• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanım sürekli kaşınıyor yardım!!

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çok şükür onda bir sıkıntı yok
Ama çok kaşınıyor kaşınmadığı tek an yemek yediği an
Bit ya da parazit olup olmadığı nasıl anlayabilirim ona göre gecikmeden tedavi etmek istiyorum
Şu an evdeki iki kuşumda tüy döneminde. Sizinki de tüyde olmasın?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Aşırı şekilde tüy döküp tüyleri yenileniyor. Bu dönemde çok kaşınıyorlar. Bt amin Forte kullanmanızı öneririm.

blzbyzy

Yeni Üye
Aşırı şekilde tüy döküp tüyleri yenileniyor. Bu dönemde çok kaşınıyorlar. Bt amin Forte kullanmanızı öneririm.
Tabi kullanırım teşekkürler
Ama bit olmadığından emin olmak istiyorum
Diğer arkadaşlarda yardımcı olursa çok sevinirim.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tabi kullanırım teşekkürler
Ama bit olmadığından emin olmak istiyorum
Diğer arkadaşlarda yardımcı olursa çok sevinirim.
Merhaba, arkadaşımızın bahsettiği gibi şuanda tüy dönemleri var , bizimkiler de çok tüy döküyor neredeyse hepsi tüyde , bit olup olmadığı anlamak için bazı yöntemler
Garip sesli nefes alması (vık vik) şeklide
Dururken aniden bağırarak sıçramak veya kaçmak
Sürekli hiç durmadan kendisini kaşımak
Bunlardan birisi varsa olabilir parazit damlası öneririm vilmectin enseye bir damla 2 hafta sonra tekrar 1 damla ve 4 ayda bir kez kullanabilirsiniz ürün internet üzerinden bulunamaz sadece veterinerlerde ve @Şehmus BAKIR hocamıza özelden ulaşabilirsiniz

blzbyzy

Yeni Üye
Merhaba, arkadaşımızın bahsettiği gibi şuanda tüy dönemleri var , bizimkiler de çok tüy döküyor neredeyse hepsi tüyde , bit olup olmadığı anlamak için bazı yöntemler
Garip sesli nefes alması (vık vik) şeklide
Dururken aniden bağırarak sıçramak veya kaçmak
Sürekli hiç durmadan kendisini kaşımak
Bunlardan birisi varsa olabilir parazit damlası öneririm vilmectin enseye bir damla 2 hafta sonra tekrar 1 damla ve 4 ayda bir kez kullanabilirsiniz ürün internet üzerinden bulunamaz sadece veterinerlerde ve @Şehmus BAKIR hocamıza özelden ulaşabilirsiniz
Bazen kendisini kaşırken bağırıyor ve evet durmadan kaşınıyor ama vücudunda bit göremedim
Ayrıyeten demirlere de gagasıyla vuruyor bazen
Bit olmadığı halde bu damlayı yaparsam zararı var mı çünkü önlem almak istiyorum
İstanbul içi veteriner önerirseniz de çok sevinirim çünkü tüy döneminde ve parazit diyenler var hangisinin olduğunu bilmiyorum emin olmadan hayvanıma tedavi yapmak istemiyorum

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Vik vik sesi ya solunum ile alakalıdır ya da vücuddaki akarlar baskı yaptığı için yapıyordur diye biliyorum ben. Ense damlası yapmanızı önermiştim. Yaptınız mı?
Parazit olsun ya da olmasın önlem amaçlı 6 ayda bir dış parazit yaptırmalısınız zaten.

blzbyzy

Yeni Üye
Vik vik sesi ya solunum ile alakalıdır ya da vücuddaki akarlar baskı yaptığı için yapıyordur diye biliyorum ben. Ense damlası yapmanızı önermiştim. Yaptınız mı?
Parazir olsun ya da olmasın önlem amaçlı 6 ayda bir dış parazit yaptırmalısınız zaten.
Ense damlası için elimde o ilaçtan yok maalesef
Tedarik etmeye çalışacağım ya da veterinere götüreceğim veteriner önerirlerse arkadaşlar çok memnun olurum

blzbyzy

Yeni Üye
Parazit olsun ya da olmasın önlem amaçlı 6 ayda bir dış parazit yaptırmalısınız zaten.
Kendim yapabiliyorsam ilacı temin edip yapabilirim
Sanırım şehmus beye ulaşmam gerekiyor ilaç temini için

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kendim yapabiliyorsam ilacı temin edip yapabilirim
Sanırım şehmus beye ulaşmam gerekiyor ilaç temini için
Evet kendiniz uygulayabilirsiniz yapmanız gereken kuşun ense tüyünü parmakla aralayıp bir damla damlatarak ovalamak , kulak ve göz , cereye gelmemeli kesinlikle, 2 hafta sonra tekrar yapılacak ondan sonra 4-6 ayda bir kez Şehmus hocaya özelden wp üzerinden ulaşabilirsiniz

blzbyzy

Yeni Üye
Evet kendiniz uygulayabilirsiniz yapmanız gereken kuşun ense tüyünü parmakla aralayıp bir damla damlatarak ovalamak , kulak ve göz , cereye gelmemeli kesinlikle, 2 hafta sonra tekrar yapılacak ondan sonra 4-6 ayda bir kez Şehmus hocaya özelden wp üzerinden ulaşabilirsiniz
Şu şekilde normal öterken kendine saldırıyor ve demirlere vuruyor
Büyük ihtimalle parazittendir değil mi
Ve şu şekil kapsüller var bu tüy döneminden dolayı mı bunlar da kaşındırıyor diye duydum ama kendim temizleyemem asla durmayan bir çocuk çünkü
Dışkısını da ekledim

Son düzenleme:

Zeus

Müdavim
Kafesiniz yuvarlak olduğu için stres de yapıyordur, stresten de demirlere vuruyordur. Zeus’u petshoptan aldığımız için her ihtimale karşı parazit var ya da yok veterinere götürüp dış parazit damlası yaptırdık, bir sorun yaşamadık 😊 kuşunuz yıkanmayı sevmiyorsa temiz bir sprey şişesine ılık içme suyu koyup üzerine püskürtün zamanla alışır biz öyle çözdük 😇 ortamın sıcak olduğundan emin olun ama üşümesin. Tüy döneminde takviye kullanırsanız daha kolay atlatır, ben bt amin forte’u 1 ay boyunca haftada 2 kez kullandım, şu an haftada 1 kullanıyorum tabi hala tüy dönemi bitmedi ama kısmen daha iyi.

Zeus

Müdavim
Şu şekilde normal öterken kendine saldırıyor ve demirlere vuruyor
Büyük ihtimalle parazittendir değil mi
Ve şu şekil kapsüller var bu tüy döneminden dolayı mı bunlar da kaşındırıyor diye duydum ama kendim temizleyemem asla durmayan bir çocuk çünkü
Dışkısını da ekledim
Kendiniz temizleyemezsiniz zaten, o kendisi halledecek ☺ siz onu nemlendirip kapsüllerin yumuşayıp kolay çıkmasına yardım edebilirsiniz.

blzbyzy

Yeni Üye
Kafesiniz yuvarlak olduğu için stres de yapıyordur, stresten de demirlere vuruyordur. Zeus’u petshoptan aldığımız için her ihtimale karşı parazit var ya da yok veterinere götürüp dış parazit damlası yaptırdık, bir sorun yaşamadık 😊 kuşunuz yıkanmayı sevmiyorsa temiz bir sprey şişesine ılık içme suyu koyup üzerine püskürtün zamanla alışır biz öyle çözdük 😇 ortamın sıcak olduğundan emin olun ama üşümesin. Tüy döneminde takviye kullanırsanız daha kolay atlatır, ben bt amin forte’u 1 ay boyunca haftada 2 kez kullandım, şu an haftada 1 kullanıyorum tabi hala tüy dönemi bitmedi ama kısmen daha iyi.
Bt amin forte sipariş verdim geldiğinde kullanmaya başlayacağım
Ense damlası da yolda onu da uygulayacağım
Şimdi ıslatsam bir sorun yaşamam değil mi?

Zeus

Müdavim
Bt amin forte sipariş verdim geldiğinde kullanmaya başlayacağım
Ense damlası da yolda onu da uygulayacağım
Şimdi ıslatsam bir sorun yaşamam değil mi?
Gündüz hava güneşliyken yapın bence 😊 şimdi uyku vaktiyse üşür. Ya da kafesi örtüp, bir pet şişeye sıcağa yakın su doldurup kafes tabanına koyarsanız ortam soğuk olmayacak şekilde ayarlayın. En güzeli gündüz güneşli bir saatte ıpıslak olmayacak şekilde ıslatıp güneşte kurumasını sağlayın, kafesi güneş gelen yere koyabilirsiniz ya da cam önünde tünek falan varsa bir şekilde halledersiniz

blzbyzy

Yeni Üye
Gündüz hava güneşliyken yapın bence 😊 şimdi uyku vaktiyse üşür. Ya da kafesi örtüp, bir pet şişeye sıcağa yakın su doldurup kafes tabanına koyarsanız ortam soğuk olmayacak şekilde ayarlayın. En güzeli gündüz güneşli bir saatte ıpıslak olmayacak şekilde ıslatıp güneşte kurumasını sağlayın, kafesi güneş gelen yere koyabilirsiniz ya da cam önünde tünek falan varsa bir şekilde halledersiniz
Çok teşekkür ederim 🙂 ve anlıyorsanız dışkısı normal mi acaba? Kaşıntı haricinde bir sorunu yok ama yine de sormak istedim 8 senedir çok şükür hiçbir sıkıntısı olmadı

Son düzenleme:

Zeus

Müdavim
Çok teşekkür ederim 🙂 ve anlıyorsanız dışkısı normal mi acaba? Kaşıntı haricinde bir sorunu yok ama yine de sormak istedim 8 senedir çok şükür hiçbir sıkıntısı olmadı
Maalesef o konu beni aşıyor 😅 kendi kuşumun dışkısına kadar yetebiliyorum 🙈

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İç parazit var tüm belirtiler ve dışkı bana onu söylüyor 👍eğer imkanınız varsa dışkı analizi için kanatlı uzmanına götürün eğer çevrenizde yoksa ve imkanınız yoksa iç ve dış parazit için mamaist whatsap hattından ulaşın yardımcı olurum.

blzbyzy

Yeni Üye
İç parazit var tüm belirtiler ve dışkı bana onu söylüyor 👍eğer imkanınız varsa dışkı analizi için kanatlı uzmanına götürün eğer çevrenizde yoksa ve imkanınız yoksa iç ve dış parazit için mamaist whatsap hattından ulaşın yardımcı olurum.
Yemesi içmesi gayet yerinde kaşıntı harici bir şeyi yok ben dış parazit diye düşünmüştüm
sizden ense damlası aldım onun dışında bir şey almam gerekiyor mu?

Son düzenleme:
Üst Alt