• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım ötmüyor

semih4133

Yeni Üye
Yaklaşık 1 hafta önce sultan papağanı aldık 3 4 aylık olabileceğini tahmin ediyoruz erkek diye satın aldık ilk geldigi gunler cok sık ötüyordu şimdi günde bi kaç kere kısık seste ötüyor çok sık yem yiyor ötmemesinin nedeni nedir hastamı arada bi kaşınıyo

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Öttüğü zamandan videosu varsa streamable.com üzerinden atar mısınız?

semih4133

Yeni Üye
Sesi kısılmış gibi ise hava kesesinde sorun vardır veya usutmus olabilir
Peki ne yapılabilir ne yapmak gerek uçarken vs normal ötüyo bi kac defa ama kafesindeyken çok kisik sesle ötüyo tutmaya calisirsam baya baya bagiriyo

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Kuşu yeni aldım 1 haftalık ne önerirsin ne verebilirim salata verdim yemiyo şeftali vermistim az yemis
Merhaba, takviye olarak
Gervit-w multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte
3 ürün ana takviyedir kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim profesyonel ürünlerdir sadece internet üzerinden bulunabilir veya sitemizin sponsoru olan mamaist.com tercih edebilirsiniz, kuş yavru olduğu için bağışıklık güçlü olmaz bu yüzden zatende dikkat edilmesi konularda extra hassas davranılmalı, banyo yapınca 10dk güneş altında kalmalı fazlası zarar, kurutma makinesi kullanmayınız , cereyanda kalmamalı, bunlar tüm kuşlar için geçerli fakat yavrular için çok daha önemli, paket yem olarak versele laga paraket yemi öneririm, açık alıyorsanız açık yeme extra %15 kadar aspur ekleyip ve birazda ayrı yem kabına küçük tuzsuz çekirdeklerden ilave edebilirsiniz fakat bunu haftada bir kez veriniz , yeşillik haftada 2 kez vermeniz yeterli fazlası zararlı olur fazla meyve vermeyiniz yeşillikte olduğu gibi sık olmasın, haftada 1 kez uzun süre haşlanmış yumurta verebilirsiniz 2 saat kalabilir ardından yumurtayı alınız