• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım su gibi idrar yapıyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Verilen ilaç ve takviyeler ishale yönelik bu ilacı kullanan kişiler var. Ama kuşunuzda işe yaramamış. Bence kuşa aspur alın. Aspur yemde daha fazla olsun. Kuşa şuan ilaç vermeyin 1 ay dinlensin. Yeşillik meyve vermeyin. Yem yemezse elle besleme yapın. Veterinere götürseniz iyi olur ama

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yukarıda gerekli yorumlar değerli insanlar tarafından yapılmıştır.ortada yanlış anlaşılma var çünkü bazı durumlarda analizler gerekmektedir benimde önerim önce bir kaç gün bünyeyi dinlendirin eğer yem yemezse mutlaka kursaktan beslemek için yardım alınız ben kuşun videosunu göremedim son olarak da nerede ikamet ediyorsunuz?

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Video atmaya calistim olmuyor. 15 gün olucak sadece sarı darı ve probiyotikli su verdim. Probiyotigi de denilen olçülerde verdim.
Dışkısı sanki her gün koyulasiyor ya da ben öyle umut etmek istiyorum. Su gibiydi ilk zamanlar simdi biraz daha iyi bugün veterineri aricam.
İzmirde oturuyorum 2 veteriner buldum umarim yakin olan kuslara bakıyordur adresini dünkü linkten buldum. Birazdan gidicem veterinere inşallah iyi haberler verir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video atmaya calistim olmuyor. 15 gün olucak sadece sarı darı ve probiyotikli su verdim. Probiyotigi de denilen olçülerde verdim.
Dışkısı sanki her gün koyulasiyor ya da ben öyle umut etmek istiyorum. Su gibiydi ilk zamanlar simdi biraz daha iyi bugün veterineri aricam.
İzmirde oturuyorum 2 veteriner buldum umarim yakin olan kuslara bakıyordur adresini dünkü linkten buldum. Birazdan gidicem veterinere inşallah iyi haberler verir
Probiyotik bozuk değildir inşallah üstten bir resim çekip ekleyin bakalım çünkü mamaistten alınan ilk seri ve yaklaşık 10 ay olacak bu süre zarfında saklama koşulları da önemli ama uzun bir zaman bölünmüş üründe bilginiz olsun 👍

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Vitamini buzdolabinda sakladim gerci herseyini buzdolabinda saklıyorum burasi cok sicak oluyor bozulur diye. Ürün az kaldı baska vitaminlerde kullanınca hepsini araliklı veriyorum ondan herhalde uzun sure dayandı.
Video atma linkiniz varsa atabilirim kuşun videolarinı. Simdi randevuya gidicem sonuçları da atıcam

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Vitamini buzdolabinda sakladim gerci herseyini buzdolabinda saklıyorum burasi cok sicak oluyor bozulur diye. Ürün az kaldı baska vitaminlerde kullanınca hepsini araliklı veriyorum ondan herhalde uzun sure dayandı.
Video atma linkiniz varsa atabilirim kuşun videolarinı. Simdi randevuya gidicem sonuçları da atıcam
Onları buzdolabına koymayız bozulmuş vermeyin sebebi o dışkının 🙏 çöp onlar ve 2 gün sade taze su karışık yem ve kızıl daldari verin dışkı analizi yapalım göz ile yani hergun bu konuda temiz peçete üzerinde dışkı resmi görelim 👍

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Valla yıldım. Ben istemedim hayvan bakmak sorumluluk almak ama galiba benim daha çok zararim dokunuyor. Herseyini almaya vermeye calisiyorum. Ben yine de fırsat bulmusken götürmek istiyorum. Sizlerin duasi mı diyeyim iyi dilekleriniz mi kabul oldu bu fırsat elime gecmisken oğlumu doktor görsün. Kirli bulaşık suyu içti gördüm içerken engel oldum ama gene de içti ondan sonra bu hale geldi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Valla yıldım. Ben istemedim hayvan bakmak sorumluluk almak ama galiba benim daha çok zararim dokunuyor. Herseyini almaya vermeye calisiyorum. Ben yine de fırsat bulmusken götürmek istiyorum. Sizlerin duasi mı diyeyim iyi dilekleriniz mi kabul oldu bu fırsat elime gecmisken oğlumu doktor görsün. Kirli bulaşık suyu içti gördüm içerken engel oldum ama gene de içti ondan sonra bu hale geldi.
Nereye götüreceginiz de çok önemli yanı kanatlıdan anlıyor olması gerekmektedir

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Çok şükür sağlıklı ishal olmasına ragmen. İlaçlarını aldım yarin sabah başlanacak 10 gün gibi bir sürede sağlığına kavuşucak.
Pis su içtiği için ishal olmuş tek sevindiğim yanı oğluma güzel bakmışım doktor bile inanamadı bu kadar sağlıklı olmasına🤭🤭🤭
Yem seçme derdim var paşam her yemi yemez yeni yem tavsiye etti bir de bunu denicem.
Vitaminleri buzdolabinda saklamamin sakıncası olmadigini söyledi. Karanlık günes almayan serin yerde de saklanabilirmiş ama izmirin sıcagı ve kışında kalorifer acık ev çok sıcak oluyor serin yer olacağini sanmıyorum evde.
Yorumlarinız tavsiyeleriniz icin teşekkür ederim💐

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok şükür sağlıklı ishal olmasına ragmen. İlaçlarını aldım yarin sabah başlanacak 10 gün gibi bir sürede sağlığına kavuşucak.
Pis su içtiği için ishal olmuş tek sevindiğim yanı oğluma güzel bakmışım doktor bile inanamadı bu kadar sağlıklı olmasına🤭🤭🤭
Yem seçme derdim var paşam her yemi yemez yeni yem tavsiye etti bir de bunu denicem.
Vitaminleri buzdolabinda saklamamin sakıncası olmadigini söyledi. Karanlık günes almayan serin yerde de saklanabilirmiş ama izmirin sıcagı ve kışında kalorifer acık ev çok sıcak oluyor serin yer olacağini sanmıyorum evde.
Yorumlarinız tavsiyeleriniz icin teşekkür ederim💐
Bunları size hangi veteriner verdi? Ayrıca buzdolabında gerwit ve entrobac bozulur ve bozuldu bu bizzat göründü tecrübe edilmiş daha önce söylenti değil yani 😊 veterinere güveniyorsanız sorun yok tek temennimiz kuşun iyi olmasıdır birde yem yemezse mutlaka elle besleme yapın geçmiş olsun bizi bilgilendirirseniz sevinirim 👍

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Buzdolabinda saklanacak diye notta da yaziyor. Birçok vitaminini de kuşcularda buzdolabinda sakla diye soyleyip veriyor. Simdi bende kararsiz kaldim gerwit ve entrobac kullanırken daha dikkatli olmaliyim artik o zaman. Bugünde gittiğim başka bir kuşcu bu kadar vitamin vermemin gereksiz olduğunu soyledi. Hatta ondan da gold wings marka immune damla aldim satmak dahi istemedi çok vitamin veriyormusum diye.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Buzdolabinda saklanacak diye notta da yaziyor. Birçok vitaminini de kuşcularda buzdolabinda sakla diye soyleyip veriyor. Simdi bende kararsiz kaldim gerwit ve entrobac kullanırken daha dikkatli olmaliyim artik o zaman. Bugünde gittiğim başka bir kuşcu bu kadar vitamin vermemin gereksiz olduğunu soyledi. Hatta ondan da gold wings marka immune damla aldim satmak dahi istemedi çok vitamin veriyormusum diye.
Doğru demiş bizde önermiyoruz sadece multivitamin ve probiyotik haftada bir kez yeter

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şehmus hocama katılıyorum vitaminler oda sıcaklığında nem rutubet olmayan yerde saklamanız yeterli

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Doğrudur elbette ama bende bana denileni yapıyorum. Her vitamin damla aldiğım yere soruyorum nasıl saklamaliyim kaç ay kullanmaliyim diye kimi dolapta kimi disarda saklanmalı diyor. Şehmuz Bey sayesinde önemli bir bilgi öğrendim aldiğım vitaminlerin saklamasını yanlış yapmışım sıcaktan bozulur diye onları da dolaba koydum kendi elimle bozmusum haberim yokmuş. Bundan sonra aldığımda bu şekilde saklıcam.

kuçi

Aktif Üye
Doğrudur elbette ama bende bana denileni yapıyorum. Her vitamin damla aldiğım yere soruyorum nasıl saklamaliyim kaç ay kullanmaliyim diye kimi dolapta kimi disarda saklanmalı diyor. Şehmuz Bey sayesinde önemli bir bilgi öğrendim aldiğım vitaminlerin saklamasını yanlış yapmışım sıcaktan bozulur diye onları da dolaba koydum kendi elimle bozmusum haberim yokmuş. Bundan sonra aldığımda bu şekilde saklıcam.
balkonunuzda dolap varsa gunes almayan, orada saklayabilirsiniz vitaminleri. hem serin hem buzdolabi olmamis olur 😊

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Konu içi veya konunun dışında mıdır bilemicem ama size bir ilac göstermek istiyorum.
Bugün genelde kendisine kuş sorunlarını danışdiğim petshop sahibi abiye durumu anlattım ve bana boşuna veterinere gittiğimi söyledi. Kendisi gülmemek için zor tuttu hatta kendini. Bir ilaç verdi resmini de attım. Kuşlar kediler tavuklar derde deva gibi bir antibiyotikmiş bulması zormuş ama 35 tl ye kendisinden aldım. Kuşlarına da bunu kullaniyormuş. Sizinle de paylaşmak istedim.
Buzdolabinda dolapta tutabileceğimi soyledi 🤭🤭🤭 kapağı açılınca 8 ayda bitmesi gerekiyormuş onu da söyledi.😁