• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım mutsuz

Realm

Yeni Üye
Merhabalar erkek sultan papağanım kafesten kaçti, ötmeyen dişi papağanım durmadan ötüyor(kızgın bir kuş). Sizin sayfada mutsuzluktan olduğunu okudum. Durumu düzeltmek için ne yapa bilirim? Eve bir çift papağan da getirdim fakat kafesleri ayrı. Dışarı çıktıklarında kavga etmiyorlar, rahatlar. Ama aynı kafese almaya korkuyorum. Bir de aynı kafese alırsam erkek papağan diğer kuşu atıp bunla çiftleşirmi? Çünki dışarıya bıraktığımda yalnız kuş erkeğin peşinden ayrılmıyor( ya da yeni erkek kuş alana kadar, hepsinin bir kafeste tutmak sakıncalımı?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Geçmiş olsun. 🙁
Dişi ile bol bol ilgilenirseniz stresi azalır diye düşünüyorum.
Yeni bir erkekte alabilirsiniz.
Diğer çift ile aynı kafese koymayın bence. Dişi erkeğin peşinden koşuyorsa erkeği ikna edebilir aynı kafeste. :)

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeni gelenler eve yeni geldiyse kafes içinde de dışında da karantina uygulamalısınız. Hemen yanyana getirmeyin. Ama kuşlar uzun süredir sizdeyse aynı kafese almanızda sakınca yok ama gözlemlemeniz gerekir kanlı kavga sözkonusu olursa ayırırsınız. Onun dışında sıkıntı olmaz.

Realm

Yeni Üye
Yeni gelenler eve yeni geldiyse kafes içinde de dışında da karantina uygulamalısınız. Hemen yanyana getirmeyin. Ama kuşlar uzun süredir sizdeyse aynı kafese almanızda sakınca yok ama gözlemlemeniz gerekir kanlı kavga sözkonusu olursa ayırırsınız. Onun dışında sıkıntı olmaz.
Aslında bir-birilerini tanıyorlar, bu gece aynı kafese koydum hiç bir sorun olmadı, iyi geçiniyorlar. Asıl mesele çift için yuvalık var, diğer dişiyi de yanlarına koyarsam ne olur sorusu😅 çünkü erkek kuş kaçmadan önce dişi çok kızgındı boş yumurta bırakıyordu. Bir yere koyarsam çift değişikliyi ihtimali olurmu?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aslında bir-birilerini tanıyorlar, bu gece aynı kafese koydum hiç bir sorun olmadı, iyi geçiniyorlar. Asıl mesele çift için yuvalık var, diğer dişiyi de yanlarına koyarsam ne olur sorusu😅 çünkü erkek kuş kaçmadan önce dişi çok kızgındı boş yumurta bırakıyordu. Bir yere koyarsam çift değişikliyi ihtimali olurmu?
Bence bu sıcaklarda yuvalığı çıkarın. Verimli ve sağlıklı bir süreç olmaz sizin için. Ki yuvalık varsa üçüncü kuşu koymayın anlık bir kavgada kaybedebilirsiniz. Zamanı kestiremezsiniz. Konuda bunlardan bahsetmemiştiniz. Yuvalığı çıkarın ve sezonda takacağınız zaman diğerinede eş olabileceğini düşündüğünüz bir erkek sahiplenin. Ozaman ayrı kafeslere alırsınız. Benim tavsiye edebileceğim bu.

Realm

Yeni Üye
Bence bu sıcaklarda yuvalığı çıkarın. Verimli ve sağlıklı bir süreç olmaz sizin için. Ki yuvalık varsa üçüncü kuşu koymayın anlık bir kavgada kaybedebilirsiniz. Zamanı kestiremezsiniz. Konuda bunlardan bahsetmemiştiniz. Yuvalığı çıkarın ve sezonda takacağınız zaman diğerinede eş olabileceğini düşündüğünüz bir erkek sahiplenin. Ozaman ayrı kafeslere alırsınız. Benim tavsiye edebileceğim bu.
Teşekkürler

Üst Alt