• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım Uyumuyorrrr

Selensi

Aktif Üye
Işıkları kapattım ama çırpındı durdu elime aldım böyle uyuycak nerdeyse 🤔

erenztrk

Müdavim
Gözleri kırmızı mı kırmızı gözlü sultan papağanlarında çoğunlukla gece korkusu olur onun için yanına düşük ışıklı bir gece lambası veya aydınlatma koyun kafesin üstünü da açıklık kalacak şekilde örtebilirsiniz mutlaka ışıklandırın hafifçe iyi geceler tüyü kadar ömrü olsun

Selensi

Aktif Üye
Gözleri kırmızı mı kırmızı gözlü sultan papağanlarında çoğunlukla gece korkusu olur onun için yanına düşük ışıklı bir gece lambası veya aydınlatma koyun kafesin üstünü da açıklık kalacak şekilde örtebilirsiniz mutlaka ışıklandırın hafifçe iyi geceler tüyü kadar ömrü olsun
Kırmızı değil aslında ama dikkate alıcam çok teşekkürler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nasıl alışırsa öyle gider bir çocuk gibidir size uyar

Grpet

Müdavim
Üretici
ilk kez böyle bisi duydum bence onun gözle alakası yok

kuşlar geceleri iyi görmezler hatta bir anda ışığı acsanız dahi gözlerini acık görebilirsiniz sizi yine görmezler taki dokunana kadar o zaman birinin geldiğini fark ederler kuşları korkutan olay duydukları ani seslerdir onlara tepki verirler yada deprem gibi titresim yaratn olgularda cırpanmaya baslarlar

erenztrk

Müdavim

kuşlar geceleri iyi görmezler hatta bir anda ışığı acsanız dahi gözlerini acık görebilirsiniz sizi yine görmezler taki dokunana kadar o zaman birinin geldiğini fark ederler kuşları korkutan olay duydukları ani seslerdir onlara tepki verirler yada deprem gibi titresim yaratn olgularda cırpanmaya baslarlar
Kaynak kuş bilimcisi akademisyen Tolga Sezdi kırmızı gözlü türlerde daha sık olduğu söyleniyor diğerlerinde de gece korkusu olabilir tabii ki

Selensi

Aktif Üye

Üşür diye üstünü de örtüyorum kafesin oyüzdende korkarmı acaba

MUGUET

Yeni Üye
Üşür diye üstünü de örtüyorum kafesin oyüzdende korkarmı acaba
Merhaba örtünüzü komple örtmek yerine onun durduğu yere doğru bir açıklık bırakıp örtmeyide deneyebilirsiniz.
Asıl korktukları arkadaşımında yukarıda bahsettiği gibi aniden oluşan yada yüksek sayılabilecek sesler ve titreşim yaratan herşeydir.

Selensi

Aktif Üye
Merhaba örtünüzü komple örtmek yerine onun durduğu yere doğru bir açıklık bırakıp örtmeyide deneyebilirsiniz.
Asıl korktukları arkadaşımında yukarıda bahsettiği gibi aniden oluşan yada yüksek sayılabilecek sesler ve titreşim yaratan herşeydir.
Gece örtüyorum hiç sesde yoktu aslında ondan anlam veremedim bende ne hissediyorsa duygularını anlayamıyorum heralde 😊