• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım kusuyor ve halsiz

Gizemmim

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma , halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
16 Mar 2021
Kullanılan İlaç
Mikostatin
Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba;
15/03/2021 tarihinde havanın güneşli olması sebebiyle papağanlarımı bahçeye çıkardım. Ertesi gün halsiz olduklarını gözlemledim. Sultan papağanlarımdan birisi grey diğeri lutino (sarı) grey olan bu olaydan öncede bir kaç kere kustuğunu gözlemledim ancak çiftleşmek istediğini söyledikleri için pek önemsemedim bu tarihten sonra halsiz olması sebebiyle korkmaya başladım ve bugün veterinere götürdüm kursak mantarı olabileceğini söyledi ama hala içime sinmeyen noktalar var . Dışkısı normal ishal değil; yemek yemeğe devam ediyor su içmiyor sürekli uyuyor acaba soğuk aldığı için mi böyle yoksa kursak mantarı olduğu için mi ? Şuan mikostatin ilacını 2 defa damlatıyorum tecrübesi yahut bilgisi olan kişilerden yardım istiyorum . Kustuğunda sıvı bir yapısı yok kusmuğu kokmuyor sadece yediklerini dışarı saçıyor katı bir şekilde.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
İlk olarak hasta olanı diğerlerinden ayiriniz sonra mikostatini ne şekilde veriyorsunuz? Probiyotik veriyor musunuz? Yem yiyor mu? Dışkı resmi görebilir miyiz?

Gizemmim

Yeni Üye
Teşekkürler hoş buldum😊 derhal ayıracağım . Mikostatini sularına koydum ancak grey olan suluktan su içmediği için iki damla ağzına damlatıyorum . Probiyotik vermiyorum . Yem yiyor ve gün içinde yumurta verdim .

Gizemmim

Yeni Üye
Sakaryada yaşıyorum pazartesi günü hava güzeldi güneşliydi üşüyebileceklerini düşünmedim ama acı bir şekilde tecrübe ediyorum şuan belkide soğuk almakla alakası yok gerçekten kursak mantarı bilmiyorum... bilmemek kötü bir şey

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Madem mikostatin başladınız bir hafta ağızdan kullanın ama probiyotik verin bide yem yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekiyor

Gizemmim

Yeni Üye
Yem yiyor şimdilik yumurta ve normal çekirdekli muhabbet yemi veriyorum . Probiyotik olarak ne öneriyorsunuz ? Ve nasıl vereceğim onu ?

Gizemmim

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim 🙏🏽 Umarım iyileşir bende buraya güzel bir haber bırakabilirim .

Gizemmim

Yeni Üye
Tekrardan herkese merhaba kuşları ayırıp ilaçlıyordum daha iyi olduklarını gözlemlediğim için onları tekrar biraraya aldım çünkü bu şekilde daha iyi yem yiyorlar birbirlerini görüp hala ilaç vermeye devam ediyorum ilacı ağızlarına damlattığım için biraz sarsılıyorlar ama bu şekilde daha etkili olduğunu düşünüyorum çünkü sularına kattığımda o suyu içmiyorlar . Bugün grey olan dışkısını yaparken zorlanıyor acaba ilaca ara vermeli miyim ? Yoksa devam mı etmeliyim ilaçtan mı böyledir yoksa mantardan arındığı için mi böyle şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Gizemmim

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle burada bana yardımcı olan herkese çok ama çoook teşekkür ederim 🙏🏽 Kuşlar iyileşti en son kuruma teşhisi ile karşı karşıyaydık ama yoğun bir tedavi ve besleme sürecinden sonra papağanlarım iyileşti. Dün de ilk defa dişi yumurta yaptı ölecekler derken çoğalıyorlar sanırım 🥰 tedavi sürecine gelince biliyorsunuz ki öncelikle mikostatin le başladım fayda görmeyince flucan aldım kapsül şeklinde bir beşeri ilaç sularına karıştırıp onu içirdim yem yemedikleri için kızıl dal darı koydum kafeslerine tam mantar hastalığından kurtulduk derken bu sefer ishal oldular buradan şehmus beye teşekkürlerimi sunuyorum diayzme 256 ile sindirim problemlerini çözdük ama bu süreçte yine haşlanmış patates ; çubuk kraker , bebe bisküvisi yedirdim dilerim bu mesajım ümidini kaybetmiş olan herkese umut olur bu süreç benim için yıpratıcıydı ve aynı sorunla uğraşan kişilerden “benim papağanım iyileşti “ mesajı görmeye ihtiyacım vardı şimdi böyle bir mesaj arayan kişilere sesleniyorum ARKADAŞLAR BENİM PAPAĞANLARIM İYİLEŞTİ ☺ Sevgiler .

dilek3181

Yeni Üye
Merhabalar hemen hemen aynı konuda sıkıntı yaşıyoruz sanırım.sultan papağanıma usuttugu için antibiyotik verdi veteriner .fakat nefes alışı daha kötüye gitti.dunde aynı sekilde yemleri sindiremeden kustu.usuttumu,sindirimde mi problem var anlayamadım.nefes alışı daha ii en azından ağzı kapalı düzgün nefes alıyor.fakay bugün tekrar kustu.yeriklerini hiç sindirememis.su içmiyor şuan.ne yapmam gerektiğini solerseniz cok sevinirim.tesekkurler.

Hasan.J.

Yeni Üye
Şehmus bey Diyazm 256 bulamadım. Reflor probiyotik kullansam olrmu.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Entrobac temin edebilirsiniz

Üst Alt