiyor imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün

Limonun annesi

Yeni Üye
dün salyası vardı bugün yok diline baktım dilinin ucu beyaz şekilde

Limonun annesi

Yeni Üye
Limonu kanatlı uzmanına götürdüm Solunum yolu enfeksiyonu olduğunu mikostatinin bu aşamada çok etkisiz kalacağını söyleyip iki tane şırıngada ilaçlar verdi günde 2 kere damlatmamı söyledi yemesi içmesiyle birlikte düzeleceğini söyledi ilgilenen bilgilerini yavrumun düzelmesi için paylaşan herkesten Allah razı olsun hepinize çok teşekkür ederim 🙏🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Limonu kanatlı uzmanına götürdüm Solunum yolu enfeksiyonu olduğunu mikostatinin bu aşamada çok etkisiz kalacağını söyleyip iki tane şırıngada ilaçlar verdi günde 2 kere damlatmamı söyledi yemesi içmesiyle birlikte düzeleceğini söyledi ilgilenen bilgilerini yavrumun düzelmesi için paylaşan herkesten Allah razı olsun hepinize çok teşekkür ederim 🙏🙏
Verilen ilaçların ismini söyledi mi? Ağızdan mi yapacaksınız? Suyuna probiyotik verdi mi? Elle besleme önerisi yaptı mı?

Limonun annesi

Yeni Üye
Verilen ilaçların ismini söyledi mi? Ağızdan mi yapacaksınız? Suyuna probiyotik verdi mi? Elle besleme önerisi yaptı mı?
İlaçların ismini söylemedi çok etkili olacağını söylediği içinde mutluluktan sormadım probiyotiğinde çok iyi geleceğini hem mamanın içine hemde suyunu eklemem gerektiği söyledi. Limon kendi başına yem yiyene kadar benim elle beslememi tavsiye etti. Evet verdiği ilaçları günde 1 kere 2 damla ağzına damlatmamı söyledi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaçların ismini söylemedi çok etkili olacağını söylediği içinde mutluluktan sormadım probiyotiğinde çok iyi geleceğini hem mamanın içine hemde suyunu eklemem gerektiği söyledi. Limon kendi başına yem yiyene kadar benim elle beslememi tavsiye etti. Evet verdiği ilaçları günde 1 kere 2 damla ağzına damlatmamı söyledi
Besleme maması ve aparatı temin ediniz 👍 geçmiş olsun 😊🙏

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben hala bitki yediği için olduğu kanısındayım 🙏🏻☺ Geçmiş olsun iyi olur inşallah kuşunuzu bitkiden uzak tutun. O bitkiler kuşlar için zehirlidir. Dili şişer hayvanın ağız yolunu kapatır ve kursaktada bakteri enfeksiyon üretmeye başlar ve hızla hayvanı ölüme götürür. Kurtulması çok zor hale gelir ve genellikle ölümle sonuçlanır bir ısırığı bile yeterli olur şöyle belirteyim o bitkinin bir dalı kırılsa bile portakal kabuğunu sıktınız mı hiç bilmiyorum su gibi damlacıklar yayılır bitkilerde o şekilde ve yayılmasından bile zehirlenebilir. Aklınızda bulunsun. Bitkilerden uzak tutun hayvanı tekrar belirteyim.

Limonun annesi

Yeni Üye
Ben hala bitki yediği için olduğu kanısındayım 🙏🏻☺ Geçmiş olsun iyi olur inşallah kuşunuzu bitkiden uzak tutun. O bitkiler kuşlar için zehirlidir. Dili şişer hayvanın ağız yolunu kapatır ve kursaktada bakteri enfeksiyon üretmeye başlar ve hızla hayvanı ölüme götürür. Kurtulması çok zor hale gelir ve genellikle ölümle sonuçlanır bir ısırığı bile yeterli olur şöyle belirteyim o bitkinin bir dalı kırılsa bile portakal kabuğunu sıktınız mı hiç bilmiyorum su gibi damlacıklar yayılır bitkilerde o şekilde ve yayılmasından bile zehirlenebilir. Aklınızda bulunsun. Bitkilerden uzak tutun hayvanı tekrar belirteyim.
Portakalı yapmadım ama şimdi uygulayacağım çok teşekkür ederim bundan sonra inşaAllah düzelirse uzak tutacağım🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun öncelikle. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur yavru. :)
Çiçeklerinizin hepsini çıkaramadım ama kalanşo ve difanbahya( kurumuş yapraklı olanı ona benzettim) zehirli bitkilerdir. Belki onlardan birini tırtıklamıştır.

Mor telgraf çiçeği ise zehirli bir bitki değil o yüzden sıkıntı olmaz sanırım.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hakikaten bu kadar toplu bir çaba verip sonucu böyle olunca benim canım çok sıkılıyor. Başınız sağolsun üzüldüm. Zehirlenme olduğu belliydi kesinleşti. O size vitamin verip kusta birşey yok deyip gönderen veterinere birşey demiyorum zaten. Yazıklar olsun surda benim sorduğum 4 soruyu size sormadimi 😔😔

Limonun annesi

Yeni Üye
Hakikaten bu kadar toplu bir çaba verip sonucu böyle olunca benim canım çok sıkılıyor. Başınız sağolsun üzüldüm. Zehirlenme olduğu belliydi kesinleşti. O size vitamin verip kusta birşey yok deyip gönderen veterinere birşey demiyorum zaten. Yazıklar olsun surda benim sorduğum 4 soruyu size sormadimi 😔😔
O kadar üzgünüm ki paramparçayım canımın nasıl yandığını dile getiremem ellerimin içinde öldü… İşini hakkıyla yapanlara lafım yok ama bir canı riske atmak vitamin verip 200 lira alıp hiçbirşeyi yok deyip göndermek bu nasıl hekimlik bu nasıl İNSANLIK. Çözümünü bulsaydı şu deseydi milyarlar dökmeye razıydım yada ben anlamam bilene götürün deseydi yine içim yanmazdı. Onun yüzünden 1 günü tedavisiz geçti yavrumun. Yaşatamadım çok üzülüyorum teşekkür ederim yinede hepinize saolun :(