• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dkuş

Yeni Üye
Sultan papağanım kabartmiş kendini titriyor ısınmıyor acaba hastamı 😭

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yavrunuzun genel hâlini görmek için streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Hava akımına maruz kaldı mı yada başka bir etken. Yem harici farklı bir şey verdiniz mi. Yemesi içmesi nasıl. Birde temiz beyaz peçeteye yada kağıda birden fazla taze dışkı fotosu atar mısınız.

dkuş

Yeni Üye
Merhaba yavrunuzun genel hâlini görmek için streamable.com üzerinden videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Hava akımına maruz kaldı mı yada başka bir etken. Yem harici farklı bir şey verdiniz mi. Yemesi içmesi nasıl. Birde temiz beyaz peçeteye yada kağıda birden fazla taze dışkı fotosu atar mısınız.
Klima havasına Marus kaldiğını düşünüyorum. Hiçbir şey yemiyor vitamin suyuna damlatım onuda içmiyor sürekli uyuyor. Havuç marol haricinde farklı birşey vermedim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kısa bir video atabilir misiniz dediğim yerden. Birde dışkılara da bakalım. Herhangi bir besin almıyorsa geçici olarak evinizde mama yapmanız lazım. Aç kalmamasi gerekir. İyice haşlanmış yumurta sarısı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın biraz ılık suyla yoğurt kıvamına getirin içine az miktar varsa mısır unu ekleyip karıştırın şırıngaya 4 ml kadar çekip gaga kenarından az az vermeye çalışın. Elinizde entrobac varsa bu karışıma çay kaşığının ucuyla probiyotik te atabilirsiniz. Vücut ısısı düşmesin yavrunuzu sıcak tutmaya çalışın.

dkuş

Yeni Üye
Kısa bir video atabilir misiniz dediğim yerden. Birde dışkılara da bakalım. Herhangi bir besin almıyorsa geçici olarak evinizde mama yapmanız lazım. Aç kalmamasi gerekir. İyice haşlanmış yumurta sarısı 15 dakika kadar haşlayın sarısının yarısını alın biraz ılık suyla yoğurt kıvamına getirin içine az miktar varsa mısır unu ekleyip karıştırın şırıngaya 4 ml kadar çekip gaga kenarından az az vermeye çalışın. Elinizde entrobac varsa bu karışıma çay kaşığının ucuyla probiyotik te atabilirsiniz. Vücut ısısı düşmesin yavrunuzu sıcak tutmaya çalışın.
Çook teşekkürler şimdi yumurta tek var yumurtanın içinde 1damla vitamin ekleyip verebilir miyim ve şuan videosunu çekemiyorum 😔

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Mısır unu tok tutması açısından demiştim ama yoksa yumurtanın sarısını ilik suyla yoğurt kıvamına getirin. Probiyotik bağırsak florasına iyi gelmesi açısından demiştim. Siz şimdilik karnını doyurmaya bakın. Video eklemiyorsunuz güncel dışkı da atmadiniz. Evde yapabileceklerinizi söylüyorum. Kekik çayı da yapabilirsiniz. Geçmiş olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çook teşekkürler şimdi yumurta tek var yumurtanın içinde 1damla vitamin ekleyip verebilir miyim ve şuan videosunu çekemiyorum 😔
@Doğacı Hocam yumurta olabilir diyor, karnını kontrol ederseniz yumurta olma ihtimali de var, kanatları indirmiş, yuvalıkta var, yumurtası olabilir

Doğacı

Eski Forumcu
@Doğacı Hocam yumurta olabilir diyor, karnını kontrol ederseniz yumurta olma ihtimali de var, kanatları indirmiş, yuvalıkta var, yumurtası olabilir

Sultan papağanı cinsiyet konusunda pek iyi değilim,eğer dişi ise yumurta olma ihtimalini de değerlendirmek gerekir aklıma yumurta olma olasılığı gelmişti. Dişi ise kontrol etmekte fayda var ☺

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Sultan papağanım kabartmiş kendini titriyor ısınmıyor acaba hastamı 😭
Bu kuş dişi mi? Dişiyse yumurta sıkışmış olabilir. Popo kısmını kontrol edin. Hafif sert bir şişlik var mı diye. Varsa ağzına ve poposuna zeytinyağı damlatalım. Yarın zaman kaybetmeden bir petshop, veteriner ya da üretici görmeli ve yumurta varsa çıkarmalı. Çıkarılmazsa hayatı riske girer.

dkuş

Yeni Üye
Mısır unu tok tutması açısından demiştim ama yoksa yumurtanın sarısını ilik suyla yoğurt kıvamına getirin. Probiyotik bağırsak florasına iyi gelmesi açısından demiştim. Siz şimdilik karnını doyurmaya bakın. Video eklemiyorsunuz güncel dışkı da atmadiniz. Evde yapabileceklerinizi söylüyorum. Kekik çayı da yapabilirsiniz. Geçmiş olsun
Eve geçince atarım şuan evde değilim çalışıyorum
Bu kuş dişi mi? Dişiyse yumurta sıkışmış olabilir. Popo kısmını kontrol edin. Hafif sert bir şişlik var mı diye. Varsa ağzına ve poposuna zeytinyağı damlatalım. Yarın zaman kaybetmeden bir petshop, veteriner ya da üretici görmeli ve yumurta varsa çıkarmalı. Çıkarılmazsa hayatı riske girer.
Eve geldimm baktım ama ağzından köpük geliyorrr ne yapabilirimmmm

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ve bu kuş çok kötü durumda kanatları bile düşmüş hali yok klima hava akıntısında kaldı diyorsunuz belki de nefes bile alamıyor çok acil uzmana görünmesi lazım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Hayır İzmir'den hiçbir yer bulamadım heryer kapalı kuşum sabaha kadar yaşamaya bilir 😭
İZMİRÖZ-VET Kuş Veteriner KliniğiAli Toygar Aytar
M.Kemal Cad. 194Sk. No:48 Bornova-İzmir
0232 388 17 70-64
İZMİRMavişehir veteriner kliniğiKutlu Bey
Bahriye üçok mah.Latife hanım sokak no.33 karşıyaka-izmir
(0232) 337 27 33
İZMİRHekim Veteriner Kliniği Göztepe, Mithatpaşa Cd. 801\A, 35290 Konak/İzmir(0232) 224 90 94

Üst Alt