• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım kursağı balon gibi

Baran60606

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursağında aşırı şişlik
Hastalık Belirti Tarihi
22 Tem 2022
Merhaba yaklaşık 1 aylık sultan papağanı yavrumun kursağında ilginç bir şişkinlik olduğunu fark ettim bu konuda ne yapabilirim yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. anne besliyorsa hava basmış olabilir.Benim aklıma kursak mantarı da geldi ama daha sağlıklı bilgiyi @Şehmus BAKIR abi söyler size.

Siz yapabiliyorsanız bir elinizle gagasını açıp diğer elinizle yavaşça ve fazla bastırmadan masaj yapın çıksın hava.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu hayvanın hava kesesi patlamış düzelmesi çok zor 😔acil olarak kanatlı uzmanına götürün 👍 nerede ikamet ediyorsunuz?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Şehmus abinin dediği gibi hava kesesi patlamış. Bu ne zaman meydana geldi ve siz ne zaman farkettınız bu şişliği? Ve kuşu siz mi beslediniz ?

Baran60606

Yeni Üye
Şehmus abinin dediği gibi hava kesesi patlamış. Bu ne zaman meydana geldi ve siz ne zaman farkettınız bu şişliği? Ve kuşu siz mi beslediniz ?
Ben bugün kafesi temizlerken farkettim 2-3 gün oncesinde herhangi bir şey yoktu. Kuşu annesi besliyor ben herhangi bir müdahale yapmiyorum beslemek için
Bir tane daha yavru var ama onda herhangi bir şey yok anneden ayırayım mı onu ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayirmana gerek yok havayı alabilirsen yavruyu anne besleyecektir.

Bahar Y.

Müdavim
Aşağıdan yukarıya yavaşca masaj yapın ne kadar fayda eder hava kesesi patladıysa bilmiyorum ama sanki gelişim geriliği var kuşta

Baran60606

Yeni Üye
Aşağıdan yukarıya yavaşca masaj yapın ne kadar fayda eder hava kesesi patladıysa bilmiyorum ama sanki gelişim geriliği var kuşta

Diğeri (siyah olan) bu yavrumdan (sarı olandan) 5 veya 6 gün önce yumurtasindan çıktı. Onda herhangi bir sorun yok