• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım korkuyor ve alışmıyor

theedeli

Yeni Üye
Merhaba.5 gün önce 2 tane sultan papağanı sahiplendim.Erkek ve dişi.Petshop tan aldım ve yaklaşık birisi 3-4 birisi ise 5-6 aylık.Dişi çok korkak değil yaklaşınca kaçmıyor ama erkek olanı yaklaşınca çıldırıyor.Yemlerini yiyolar rahat bi şekilde.Kafesi açtığım zaman yerlerinde duruyorlar ama elimi yavaş yavaş uzattığım zaman kaçmaya başlıyorlar. Elimden beslemeye çalıştım havuç, marul gibi besinlerle ama onları ‘da yemeğe çalışmıyorlar kafeslerine koyduğum zaman da pek yanaşmıyorlar önerileriniz nelerdir nasıl alıştıra bilirim?

mcakar

Yeni Üye
Merhaba, tecrübeli arkadaşlar daha güzel cevaplar verirler ancak ben sultan papağanımı ilk aldığımda aynı sorunları yaşamıştım. Kendi tecrübelerimden anlatacak olursam kafesinin kapısını açık bırakıp odadan çıkıyordum kendisi yavaş yavaş kafesinden çıkıp yaşadığı odayla tanışmaya başladı. Bir süre sonra odanın içinde ben varken çıkmaya başladı. Yaklaşık 2 hafta sonunda kafesin kapısını açıp parmağımın ucuyla sürekli ceviz uzattım, ilk başlarda hiç tepki vermedi hatta kaçtı fakat zamanla elime yanaşıp cevizi yemeye başladı. Kafesin dışında da aynı şekilde parmağıma ceviz alıp gelmesini bekledim. Bu şekilde elime alıştı ancak bu eylemleri gerçekleştirirken kesinlikle ani hareketler yapmayın çünkü sağ elimden cevizi yemeye çalışırken sol elimi dahi kıpırdatsam cevizi yemeden kaçıyordu. Sultan papağanı harici başka kuş beslemedim ancak sultan papağanı beslemek çok sabır gerektiriyor bunu iyi öğrendim. :)

Melike C.

Aktif Üye
Merhaba.5 gün önce 2 tane sultan papağanı sahiplendim.Erkek ve dişi.Petshop tan aldım ve yaklaşık birisi 3-4 birisi ise 5-6 aylık.Dişi çok korkak değil yaklaşınca kaçmıyor ama erkek olanı yaklaşınca çıldırıyor.Yemlerini yiyolar rahat bi şekilde.Kafesi açtığım zaman yerlerinde duruyorlar ama elimi yavaş yavaş uzattığım zaman kaçmaya başlıyorlar. Elimden beslemeye çalıştım havuç, marul gibi besinlerle ama onları ‘da yemeğe çalışmıyorlar kafeslerine koyduğum zaman da pek yanaşmıyorlar önerileriniz nelerdir nasıl alıştıra bilirim?
Merhaba kuşlarınız sağlıklı uzyn ömürlü olsun inşallah😊 bende çok deneyimli değilim ama 1.5 aydır sultanım var . Şuan korkmaları çok normal benimki 3 gün yemek yememişti. 15 gün de yanına yaklaştırmamıştı . Ben elime kapıdan alıştıramadım ilk başta . Kafesin üstünü açıp çok yavaş hareketlerle elimi tanımasına izin verdim . Yavaş yavaş elime çık aya başladı . Zaten burdan sonrası kendiliğinden oluyor inanın . Benimki yemeğe falanda kanmıyor halada yabancı yiyecek yemez sadece yemini yiyor . Birtek benim bardağımdan su içmek istiyor . Her kuşun karakteri ayrı . Benimki hala herşeye tıslıyor , kanatlarını açıp gövde gösterisi yapıyor ama göbeğinden kada kafadından öptürmeyede bayılıyor .
Yani sabır şart çok yeni daha sizinkiler . Sevgiyle yaklaşın, kafesin yanına oturup kibar kibar konuşun . Ani hareket ve seslerden ürküyorlar . Biraz sabırla inanın çok şeker oluyorlar . Bizimki 1.5 ayda konuşmaya bile başladı . Eminim sizinkilerde en kısa zamanda alışor 💕

theedeli

Yeni Üye
Merhaba, tecrübeli arkadaşlar daha güzel cevaplar verirler ancak ben sultan papağanımı ilk aldığımda aynı sorunları yaşamıştım. Kendi tecrübelerimden anlatacak olursam kafesinin kapısını açık bırakıp odadan çıkıyordum kendisi yavaş yavaş kafesinden çıkıp yaşadığı odayla tanışmaya başladı. Bir süre sonra odanın içinde ben varken çıkmaya başladı. Yaklaşık 2 hafta sonunda kafesin kapısını açıp parmağımın ucuyla sürekli ceviz uzattım, ilk başlarda hiç tepki vermedi hatta kaçtı fakat zamanla elime yanaşıp cevizi yemeye başladı. Kafesin dışında da aynı şekilde parmağıma ceviz alıp gelmesini bekledim. Bu şekilde elime alıştı ancak bu eylemleri gerçekleştirirken kesinlikle ani hareketler yapmayın çünkü sağ elimden cevizi yemeye çalışırken sol elimi dahi kıpırdatsam cevizi yemeden kaçıyordu. Sultan papağanı harici başka kuş beslemedim ancak sultan papağanı beslemek çok sabır gerektiriyor bunu iyi öğrendim. :)
Teşekkür ederim.Söylediklerinizi 2 gün sonra denemeye başlayacağım ki papağanlar biraz daha alışıp rahat olsun.Cevizi çok seviyolar anladığım kadar.Vermeyi denemedim.Brokoli,marul,havuç verdim şimdiye kadar sevmediler mi nedir yemiyolar.Yemlerine karıştırmaya çalışıcagım ki alışsınlar meyve sebze yemeye.

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Benim bütün kuşlarıma yaptığım bir şey var alıp koynuma koyuyorum o şekilde başlarını seviyorum ilk gün disliyorlar sonra bı sıkıntı olmuyor, diğer günlerde avucumda yem koyup parmağımla alıp yediriyorum