• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanım kriz geçiriyor

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba, Nisan ayında ortaya çıkan ve şimdiye kadar birkaç ay gidip sonrasında gelen sorun mevcut , sultan papağanım haftada bir veya en geç iki haftada bir kriz geçiriyor bugün ilk defa sabah yediği yumurtayı da kustu, bunun neden olduğunu ve hangi ilacı kullanmam gerektiğini söyleyebilir misiniz lütfen, kriz esnasında dengesizlik, halsizlik, titreme oluyor genelde önceden belli ediyor biraz hareketsizleşip dokununca hareket etmiyor fakat dahası neredeyse bir aydır dışkısı da kötü ben her hafta 3 gün entrobac yaptım fakat düzelmedi kilo takibine basladim şuan çok zayıf değil 133 gram geliyor iştahı eskisine göre birazcık düşük fakat benim şuan merak ettiğim neden böyle oldu son 2 haftadır dahada arttı acaba arada çok nadir boya kemiriyor ondan olabilir mi? Eşiyle kemiriyorlar engel olmaya çalışıyorum ama eşine birşey olmuyor da o yiyor olabilir mi? Watch unnamed | Streamable

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Not : kafes pis gelebilir her hafta pazar günü temizliyorum bir saat sonra temizlenecek

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, mutlaka bir röntgen çektirin hem kilosu fazla geldi hem de yumurta da olabilir, dışkı analizini aslında normal hekimler de yapabilir, 133 fazla 90-100 idealdir, kafes altını her gün temizleyin

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba, mutlaka bir röntgen çektirin hem kilosu fazla geldi hem de yumurta da olabilir, dışkı analizini aslında normal hekimler de yapabilir, 133 fazla 90-100 idealdir, kafes altını her gün temizleyin
Hocam ilk geldiğinde 147 idi 2023 Kasım ayında aramıza katıldı, o zamanlar uçamıyordu bile şuan her gün 2 saat serbestler uçmayı öğrendi o sayede kilo vermeye başladı ama ben yumurta olduğunu pek sanmıyorum eşiyle pek anlasamıyorlar ve bahsettiğim Hadise yumurtadan değil de nörolojik, karaciğer kaynaklı bir sorun gibisinden , soldaki ve sağdaki dışkı ona ait Ekli dosyayı görüntüle 97733

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Hocam ilk geldiğinde 147 idi 2023 Kasım ayında aramıza katıldı, o zamanlar uçamıyordu bile şuan her gün 2 saat serbestler uçmayı öğrendi o sayede kilo vermeye başladı ama ben yumurta olduğunu pek sanmıyorum eşiyle pek anlasamıyorlar ve bahsettiğim Hadise yumurtadan değil de nörolojik, karaciğer kaynaklı bir sorun gibisinden , soldaki ve sağdaki dışkı ona ait Ekli dosyayı görüntüle 97733
147den düşmesi iyi olsa da yine de kilosu yüksek.Kızgınlık yumurtası da olabilir.Eşinden bağımsız olarak kızgınlık yumurtası oluşturabilir.Eşi olmayan kuşlar da yumurtlar ama eşi olmadığı için boştur🌸

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Tahminleriniz doğru olabilir banada sinirsel bir durum gibi geldi bunun içinde mutlaka kanatlı uzmanı görmeli

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Karaciğer, parazit birlikte var bu yavruda. Hepacarnitol alabilirsiniz hekimden ancak dediğim gibi dışkı analizi ve röntgen şart komplike bir tedavi lazım, kuşlarda nörolojik sorun ancak bir hastalığın sonucunda ve çok ilerlemesinde olur.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Burçak Gerekeni Söylemiş Fakat Ek Olarak Bende Birseyler Eklemek İstiyorum. Yavrunuz Zehirlenmiş Bile Olabilir Bu Konuda Bilginiz Olsun. Kanatlı Uzmanına Gidin Lütfen. Olmadı Egzotik Veteriner Hekim İllaki Vardır. Yazık Günah Tunekte Duramıyor.

Üst Alt