• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım tüyleri dökülüyor aşırı kaşınıyor

Tuba&Emre

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüylerinde dökülme ve kaşıntı
Hastalık Belirti Tarihi
26 Kas 2025
Merhaba sultan papağanımızı yeni aldık sayılır 1 aydır bizde şu an 9 aylık. Aldığımızda konuşuyordu eve gelince de çok güzel ilgi alaka olduk. Mutlu ama sürekli kaşınıyor. Bit bulamadık ama mantardan da şüpheleniyoru. Aldığımız kişi. Bebek tüyleri çıkıyor yenileri çıkacak dedi qma. Çok huzursuzum . Yardımcı olur musunuz aşırı dökülme oldu boynunda...

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba

Maalesef kandırılmışsınız. Kuş zaten yaşından büyük. Belki iki yaşında bile olabilir. Bu yaşta Bebek tüyü mü kalırmış. Dış parazit ihtimali olabilir ama virütik bir hastalık ihtimalide yüksek. Tüy tahlili yapılmalı. Banyo yapması için su koyun önüne yapmazsa fıs fısla siz ıslatın. Dış parazit damlası uygulayın. Düzenli olarak haftada iki kez BT amin Forte b vitamini ve biotin takviye verin ve kafesinde kuşlar için olan kaya tuzu bulundurun.

Tuba&Emre

Yeni Üye
Çocuğu ağlama krizine grip. O dönemde bir hastalık atlattı ağır. El mecbur bilinçsiz aldık. Tek alternatifi konuşuyor olması oldu bize. Ama kızıma can yoldaşı oldu. Ablacım ben geldim. Hadi ablaya güle güle de. Ablaya merhaba demek yok mu ciklet ....:) gibi harika iletişimleri var Dediklerinizi hemen yaptırıp alıyorum. Çok teşekkür ederim. Hızlı dönüşleriniz harika. 🫠🙂
İlgi alakanıza sağlık. Mantardan şüphe etmiştik.
Dişi ya da erkek mi nasıl anlarız peki. Kusura bakmayın. Bilgimiz sıfır. Birde ekstra kelimeler konuşturmak için neler yapmamız lazım. Şimdiden teşekkürler ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çocuğu ağlama krizine grip. O dönemde bir hastalık atlattı ağır. El mecbur bilinçsiz aldık. Tek alternatifi konuşuyor olması oldu bize. Ama kızıma can yoldaşı oldu. Ablacım ben geldim. Hadi ablaya güle güle de. Ablaya merhaba demek yok mu ciklet ....:) gibi harika iletişimleri var Dediklerinizi hemen yaptırıp alıyorum. Çok teşekkür ederim. Hızlı dönüşleriniz harika. 🫠🙂
İlgi alakanıza sağlık. Mantardan şüphe etmiştik.
Dişi ya da erkek mi nasıl anlarız peki. Kusura bakmayın. Bilgimiz sıfır. Birde ekstra kelimeler konuşturmak için neler yapmamız lazım. Şimdiden teşekkürler ☺
Erkek 🥰

Yeni kelime için sürekli aynı kelimeleri tekrarlamanız gerekiyor.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Semiha Hocama ek linkte ki ürünleri de temin edip düzenli kullanın ayrıca yok ise kalamar kemiği ve grit kum da temin edin. Mamaist.com dan bölünmüş olarak alabilirsiniz. Dış parazit içinde Vilmectin, Zimec, Avromec, Baymec bunlardan birini temin edin veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com w.pp hattıyla iletişime geçip temin edebilirsiniz. Ensesine tüyleri aralayıp 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın. Uygulama sonrası 3 gün banyo yapmasın.

Üst Alt