• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım melodiyi ne zaman taklit etmeye başlar?

kekikoli

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanıma bir melodi öğretmek istiyorum 1 haftadır günde 20-30 dk ıslık çalıyorum kuşum için fakat kuşum hiç o melodiye benzer ses çıkarmadı normal ötüşlerindede nadiren melodik sesler çıkarıyor (sadece sabah 6-10 arası) onun dışında normal ötüyor. Acaba elime alışmadığı için olabilirmi konuştuğumda öterek cevap veriyor ama elimizden korkuyor.
bunlar normalmi Youtubedeki testlere göre erkek çıkıyor 5 aydır bizimle yaşıyor ama elimize alışamadı Isırmıyor fakat gagasının üstünü değdiriyor bunlar normalmi?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuzun öterken bir videosunu atın lütfen, ve kanat altı fotoğrafını da atabilirsiniz cinsiyet tahmininde bulunalım. Kaç aylık kuşunuz?

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Sultan papağanı zaten konuşmaz. Sizinde dediğiniz gibi taklit eder. Ama herşeyi de taklit etmez öncelikle kendisinin beğenmesi lazım ve sürekli tekrar gerekir bunun için. He birde size alışması gerekir 🙂 onun haricinde internette sürekli videolar açarak dinleyebilirsiniz. Islıkta 1 saat felan süren şarkılar var onları tekrarlatarak dinletebilirsiniz

caner__

Yeni Üye
melodinin uyumuna bağlı biraz. izmir marşını öğretmeye çalıştım, 2-3 ay kadar sürdü. ama hala nota kaçırıyor :)

arada eğlence olsun diye ıslıkla "delilo delilo destane" yi çalıyordum, öğrendi hemen :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
melodinin uyumuna bağlı biraz. izmir marşını öğretmeye çalıştım, 2-3 ay kadar sürdü. ama hala nota kaçırıyor :)

arada eğlence olsun diye ıslıkla "delilo delilo destane" yi çalıyordum, öğrendi hemen :)
Ben de izmir marşına çalışıyorum şu an :D Delilo iyiymiş yalnız çalarken duymayı çok isterim :ROFLMAO: :ROFLMAO:

kekikoli

Yeni Üye
Sultan papağanı zaten konuşmaz. Sizinde dediğiniz gibi taklit eder. Ama herşeyi de taklit etmez öncelikle kendisinin beğenmesi lazım ve sürekli tekrar gerekir bunun için. He birde size alışması gerekir 🙂 onun haricinde internette sürekli videolar açarak dinleyebilirsiniz. Islıkta 1 saat felan süren şarkılar var onları tekrarlatarak dinletebilirsiniz
Benim çaldığım ıslığı çok seviyor nezaman çalsam dinliyor çaldığımda yukarıdan aşağı inip 1 tane yem yiyip geri falan çıkıyor sürekli :D

kekikoli

Yeni Üye
Bugün düzce depreminde istanbula kaç şiddetinde bilmiyorum fakat kuşum sadece sağ kanadının tüylerini dökmüş korkudan 1 tanesinde kan var korkudanmı yoksa normal değilmi
Kanadın asıl kısmı değilde kuyruğuna doğru uzanan kısmını yolmuş

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir kısa video görebilirsek iyi olur. Geçmiş olsun 🙏