• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım sürekli titriyor

Lûlum

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
9 Ara 2025
Sultan papağanım sürekli titriyor. Her elime aldığımda sarı su bırakıyor elime ne yaptıysam düzelmiyor. Sırtını yoluyordu. RİF önermiştiniz onu kullandım. Şimdi de bu titreme ve aşırı ishal oldu. Ayaklarını pat pat vuruyor hızlı hızlı. Denge bozukluğu da oldu. Dışarı çıkardığımda yerde dengesini kuramıyor. Her hareketinde sıvı bırakıyor. Elektrolit yaptım sabah onu içiyor.

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Zehirlenmiş olabilir. Bulunduğuz İlde Fakülteye Yada Kanatli Uzmanına Gidin Lütfen. Evde Yapabileceğiniz Birsey Yok Maalesef.

Hamdi

Aktif Üye
Yardımsever üye
Sultan papağanım sürekli titriyor. Her elime aldığımda sarı su bırakıyor elime ne yaptıysam düzelmiyor. Sırtını yoluyordu. RİF önermiştiniz onu kullandım. Şimdi de bu titreme ve aşırı ishal oldu. Ayaklarını pat pat vuruyor hızlı hızlı. Denge bozukluğu da oldu. Dışarı çıkardığımda yerde dengesini kuramıyor. Her hareketinde sıvı bırakıyor. Elektrolit yaptım sabah onu içiyor.
Geçmiş olsun kuş kömürü zehre iyi geliyor diye biliyorum ama yine de kanatlı bir uzmana götürün.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Rif ağır gelmiş olabilir mi?
Rif Hakkında Yerse Problem Olur mu Bilmiyorum. Ama Hayvanlar İçin Üretilen Ürünler Dışında Hicbirseye Ağzıyla Temas Etmemesi Gerekir. Demet Abla Rif İçin Açıklama Yapar Sizlere.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, rif karaciğerdeki enzimleri hızlandırır ancak bu karaciğerde problemi olan kuşlar içindir, kuşlardaki en büyük yan etkisi budur, videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben Size Saatler Önce Yazdım. Lütfen Bir Uzmana Gidin. Benim Oğlumda Zehirlendigi Zaman Sizin Bahsettiğiniz Tüm belirtiler Verdi. Zaman Kaybetmeyin Lütfen.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
O siteyi kullanmayı bilmiyorum 😔
Bu siteye yükleyin, çıkan linki forumun bu cevap yazdığınız yere yapıştırın, bir an önce de zencefil tozu serpin yemine veya muza serpin yedirmeye çalışın, çay kaşığı ucu kadar zencefil tozu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben Size Saatler Önce Yazdım. Lütfen Bir Uzmana Gidin. Benim Oğlumda Zehirlendigi Zaman Sizin Bahsettiğiniz Tüm belirtiler Verdi. Zaman Kaybetmeyin Lütfen.
Ezgi hocama da bu noktada katılıyorum, karaciğeri yok edersiniz bence de götürün kursak yıkasınlar

Lûlum

Yeni Üye
Bu siteye yükleyin, çıkan linki forumun bu cevap yazdığınız yere yapıştırın, bir an önce de zencefil tozu serpin yemine veya muza serpin yedirmeye çalışın, çay kaşığı ucu kadar zencefil tozu

Tsc6045

Müdavim
Merhaba rif içinde iyot yoktur yan etki olasılığı çok azdır bu tarz sorunlar yapmaz, rontgen çektirin lütfen
Ben de kullanıyorum rif. Hiç böyle bir sorun yaşamadık. Arkadaşımın kuşu 2 kez zehirlendi . Biri gazete kağıdından biri de bozuk yemden. Ikisindede kustu rahatladı sorun da kalmadı. Kuş dişi mi acaba belki yumurta sıkışması gibi birşeydir. Yada salmonella varsa denge sorunu yapar diye biliyorum ama dışkıdan fark edilir diye biliyorum 🥺 umarım hemen iyi olur minnoş

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İç organ tümörü, ilerlemiş bakteri, bağ doku yaralanmaları, ilerlemiş mantar vakası, karaciğer toksisitesi hepsi yapabilir yani rif olduğunu düşünmüyorum ben de 🙏

Üst Alt