• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dkuş

Yeni Üye
@dkuş Doğacı arkadaşımızın yazdığı bu iki veterinerin telefonunu bulup aradınız mı?

Yolladığınız dışkı açlık dışkısı ama içindeki minik dışkıdan durumu anlayamadım. Zehirlenme de olabilir, bakteriyel enfeksiyon da. Zehirlenmeyi elebilsek bir şey önerebilirim belki ama eleyemiyoruz. Anlaşılan kuşunuz kusmuş da çünkü.

TNZ

Aktif Üye
Hiç bir şekilde beslenemiyor malesef 🥹
Anlamadığım nokta üniversiteye gidince kedisinden kuşuna hepsini öğretiyorlar anatomilerini biliyorlar ama acil bir durumda biz kanatlı ya bakmıyoruz diyorlar önemsemiyorlar sinir oluyorum can candır her can degerlidir 😔

dkuş

Yeni Üye
Evinizde şiringa varsa yada çaykaşığı ile verin
Bakın hepimiz seferber olduk
Can ölmesin diye, Türkiye nin her yerinden yazıyoruz size
Elimizden başka bir şey gelmiyor
Çok üzülüyoruz

Ama siz yemiyor, ufff, offf, diyorsunuz, anlam veremiyorum 🤷
Nasıl yemez verin çabalayın, uğraşın, açar gagayı hasta zaten, ölmesini istemiyoruz,

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Keşke beyaz kağıt üstüne dışkıyı yapsaydı. Önceliğiniz mutlaka bir şekilde kuşu beslemek olsun. Hala zehirlenmeyi eleyemiyoruz. Anlattıklarınız, neyi olduğunu tespit edebilmemiz için çok az. Ancak enfeksiyon olma ihtimali üzerinde durursak, sadece bu geceyi atlatabilmesi için bir şey önerebilirim. Ama durum zehirlenme ise önereceğim şey işe yaramayacağı gibi ters tepecektir. Burada karar sizin ve geceyi atlatırsa mutlaka konu içinde bahsettiğimiz veterinerlerden biri görmeli. Özellikle ilk isimlerini yazdığım vetlwr kuşlara bakan hekimler.

Önce kuşu beslediğinizden emin olun. 30 dk kadar sonra amoksisilin içeren bir insan ilacı tabletinin, içinden 1 pirinç tanesinin yarısı kadar bir parça çıkarın. Dış kabuğundan değil, ortadan. Bunu ezerek yumurta mamasının içine ekleyip kuşa yedirin. Yumurta mamasına çok azıcık da şeker ekleyin. Bir kaç zerrecik. Enerji vermesi için, normalde asla önermeyiz. Amoksisilini suda eriterek, suyu da içerebilirsiniz. Ama tok karnına alması önemli. Evde kuş vitamini varsa 1 damla da vitamin damlatın. Amacımız kuşu doyurup bu geceyi atlatmasını sağlamak. Normalde asla insan ilacı önermem ama bu acil bir durum. Yine de tekrar belirteyim, zehirlenme ise durum, antibiyotik iyi gelmez. Tercihi siz yapın

dkuş

Yeni Üye
Keşke beyaz kağıt üstüne dışkıyı yapsaydı. Önceliğiniz mutlaka bir şekilde kuşu beslemek olsun. Hala zehirlenmeyi eleyemiyoruz. Anlattıklarınız, neyi olduğunu tespit edebilmemiz için çok az. Ancak enfeksiyon olma ihtimali üzerinde durursak, sadece bu geceyi atlatabilmesi için bir şey önerebilirim. Ama durum zehirlenme ise önereceğim şey işe yaramayacağı gibi ters tepecektir. Burada karar sizin ve geceyi atlatırsa mutlaka konu içinde bahsettiğimiz veterinerlerden biri görmeli. Özellikle ilk isimlerini yazdığım vetlwr kuşlara bakan hekimler.

Önce kuşu beslediğinizden emin olun. 30 dk kadar sonra amoksisilin içeren bir insan ilacı tabletinin, içinden 1 pirinç tanesinin yarısı kadar bir parça çıkarın. Dış kabuğundan değil, ortadan. Bunu ezerek yumurta mamasının içine ekleyip kuşa yedirin. Yumurta mamasına çok azıcık da şeker ekleyin. Bir kaç zerrecik. Enerji vermesi için, normalde asla önermeyiz. Amoksisilini suda eriterek, suyu da içerebilirsiniz. Ama tok karnına alması önemli. Evde kuş vitamini varsa 1 damla da vitamin damlatın. Amacımız kuşu doyurup bu geceyi atlatmasını sağlamak. Normalde asla insan ilacı önermem ama bu acil bir durum. Yine de tekrar belirteyim, zehirlenme ise durum, antibiyotik iyi gelmez. Tercihi siz yapın
mısır unu yumurta ve vitamin verdim ama yedimi bilmiyorum eşide korktu dahada eliyemedim uzaklaştım sabaha kadar bakacam sabah olur olmaz veterinere götürcem

dkuş

Yeni Üye
mısır unu yumurta ve vitamin verdim ama yedimi bilmiyorum eşide korktu dahada eliyemedim uzaklaştım sabaha kadar bakacam sabah olur olmaz veterinere götürcem
Kuşum hiç iyi bir durumda değil felç oldu gibi gözüküyor gözü sanırım görmüyor üçamıyor habire yan dönüyor

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kuşum hiç iyi bir durumda değil felç oldu gibi gözüküyor gözü sanırım görmüyor üçamıyor habire yan dönüyor
veterinerler açık değilmi artık birdaha arayin sorun mama yedirmeye çalışın

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
herkes size yardımcı olmaya çalıştı besleme yapmanız lazımdı bu saate kadar aç kalmamıştır umarim

dkuş

Yeni Üye
veterinerler açık değilmi artık birdaha arayin sorun mama yedirmeye çalışın
Aradım kapalı 9 da açılıyorrr birşey yemiyor çoook halsizz yan yatıyor eşinden ayırdım tanıdığım veterinerlere sordum epilepsi geçiriyor olabilir dedi

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Aradım kapalı 9 da açılıyorrr birşey yemiyor çoook halsizz yan yatıyor eşinden ayırdım tanıdığım veterinerlere sordum epilepsi geçiriyor olabilir dedi
beslemek zorundasının şırınga varsa yada çay karıştırma çubuğu ağzına o hazırladığınız yumurta mamasını döküp tutmasını saglamalısınız bu saate kadar neden ac bıraktınız beslemek için cabalamadınız?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Hayır verdimmm çoook uğraştım zorla tutum verdim ama yedimi emin değilim mm çook kötü oldu şimdi 😭
yedirdiyseniz iyi başka yapacak bir şeyiniz yoktu evde keşke daha erken farketseydiniz

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
kuşu karton ayaklabi kutusuna koyun birkaç tane delik açın üstünü örtün veteriner kliniği açıldığı gibi muayne kontrol edilsin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Durum nedir? Uzmana götürdünüz mü?

Üst Alt