• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanım Kafasını Sallıyor

katil0056

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar iyi günler daha önce muhabbet kuşu bakmıştım ilk defa bir papağan bakıyorum 3 gün oldu sahipleneli böyle bir şey fark ettim neden olduğu konusunda en ufak bir fikrim dahi yok genelde konuşurken yapıyor bu hareketi bazen kendi kendisinede yaptığı oluyor hem kafasını hemde ayağını neden olduğunu bilen varsa yardım ederse sevinirim iyi günler dilerim şimdiden teşekkürler kafasını sağa sola sallıyor ayağını bu şekilde kaldırıyor 3 aylık diye sahiplendim kendisini cinsiyeti hakkında bilgisi olan var mıdır?

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba arkadaşlar iyi günler daha önce muhabbet kuşu bakmıştım ilk defa bir papağan bakıyorum 3 gün oldu sahipleneli böyle bir şey fark ettim neden olduğu konusunda en ufak bir fikrim dahi yok genelde konuşurken yapıyor bu hareketi bazen kendi kendisinede yaptığı oluyor hem kafasını hemde ayağını neden olduğunu bilen varsa yardım ederse sevinirim iyi günler dilerim şimdiden teşekkürler kafasını sağa sola sallıyor ayağını bu şekilde kaldırıyor 3 aylık diye sahiplendim kendisini cinsiyeti hakkında bilgisi olan var mıdır?
Merhaba , melodik ötüş yapıyor mu ve bu konuşma sırasında mı yapıyor o önemli eğer öyleyse erkek olma ihtimali çok yüksek:)

Doğukan G.

Aktif Üye
Oturduğum apartman yola çok yakın olduğu için, araçların yüksek egzoz sesinden dolayı bu durum benim sultan papağanımda da oluşmuştu. Belki seninkinde de bu tür bir durumdan dolayı olmuştur.

katil0056

Yeni Üye
Oturduğum apartman yola çok yakın olduğu için, araçların yüksek egzoz sesinden dolayı bu durum benim sultan papağanımda da oluşmuştu. Belki seninkinde de bu tür bir durumdan dolayı olmuştur.
Direk zemin kattayız dışarıya açılan kapımız yola yakın bizim Şuan köydede yol çalışması var kepçe vs oluyor bunları duyduğu için mi olmuştur dersiniz acaba ne anlama geliyor peki

katil0056

Yeni Üye
Merhaba , melodik ötüş yapıyor mu ve bu konuşma sırasında mı yapıyor o önemli eğer öyleyse erkek olma ihtimali çok yüksek:)
Bazen çığlık atarak ötüyor bazen sessize yakın bazende bir ötüyor ama ötme olduğunu anlayamıyorum değişik bir ses çıkartıyor resmen 😅 peki bu kafa sallama durumu ayağını kaldırma durumu nedendir acaba

katil0056

Yeni Üye
Sizleri çok daraldım biliyorum ama bir şey daha sormam lazım ilk geldiği gün papağanım hiç ötmüyordu 2 saat sonra öyle bir ötüyordu ki kelimeler anlatamaz çığlık atıyordu resmen saatlerce bu durum devam etti 4. Gün Şuan ilk güne göre gerçekten çok az ötüyor bu durumdan açıkçası şikayetçimiyim hayır değilim çünkü ilk gün gerçekten çok fazla yüksek sesle ötüyordu bu durum kötü bir şeye işaret midir acaba?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba, öncelikle hoş geldiniz.
Resimlerle ve anlattıklarınızla kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kafa sallama sırasında yada normal olmayan ötm durumunda video çekmeniz mümkün müdür?
İlaveten bana kafesiniz çok küçükmüş gibi geldi. Kuşun yaşam alanı çok darsa da bu tarz tepkiler verebilir yada duyduğu bir ses onu tetikleyebilir.

katil0056

Yeni Üye
burada Şuan yol yapım çalışması var ilçede oturuyoruz kepçe silindirler falan çalışıyor ondan olabilme şansı var mıdır?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu hareketi genelde ani sese tepki olarak verirler. Ortamda böyle bir ses var mı?

katil0056

Yeni Üye
Bu hareketi genelde ani sese tepki olarak verirler. Ortamda böyle bir ses var mı?
Baş sallama hareketini mi ayak hareketini mi acaba?
yol yapım çalışmadığı olduğu için o sesler geliyor silindir kepçe sesi arada köpek havlamadı müstakil ev olduğu için bizim oturduğumuz oda direk sokağa açılıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Baş sallama hareketini mi ayak hareketini mi acaba?
yol yapım çalışmadığı olduğu için o sesler geliyor silindir kepçe sesi arada köpek havlamadı müstakil ev olduğu için bizim oturduğumuz oda direk sokağa açılıyor
Kafa sallama hareketini seste tepki olarak yaparlar. Ezan okunmaya başladığı an eğer yakınsa yer ona bile yapıyorlar. Ani ses. Ayak hareketide sıkıntılı bir durum değil. Çıkmak istiyor kafesten. Yani kısacası yaşadığı ortam için normal bir durum.

katil0056

Yeni Üye
Kafa sallama hareketini seste tepki olarak yaparlar. Ezan okunmaya başladığı an eğer yakınsa yer ona bile yapıyorlar. Ani ses. Ayak hareketide sıkıntılı bir durum değil. Çıkmak istiyor kafesten. Yani kısacası yaşadığı ortam için normal bir durum.
Cuma günü sahiplendim akşam üzerine doğru daha çıkartmak için erken diye düşünüyorum sizin düşünceleriniz nelerdir acaba ben kafesin içinde ele alıştırmadan kafesten çıkartmayı düşünmüyordum doğru bir yol mu olur acaba 3 aylık daha ben konuştuğumda veya televizyon sesinede yapıyor kafa sallama hareketini

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kafa sallama hareketini genelde sesten rahatsız olunca yapıyorlar. Benim bazı papağanlarım adını duysa bile böyle tepki veriyor, bazıları da yeri göğü inletseniz de tepki vermiyor. Bazı kuşlar sese daha duyarlı o yüzden bence normal, bir sıkıntı yok. Sizi dinlediğinin de bir göstergesi 😊.

Ayak kaldırması kafesten çıkmak istediği için, hoşuna gittiği için veya dış parazit kaynaklı rahatsız olduğu için olabilir.

Yaşı için ayaklarını, sırtını net bir şekilde çekme imkanınız varsa birkaç fotoğraf yükleyin bakalım.

WhiteBlue

Yeni Üye
Benim tavsiyem hep aynı odada duruyor ise 5.günden sonra çıkarabilirsiniz. Yani perşembe günü kafesten çıkarmanız iyi olur.

katil0056

Yeni Üye
Kafa sallama hareketini genelde sesten rahatsız olunca yapıyorlar. Benim bazı papağanlarım adını duysa bile böyle tepki veriyor, bazıları da yeri göğü inletseniz de tepki vermiyor. Bazı kuşlar sese daha duyarlı o yüzden bence normal, bir sıkıntı yok. Sizi dinlediğinin de bir göstergesi 😊.

Ayak kaldırması kafesten çıkmak istediği için, hoşuna gittiği için veya dış parazit kaynaklı rahatsız olduğu için olabilir.

Yaşı için ayaklarını, sırtını net bir şekilde çekme imkanınız varsa birkaç fotoğraf yükleyin bakalım.
Sırtını açıkçası pek çekemedim ne zaman çekmeye çalışsam yüzünü bana dönüyor beceremedim 😅 cinsiyetiyle alakalı bir yorumunuz var mıdır acaba?

Ekli dosyalar

katil0056

Yeni Üye
Melodik ötüşleri varsa erkektir.
Şuanlık bir melodik ötüş duymadım açıkçası düz ötüyor bazen bildiğiniz çığlık atıyor sabahları daha neşeli 8 9 dan sonra biraz daha sakin sahiplendiğim kişi 3 aylk olduğunu dile getirdi kanadının altını gösterdi noktalar yavaş yavaş birleşmeye başlıyor dedi anüsünün orada bir çıkıntı varmış dediğine göre ayakları daha kapalı duruyor bu yüzden yüzde doksan erkek dedi

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşunuz standard gray mutasyonu olduğu için ilk yetişkin tüy dökümüne girdiyse kanat altı ve kuyruk altından cinsiyetini veya yaşını anlayabiliriz. Ayaklarına bakınca sanki üç aydan büyük geldi bana. Daha çok beş altı aylık gibi duruyor. Ama tabii bu şekilde ne desem yanlış olur. Kanat ve kuyruk altına bakmak en sağlıklısı olur 👍🏻

Üst Alt