• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım kaşıntı ve hapşurma yada hıçkırma

Atabey0640

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar sultan papağınımın son iki gündür ayağından kaynaklı bi sorunu var sıklıkla videodaki gibi ayağını gagalayıp dengesini yitiriyor ve bazen gözlerini rahatsızlık duyduğu ayağına dikip sürekli kontrol ediyor ve durumdan kurtulmak ister gibi ayağını sallıyor sorunun kaynağı bit pire olabilir mi herhangi bi öneriniz var mı. Bide kaşıntı sonrası 5 6 kez tekrarlayan hapşırma yada hıçkırma sesi çıkartıyor yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba arkadaşlar sultan papağınımın son iki gündür ayağından kaynaklı bi sorunu var sıklıkla videodaki gibi ayağını gagalayıp dengesini yitiriyor ve bazen gözlerini rahatsızlık duyduğu ayağına dikip sürekli kontrol ediyor ve durumdan kurtulmak ister gibi ayağını sallıyor sorunun kaynağı bit pire olabilir mi herhangi bi öneriniz var mı. Bide kaşıntı sonrası 5 6 kez tekrarlayan hapşırma yada hıçkırma sesi çıkartıyor yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba hoş geldiniz. vilmectin damla lütfen hemen temin edin ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın biraz yakar.15 gün sonra tekrar uygulayın. Kafesinizin dezenfekte edin ardından.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Akarlar bitler pireler çok çeşitlidir oldukça rahatsız eder ve çözüm olmaz ise ölümcül olabilir. 😔Minik dostunuz çok rahatsız oluyor. Lütfen biran evvel uygulayın. Kafesteki tüm eşyayı yıkayın. Virkon S çok kaliteli bir ürün. Alabilirseniz kafes temizliğini onunla yapın. Mamaist.com da var alabilirsiniz 🤗🦜geçmiş olsun

Atabey0640

Yeni Üye
Bu hapşurma yada hıçkırma tam ayırt edemiyorum bu durumla alakalı olabilir mi gündüzleri bi sorunu yok bu kaşıntı ve diğer problemler genelde akşamları oluyor yeme içme ve dıskısında bir problem tespit edemedim

Atabey0640

Yeni Üye
Birde bu vilmectin enseden önermişiniz genel olarak ayak kısmında aynı noktayı gagalıyor sadece o bölge rahatsızlık veriyor gibi. O kısma uygulama yapılabilir mi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu hapşurma yada hıçkırma tam ayırt edemiyorum bu durumla alakalı olabilir mi gündüzleri bi sorunu yok bu kaşıntı ve diğer problemler genelde akşamları oluyor yeme içme ve dıskısında bir problem tespit edemedim
siz dış parazit ilacını uygulayın lütfen önce. Hapşurmalar içinde 100ml suya 1 çaykaşığı kekik ekleyin kaynatın. Suluga yarı yarıya dökün. İçmez ise kaşık ile verin bir günde 2-3 kez. Su içer gibi. Kekik sulukta çok durmasın.2 gün devam edin. Fazlası zarar. 15 günde 1 yapın lütfen.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Birde bu vilmectin enseden önermişiniz genel olarak ayak kısmında aynı noktayı gagalıyor sadece o bölge rahatsızlık veriyor gibi. O kısma uygulama yapılabilir mi
Vilmectin damla tüm vücuduna iyi gelir. Deriden kana karışır ve ayaklarda akar varsa yok eder. Sürekli ayağı gagalaması tahriş te etmiş olabilir. Terramicyn krem sürebilirsiniz 🤗🦜

Atabey0640

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim yarın söylediğiniz ilacı temin edip uyguluycam umarım iyi gelir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ayaktan ziyade bacağını tüğ bitim yerini ve sırtını kaşıyor. Bit ısırıyor olabilir büyük ihtimalle

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok teşekkür ederim yarın söylediğiniz ilacı temin edip uyguluycam umarım iyi gelir
Rica ederim yakınınızda veteriner varsa kanatlı uzmanı oradan da isteyebilirsiniz mamaist.com dan temin edebilirsiniz. Bende oradan alıyorum. Fakat kargo haftasonu olduğu için geç gelir. Hangi şehirde yaşıyorsun Ankara ise yardımcı olurum

Atabey0640

Yeni Üye
Kayseri'de yaşıyorum petshoplar da bulma şansım yok mu bu ilacı ulaşabilirsem bi tane veterinere de sorabilirim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kayseri'de yaşıyorum petshoplar da bulma şansım yok mu bu ilacı ulaşabilirsem bi tane veterinere de sorabilirim
Petschef diye biyer kanatlı uzmanı bilgili daha önce götürenler oldu. Yakınsa yarın görüşün sonuçta 1 damla alacaksınız yardımcı olurlar diye düşünüyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışparazit damalası enseden tek damla olarak yapmalısınız. Çünkü ilacı dili ile temas etmemeli. Çok güçlü bir ilaç öldürme ihtimali var. Bu nedenle kaşıdığı bölgeye değil gagası ile temas etmeyeceği şekilde ensesine yapmalısınız. Dozu fazla kaçırmamalısınız.

Atabey0640

Yeni Üye
Bugün vilmectin bir veterinerden bulup bir damla enseye olacak şekilde uyguladım.Bugün daha da rahatsız olmuş şekilde kaşınıyordu. Kafesi de dezenfekte ettim umarım işe yarar.

Atabey0640

Yeni Üye
Başka bir sorun gözlemlemedim ama bugün birde ilacı uyguladıktan sonra göğüs kısmında kemiğin hafif çıkık olduğunu farkettim fotoğrafta ekli herhangi bir rahatsızlığa işaret eder mi yoksa normal mi karşılamalıyım

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Başka bir sorun gözlemlemedim ama bugün birde ilacı uyguladıktan sonra göğüs kısmında kemiğin hafif çıkık olduğunu farkettim fotoğrafta ekli herhangi bir rahatsızlığa işaret eder mi yoksa normal mi karşılamalıyım
Çok zayıf ne tür yem kullanıyorsunuz, takviyeler neler, ishal var mı, tartı varsa kaç gr.?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bugün vilmectin bir veterinerden bulup bir damla enseye olacak şekilde uyguladım.Bugün daha da rahatsız olmuş şekilde kaşınıyordu. Kafesi de dezenfekte ettim umarım işe yarar.
Normal bir durum zamanla azalacaktır kaşınma hiisiyatı. İlaç kana karıştıkça kaşınma durumu yapabiliyor. Kuşa Şehmus beyle görüşüp güzel bir karışım hazırlatın. Yetersiz bekleniyor gibi duruyor.

Atabey0640

Yeni Üye
Tam emin değilim fakat gördüğüm diğer sultan larla karşılaştırdığımda kilo olarak aslında iyi görünüyor fotoğrafta biraz zayıf sanki hem ıslaklıkta var göğüs kısmında. İştahı çok iyi. Açık yem kullanıyordum daha yeni garden mix paket yeme geçtim. 1 senedir beraberiz Meyve sebze ceviz vs yem dısında hiçbirşeyi kabul etmiyor sadece dal darı ve yem yiyor.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tam emin değilim fakat gördüğüm diğer sultan larla karşılaştırdığımda kilo olarak aslında iyi görünüyor fotoğrafta biraz zayıf sanki hem ıslaklıkta var göğüs kısmında. İştahı çok iyi. Açık yem kullanıyordum daha yeni garden mix paket yeme geçtim. 1 senedir beraberiz Meyve sebze ceviz vs yem dısında hiçbirşeyi kabul etmiyor sadece dal darı ve yem yiyor.
Biraz Nijer tohumu, yulaf, aspur yemine atarsanız kilo alabilir. Yem değişikliğinden de kilo kaybı olabilir. Sultan papağanı yemini Şehmus BAKIR hocamız çok güzel harmanlıyor. Tam ihtiyaçları kadar. İsterseniz oradan bir sonraki sefere temin edebilirsiniz👍🦜