• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanım yem kıramıyor?

ömer_1

Yeni Üye
Kuşum 1.5 ya da 2 yaşında, kendisi önceden yem yiyebilirdi, fakat bir kaç hastalık sonucu veteriner önermesinde vitamin ilacı veriyorum. Gagası uzamıştı, yem yiyemiyordu, bizde kendimiz kırptık. Kuşum gagasını gaga taşına sürte sürte sirviltti tekrar ve yem yemesi düzelmişti. Fakat şu an tekrardan yemleri kıramadan düşürüyor. Gagasıda uzun değil gibi. Size bir sormak istedim.Ekli dosyayı görüntüle 98419

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşu görebilir miyiz?

Yakında yem değişikliği yaptınız mı? Yem seçiyor olabilir.

ömer_1

Yeni Üye
Kuşu görebilir miyiz?

Yakında yem değişikliği yaptınız mı? Yem seçiyor olabilir.
Akıllı yem olduğu için sürekli yeni yem düşüyor ama tamami ile yem değişikliği diyorsanız hayır, kap bitmeden değiştirmiyoruz. Dün çıkardım akıllı yemliği ve normal kaplardan koydum. Onda yem yiyişinde gagası ile karıştırıyordu yemi, bir kaç tane tohum yedi, karıştırdı yedi ve sonra gitti. Yem karışık: tohum, çekirdek, kenevir, yulaf ve ismini şu an hatırlamadığım bir yem daha var (Bu yemleri siz göndermiştiniz).Ekli dosyayı görüntüle 98430

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Akıllı yem olduğu için sürekli yeni yem düşüyor ama tamami ile yem değişikliği diyorsanız hayır, kap bitmeden değiştirmiyoruz. Dün çıkardım akıllı yemliği ve normal kaplardan koydum. Onda yem yiyişinde gagası ile karıştırıyordu yemi, bir kaç tane tohum yedi, karıştırdı yedi ve sonra gitti. Yem karışık: tohum, çekirdek, kenevir, yulaf ve ismini şu an hatırlamadığım bir yem daha var (Bu yemleri siz göndermiştiniz).Ekli dosyayı görüntüle 98430
Gagası gayet iyi. Muhtemelen yem seçiyor. Hatırlamadığınız tohum aspur olabilir. Şehmus beyden aldınız sanırım ☺

ömer_1

Yeni Üye
Gagası gayet iyi. Muhtemelen yem seçiyor. Hatırlamadığınız tohum aspur olabilir. Şehmus beyden aldınız sanırım ☺
Evet. Aspur. Yeni bir fotoğraf atayım ben çünkü bu fotoğraf biraz eski. Yeni fotoğraf at dediğinizi anlamamıştım. Kusura bakmayın. Gagası uzun mu? Neden yem yemiyor? Bir fikriniz var mı? Gagasını 1 hafta önce falan kırptık.Ekli dosyayı görüntüle 98442

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet. Aspur. Yeni bir fotoğraf atayım ben çünkü bu fotoğraf biraz eski. Yeni fotoğraf at dediğinizi anlamamıştım. Kusura bakmayın. Gagası uzun mu? Neden yem yemiyor? Bir fikriniz var mı? Gagasını 1 hafta önce falan kırptık.Ekli dosyayı görüntüle 98442
Gagası gayet iyi görünüyor. Yeni yayvan bir kapta sunun belki ozaman yer.

Üst Alt