• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım stres mi yaptı yoksa hasta mı ?

Pamuk Ç.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Durgunluk
Hastalık Belirti Tarihi
14 Şub 2023
Kullanılan İlaç
Gerwit,entrobac,diazyme 256
Merhaba, 3 yaşında dişi sultan papağanım var. 2 hafta önce yanına erkek yavru sultan papağanı aldım. Yeni gelen erkeği 1 hafta gözetim amaçlı ayrı kafeste besledim daha sonra birleştirdim. Ama 3 yaşındaki dişi papağanım son birkaç gündür kendisini sürekli kabartarak ve kafesin altında durarak uyukluyor,mutsuz ve durgun olduğunu hissediyorum. Uçmasında ve yemesinde bir problem göremedim. Fotoğrafını ve dışkısının fotoğrafını buraya ekleyeceğim. Hasta mı yoksa stres mi yaptığını anlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca kuşlarıma dıazyme,entrobac ve gerwit takviyesini sürekli yapıyorum.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Diazyme ve entrobac zaten aynı şeyler takviyeleri nasıl veriyorsunuz

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Entrobac ve gerwiti aynı anda suyuna katıp bir gün sonra alıyorum. Ertesi gün 1 gün boyunca temiz su verdikten sonra diazyme katıyorum sularına
Hocalarim daha iyi bilir ama yanlis yapiyorsunuz. Ornegin pazartesi gervit veriyorsaniz, persembe entrobac vermeniz gerekiyor. Ve o sulari yarim gun sulukta tutup yarim gun sonra sade suyla degistirmeniz gerekiyor.

EnesGenç

Eski Forumcu
Bende @ruyactn e katılıyorum. Yarım gün de fazla . 8 saat ideal. Gece su icirin sonra kafesten sulugu çıkarın sabaha kadar su icmesinki sabah ilacli suyu fazla icsin . Kac saat durmasi konusunda 12 ve sonrasinda suda koku meydana geliyor. Buda mikrop uremeye basliyor anlamina geliyor galiba o yuzden 8-12 saat arasi kalabilir

Pamuk Ç.

Yeni Üye
Takviyeleri o şekilde düzenlerim ama sizce kuşumun böyle olmasının esas nedeni ne olabilir ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Durgunluğun sebebi iki karışım olabilir dışkıyi peçete üzerinde görelim ve mümkünse kuşunuzun tünekte videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

Pamuk Ç.

Yeni Üye
İki karışımı uzun zamandır veriyordum ve hiç böyle etkisini görmemiştim. Az önce farkettim ki benim kızım strese girmiş diye düşünüyorum çünkü erkek kuş ötmeye başladıkça daha da bir canlanmaya başladı. Videosunu buraya ekleyemiyorum Şuan anlamadım. Destekleriniz için teşekkür ederiz 🙏🏻