• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanım — kursak enfeksiyonu süreci (kaybettim)

0xhex

Yeni Üye
Arkadaşlar 1 aydır benimle BUBU, ismi BUBU , birbirimize cok alismistik sürekli yanıma geliyordu , sabahları kafesten çıkmak istiyordu tum gün evde geziniyordu , tavsanda besliyorum ayni zamanda tavşanın kakasını yedi ondan midir bilmiyorum kursağında mantar olmuş sürüntü testiyle ortaya çıktı
salı günü spordan geldim eve bubu kafesin altında duruyordu normalde hiç durmaz hep tünekde vs durur hemen veterinere goturdum röntgen cekti bisi çıkmadı sürüntü örnegi aldı,daha sonra ben eve götürdüm sürüntü örneği sabaha çıkar dediler geceyi uyuyarak atlattı sabah iyiydi hatta tüneğe vs çıkıyordu ama yemek yemiyordu sadece çok fazla su içiyordu, ardından veterinere götürdüm orada damardan besleme antibiyotik vs yapmışlar bana telefonda aksama doğru daha iyi oldugunu söylediler ama ben gidip kontrol ettigimde daha iyi degil daha da kotu oldugunu gordum cunku sürekli gözleri kapalıydı halsizdi ve o gece orda kaldı sabaha karşı kaybettik,sanirim cok fazla ilac verdiler ve küvezde iyice stres oldu hayvan, evde kafesinde ne güzel uyuyordu.

Belirtiler birkaç aşamada geldi:

• İlk hafta: Bir köşeye çekilip sürekli uyuyordu. O zaman önemsemedim, sonradan ilk işaret olduğunu anladım.
  • Sonrası: spordan gelince kafesin altında durduğunu farkettim ve anormallik oldugunu anladım , Kursağı doldu/şişti, iştahsızlık başladı, neredeyse hiç yemek yemiyordu ama sürekli su içiyordu. Dışkısı çok azaldı — 6 saatte bir kez, ishal şeklinde ve koyu yeşildi.
  • Hemen veterinere götürdüm: Röntgen çekildi (ağır metal/yabancı cisim çıkmadı), kursaktan sürüntü alındı.
  • Kusma başladı: Köpüklü, tükürük/salya kıvamında, yem parçası yoktu. Gaga kenarında hafif yapışkan kalıntı vardı.
  • 16+ saat hiçbir şey yemedi, sadece su içti.bu süreçte evdeyken iyiydi durumu veterinere götürünce daha kotu oldu.
  • Sürüntü sonucu: Çok sayıda mantar (Candida) + bakteri — karışık enfeksiyon.
  • Kaybettim: Muhtemelen akciğerlerine sıçramıştı (aspirasyon / sistemik yayılım).
Olası tetikleyiciler: Tavşanımın kakasını yiyordu (bakteriyel yük kaynağı olabilir), veya stres bağışıklığı düşürmüş olabilir.
ayrıca sunu söylemeyi unuttum, kuşumun bi gözü hafif şişlik gibiydi bombe yapmıştı gözü
sizin yorumunuz nedir ?

Son düzenleme:

Paşa01

Aktif Üye
Neden kuşunuzun tavşanın dışkısını yemesine müsade ettiniz? Ya da tek seferlik mi oldu.

perfectr

Aktif Üye
Başınız sağolsun. Kendi ve birbirlerinin dışkılarını da yiyorlar ne yazık ki olabildiğince hijyen ızgara tünek temizliği gerekiyor. Tavşan dışkısı yemesi çok çok kötü olmuş.

0xhex

Yeni Üye
Neden kuşunuzun tavşanın dışkısını yemesine müsade ettiniz? Ya da tek seferlik mi oldu.
Tavşanlar kendi dışkılarını yiyior çünkü sindirimleri için çok iyi geliyor bu normal bi davranış tavşanlarda kuşumun bu sebepten dolayı kursak mantarı olduğu kesin değil öncelikle sadece şüphelendiğim bu var ikinci olarak suyunu hergün değiştirmedim haftada 1 bitmeye yakın değiştirdim şüphelendiğim ikinci bu var fakat geldiğinden beri yani yaklaşık 1 aydır çok sakin özellikle son 1 haftadır sürekli bi köşeye çekilip uyuyor yani bilemiyırum neden olduğunu tavşanımın kafesine girip yemlerinden yemişti belkide onunla alakalıdır , tavşanımın kakasını 1 defa yediğini gördüm , suyuna vitamin vs damlatsaydım belki böyle bi durum olmazdı

bir diğer konu ben sabah veterinere bırakırken gayet hareketliydi su içiyordu fakat artık ne kadar antibiyotilk vs verdilerse o gece öldü hiç ölecek gibi değildi ben bırakırken

0xhex

Yeni Üye
Başınız sağolsun. Kendi ve birbirlerinin dışkılarını da yiyorlar ne yazık ki olabildiğince hijyen ızgara tünek temizliği gerekiyor. Tavşan dışkısı yemesi çok çok kötü olmuş.
teşekkür ederim hocam hem tavşanımın hem kuşumun ızgarası mevcut kafesinde tavşanım gün içinde dışarıda dolaştığı için halıya vs kakasını yapabiliyor oradan yedi

Paşa01

Aktif Üye
Tavşanlar kendi dışkılarını yiyior çünkü sindirimleri için çok iyi geliyor bu normal bi davranış tavşanlarda kuşumun bu sebepten dolayı kursak mantarı olduğu kesin değil öncelikle sadece şüphelendiğim bu var ikinci olarak suyunu hergün değiştirmedim haftada 1 bitmeye yakın değiştirdim şüphelendiğim ikinci bu var fakat geldiğinden beri yani yaklaşık 1 aydır çok sakin özellikle son 1 haftadır sürekli bi köşeye çekilip uyuyor yani bilemiyırum neden olduğunu tavşanımın kafesine girip yemlerinden yemişti belkide onunla alakalıdır , tavşanımın kakasını 1 defa yediğini gördüm , suyuna vitamin vs damlatsaydım belki böyle bi durum olmazdı

bir diğer konu ben sabah veterinere bırakırken gayet hareketliydi su içiyordu fakat artık ne kadar antibiyotilk vs verdilerse o gece öldü hiç ölecek gibi değildi ben bırakırken
Çok üzüldüm cennette özgürce dolaşsın. Haftada 1 su değiştirmek her türlü hastalığa davetiye çıkarır malesef

Üst Alt