• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan Papağanım Konuşmuyor

bbggyy46

Yeni Üye
6 Aylık erkek sultan papağanım var
kendisi melodik ötüyor erkek olduğundan eminim susmuyor asla ama benim öğretmeye çalıştığım kelime ve melodileri bir türlü öğrenemedi acaba geç mi kaldım yoksa daha zamanı var mı

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
6 Aylık erkek sultan papağanım var
kendisi melodik ötüyor erkek olduğundan eminim susmuyor asla ama benim öğretmeye çalıştığım kelime ve melodileri bir türlü öğrenemedi acaba geç mi kaldım yoksa daha zamanı var mı

Koşullu şartlandırma yaparsanız çabuk konuşur , tek tip bir elbise giyin tek sabır tonda fazla rahatsız etmeyen bir ıslık calin bu isligi çekerken arada söylemesini istediğiniz kelimeyi söyleyip onu ödülledirin böyle 1 ay boyunca yaparsanız bıkmadan usanmadan ana haber bülteni bile sunabilir ☺ ayrıca unutmuşum yazmayı bu evrede bu şekilde hareket ederseniz yaş aldıkça kelimeleri daha da netleşir öğrenir daha küçük

Syessional

Aktif Üye
Koşullu şartlandırma yaparsanız çabuk konuşur , tek tip bir elbise giyin tek sabır tonda fazla rahatsız etmeyen bir ıslık calin bu isligi çekerken arada söylemesini istediğiniz kelimeyi söyleyip onu ödülledirin böyle 1 ay boyunca yaparsanız bıkmadan usanmadan ana haber bülteni bile sunabilir ☺ ayrıca unutmuşum yazmayı bu evrede bu şekilde hareket ederseniz yaş aldıkça kelimeleri daha da netleşir öğrenir daha küçük
Bende dahil olayım peki en kolay öğrendi kelimeler hangisidir herhangi bir kelimeyi sabırla tekrar etme durumunda öğrenebilir mi yoksa belli başlı kelimeler mi sadece? Mesela aşkım babacık cicikuş dışında ne öğretilebilir

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Bende dahil olayım peki en kolay öğrendi kelimeler hangisidir herhangi bir kelimeyi sabırla tekrar etme durumunda öğrenebilir mi yoksa belli başlı kelimeler mi sadece? Mesela aşkım babacık cicikuş dışında ne öğretilebilir
Daha tiz sesleri daha çabuk kapar hocam özellikle bayan sesleri çabuk konuşturur kuşları 5-6 sene önce Texas parrot Info diye bir site vardı şuan varmı bakmak lazım orada bir kullanıcı bu yöntemlerden bahsediyordu bu kuşlar Zeki canlılar hayatta kalma becerilerini geliştirebilirler mum gagalara sivri gagalara nazaran daha aktifler bu konularda ve ışık renkleri Kuşlarda kümes ve kafes kuşlarında çok iyi yönde etkiler örneğin kırmızı renk üretimi mavi renk sakinliği beyaz renk sürekli uyanık kalmayı temsil eder burada kırmızı renk aşırı olduğunda ise agresiflik yapabilir özellikle belirtmekte fayda var kuşlar uvb görür bu renkleri illa ışık olacak diye bir kanun yok bu şekilde renkli araçlar ile konuşma eğitimi verilebilir zamanla olur tabiki bu işler daha bir kaç bişey daha var ama iş yerinde çok çok detaylı yazamıyorum

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Hocam gülmekten öldüm,
Rabbim de sizi güldürsün her daim,
"Ana haber bülteni bile sunar" kısmı beni bitirdi :D :D :D

Bende bu konuya yorum eklemek istiyorum;
Bahsi geçecek olan 2 kuş ta yetişkin erkek
En son sultan erkek getirdim ev kuşuydu, ölürüm türkiyem biliyordu, babacık, cicikuş da diyordu evimizde aşkım (hanım kuşlara bu şekilde hitap ediyor) demeyi de öğrendi
İşin enteresan tarafı bu konusmayı bilen bi kuştu zaten, diğer erkek kuşum kafes komşusu bunlar aynı zamanda
Bir üretim haneden almıştım 1,5 yaşında rahat vardır bir tane bile kelime bilmiyordu ve bizim özel bir çabamız da olmamasına rağmen
Şu an babacık, cickuş yarım yamalak ta ölürüm türkiyem öğrendi, daha da öğrenecek gibi :D

Son düzenleme:

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bir tanıdıgımda mutasyonu hatrımda değil sultan vardı,
Kuşun karşısına geçip yumruk salladığımızda "Ufuk buraya yumruk havaya" derdi.
Gözümle görmesem inanmazdım ama gördüm.

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Hocam gülmekten öldüm,
Rabbim de sizi güldürsün her daim,
"Ana haber bülteni bile sunar" kısmı beni bitirdi :D :D :D

Bende bu konuya yorum eklemek istiyorum;
Bahsi geçecek olan 2 kuş ta yetişkin erkek
En son sultan erkek getirdim ev kuşuydu, ölürüm türkiyem biliyordu, babacık, cicikuş da diyordu evimizde aşkım (hanım kuşlara bu şekilde hitap ediyor) demeyi de öğrendi
İşin enteresan tarafı bu konusmayı bilen bi kuştu zaten, diğer erkek kuşum kafes komşusu bunlar aynı zamanda
Bir üretim haneden almıştım 1,5 yaşında rahat vardır bir tane bile kelime bilmiyordu ve bizim özel bir çabamız da olmamasına rağmen
Şu an babacık, cickuş yarım yamalak ta ölürüm türkiyem öğrendi, daha da öğrenecek gibi :D

Maşallah hocam öğrenir Zeki kuşlar bunlar çok teşekkür ederim ☺ ödül olayında krakeri kendiniz yapin verin hocam daha iyi olur