• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım Kaç Yaşında?

lavantakadin

Yeni Üye
Merhabalar. Papağanım balkonuma kondu. Sahibi çıkmadığı için aldım sahiplendim ben bakıyorum fakat yaşını çok merak ediyorum. Islık çalışıyor ve 2 kelime söyleyebiliyor. Kanat altında benekleri yok bu nedenle de erkek olduğunu düşünüyorum. Ayaklarında pötürleşmeler var. Gagasının iki yanında mor çizgiler var. Turuncu benekleri gayet belirgin ve kanat yapısı gelişmiş. Gün içinde uyumayı çok seviyor ve hiç oyuncu değil herşeyden çok korkuyor.Sizce en az kaç yaşındadır?

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz ilk defa mı besliyorsunuz 😇 Çok aşırı yaşlı olmadığını düşünüyorum ama hocalarımız daha iyi yorumlarlar, 1 veya 1 buçuk yaş gibi geldi. Konuşuyorsa ve tüylerinden dolayı ben de erkek diye düşünüyorum hayırlı olsun 🙃 kafeste göremedim ama, kalamar kemiği, gaga taşı ve grit kuş kumu bulundurun yoksa temin ediniz, ve entrobac probiyotik ve gerwit-w multivitamin haftada birer kere farklı günlerde kullanmanız gerekir bağışıklığı güçlendirir 🙏

lavantakadin

Yeni Üye
Öncelikle ailemize hoş geldiniz ilk defa mı besliyorsunuz 😇 Çok aşırı yaşlı olmadığını düşünüyorum ama hocalarımız daha iyi yorumlarlar, 1 veya 1 buçuk yaş gibi geldi. Konuşuyorsa ve tüylerinden dolayı ben de erkek diye düşünüyorum hayırlı olsun 🙃 kafeste göremedim ama, kalamar kemiği, gaga taşı ve grit kuş kumu bulundurun yoksa temin ediniz, ve entrobac probiyotik ve gerwit-w multivitamin haftada birer kere farklı günlerde kullanmanız gerekir bağışıklığı güçlendirir 🙏

Hoşbuldummm😄Evet ilk defa deneyimliyorum. Gerekli araştırmalarımı yaptım kafesinde kuş kumu, kalamar kemiği, gaga taşı, kuş toprağı, kumlu tünek, mineral bloğu mevcut. Gold Wings The Best Parakeet yemi veriyorum. İçerisinde çilek, böğürtlen, kayısı, havuç, ıspanak, brokoli, mısır, yulaf, kenevir, keten tohumu, ay çekirdeği ve darı çeşitleri bulunmakta. Suyuna her gün resimde gösterdiğim vitaminleri kullanıyorum. Hafta da bir iki gün vitaminsiz normal su da veriyorum. Bunlar dışında üzüm, haşlanmış veya ciğden rendelenmiş havuç, marul, şeftali, dal darı, papağan krakeri, haftada bir yumurta veriyorum. 2 aydır benimle ve kafasında bir sürü yeni tüyler çıkıyor. Kaşırken hissediyorum. Farklı bir öneriniz var mı? Ben de hep 1 yaşında diye tahmin etmiştim. Çünkü geldiğince sadece çekirdeği tanıyordu meyve ve sebzelerden korkup yemiyordu. Ele gelmeye de hiç alışık değildi çok saldırgandı. Perde yöntemi ile elime alıştırdım. Ayrıca banyo yapmayı hiç bilmiyor. Sudan korkuyor. Su ve bir iki damla sirkeyi sprey ile sıkıyorum ondan bile korkuyor hiç kanatlarını açmıyor. Bir kaç videoda su sıkılan kuşların kanatlarını açıp ıslattığını görmüştüm. Bu konu da ne önerirsiniz?

Ekli dosyalar

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Maşallah yeni dostunuza. Forumdakilerde de ne şans var böyle camdan kuş giriyor, balkona papağan konuyor.. 😁

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Cümlede hergün vitamin veriyorum sözü dikkatimi çekti bu kadar ürün yelpazesinde hergün vitamin verilmez

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Vvitaminleri haftada birer sefere düşürün, fazlası karaciğere zarar verir bizlere bile fazla gelir o kadarı. Onun dışında harikasınız, çok iyi bakıyorsunuz arkadaşınız çok şanslıymış ki sizin gibi bakacak birini bulmuş 😍 Peki bize ismini de bahşeder mi kendileri 🤣

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Talimatında hergün verilebilir yazıyordu. Aldığım petshop çalışanı da ikisini birden karıştırıp verebiliceğimi söyledi. Vermemeli miyim?
Yok, gerçekten fazla gelir. Bir gün birini verip iki gün normal su sonraki gün diğerini verebilirsiniz. Yani pazartesi biri Perşembe biri gibi 😇

lavantakadin

Yeni Üye
Vvitaminleri haftada birer sefere düşürün, fazlası karaciğere zarar verir bizlere bile fazla gelir o kadarı. Onun dışında harikasınız, çok iyi bakıyorsunuz arkadaşınız çok şanslıymış ki sizin gibi bakacak birini bulmuş 😍 Peki bize ismini de bahşeder mi kendileri 🤣
İlk geldiğinde sulu sulu çok hapşuruyordu ishali vardı sanırım kaçtığında üşütmüş. O nedenle biraz vitamin ve bağışıklık güçlendiricilere yüklenmiş olabilirim. Artık daha dikkatli olucam. Öneriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim 😇 Nedense onun o sarı ibikleri bana cipsiyi hatırlattı. Bende o yüzden adını Çitos koydum🤣

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlk geldiğinde sulu sulu çok hapşuruyordu ishali vardı sanırım kaçtığında üşütmüş. O nedenle biraz vitamin ve bağışıklık güçlendiricilere yüklenmiş olabilirim. Artık daha dikkatli olucam. Öneriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim 😇 Nedense onun o sarı ibikleri bana cipsiyi hatırlattı. Bende o yüzden adını Çitos koydum🤣
Harikasınız, isminin de sizin için bir anlamı olması çok güzel :) aranızdaki bağın zaman geçtikçe çok çok güçlü olacağından çok eminim :giggle:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ailemize hoşgeldiniz 😊 ayrıca erkek 5 aylık sultanıniz da size hoş gelmiş 👍 Maşallah gerekli ihtiyaçları alınmış ve yapmanız gerekenler yazılmış iyi forumlar dilerim müsait olduğunuzda video ekleyin bakalım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ailemize hoşgeldiniz 😊 ayrıca erkek 5 aylık sultanıniz da size hoş gelmiş 👍 Maşallah gerekli ihtiyaçları alınmış ve yapmanız gerekenler yazılmış iyi forumlar dilerim müsait olduğunuzda video ekleyin bakalım
5 aylık mı o_O cinsiyet çözmeyi az çok öğrendim de, yaş olayına tam hakim değilim ama olucam inşallah :D daha öğrenecek ne çok şey var, her kuş ayrı bir kitap gerçekten :giggle:

lavantakadin

Yeni Üye
Hoşbulduk🤗 Tabi müsait olduğumda video eklerim 🙂5 aylık olduğuna emin misiniz nedense bana en az 1 2 yaşında gibi geldi. Ayakları ve gagasından dolayı.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hoşbulduk🤗 Tabi müsait olduğumda video eklerim 🙂5 aylık olduğuna emin misiniz nedense bana en az 1 2 yaşında gibi geldi. Ayakları ve gagasından dolayı.
Şehmus hocamıza güvenebilirsiniz, kendisi Sultan üretimi yapıyor ve forumumuzun üstadıdır :) Ben henüz Sultan papağanı hayranı bir insanım, inşallah yakında bir Sultan annesi de olacağım :love: :D

lavantakadin

Yeni Üye
Şehmus hocamıza güvenebilirsiniz, kendisi Sultan üretimi yapıyor ve forumumuzun üstadıdır :) Ben henüz Sultan papağanı hayranı bir insanım, inşallah yakında bir Sultan annesi de olacağım :love: :D
Çok sevindim inşallah hayırlısıyla olursunuz🥰 O kadar şaşırdım ki bir an inanamadım 5 aylık olabiliceğine😵💫😅 Şimdi daha da mutlu oldum daha uzun zaman benimle olacağı için😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tüylerin solgunlugu yüzünün koyulugu ve ayakların narinligi bana henüz ikinci tüyünü atmadığını anlatıyor yani en fazla 7 en az 5 aylık civarında bir kaçak 😅 yaşında olan bir grey erkegin sırt tüyleri daha parlak ve canlı görünür eğer ıslık çalıyor ve iki kelime söylüyor demeseydiniz cinsiyetinden şüphe edecektim o derece yani 😂

lavantakadin

Yeni Üye
Tüylerin solgunlugu yüzünün koyulugu ve ayakların narinligi bana henüz ikinci tüyünü atmadığını anlatıyor yani en fazla 7 en az 5 aylık civarında bir kaçak 😅 yaşında olan bir grey erkegin sırt tüyleri daha parlak ve canlı görünür eğer ıslık çalıyor ve iki kelime söylüyor demeseydiniz cinsiyetinden şüphe edecektim o derece yani 😂
İlk geldiğinde çok tüy döküyordu büyüklü küçüklüü kafes tüy içindeydi ama öyle gözle görülür deri gözükmesi yoktu. Şuan ufak tüyler dışında dökülmesi olmuyor. Aksine kafasında tüyler çıkıyor. Canını acıtmamak için yavaş yavaş kaşıyorum hep yeni yeni sert tüyler var😂 Hep canım kuşum diye seviyordum bana alıştırmaya çalışırken. 15 gün geçmedi bir baktım canım kuşum diyor😆 2 ay oldu hala canım kuşumda takılı kaldı ama zamanla öğreniceğine inanıyorum😃 Bir de suya nasıl alıştırmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim. Şeffaf geniş kaba su koyup içine çekirdek sevdiği için atıyorum ama hayatta yaklaşmıyor. Bende elimi ıslatıp tüylerini seviyorum ama pek hoşlanmıyor sanırım. Tüy gelişimi için suya ihtiyacı olduğunu söylüyorlar doğru mu ? Oyuncak top, merdiven, salıncak hepsinden korkuyor. Birazda inatçı🤭Şimdi bayılarak yediği meyve sebzelerin 2 3 hafta yüzüne bakmadı, yanına yaklaşmadı😃 Hatta dal darısına bile 3 gün hiç dokunmadı. Şimdi veriyim diye bekliyor😄

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Oyuncakların hepsini bir anda vermeyin, sevmesini istediği bir oyuncağı her sabah kafese koyup gece uyumadan çıkarırsanız birkaç güne alışacaktır. Aynı şekilde meyve sebzeler için geçerli bu taktik :) Demek ki size geldiğinde 3-4 aylıkmış ve daha ilk tüy dönemindeymiş. Türlerin gelişiminden ziyade, özellikle tüy dönemini daha kolay atlatması açısından banyo önerilir, temiz daha önce içine deterjan vs konulmamış bir sprey şişesine ılık içme suyu koyup biraz uzaktan ve kafasına gelmeyecek şekilde sıkarsanız yıkanır iyi gelir, aman kafasına kulaklarına gelmesin dikkat. Ve yıkandığı zaman hava sıcak bile olsa hava akımına maruz kalmasın (tabi normalde de asla sıcak hava akımına bile maruz kalmaması gerekir), yıkanma suyuna bebe şampuanı vs koymayın. Bu arada konuşma bakımından, siz sık sık konuşun, hafızaya kaydedip hiç beklemediğiniz bir anda her şeyi birden söylemeye başlıyorlar :D

lavantakadin

Yeni Üye
Oyuncakların hepsini bir anda vermeyin, sevmesini istediği bir oyuncağı her sabah kafese koyup gece uyumadan çıkarırsanız birkaç güne alışacaktır. Aynı şekilde meyve sebzeler için geçerli bu taktik :) Demek ki size geldiğinde 3-4 aylıkmış ve daha ilk tüy dönemindeymiş. Türlerin gelişiminden ziyade, özellikle tüy dönemini daha kolay atlatması açısından banyo önerilir, temiz daha önce içine deterjan vs konulmamış bir sprey şişesine ılık içme suyu koyup biraz uzaktan ve kafasına gelmeyecek şekilde sıkarsanız yıkanır iyi gelir, aman kafasına kulaklarına gelmesin dikkat. Ve yıkandığı zaman hava sıcak bile olsa hava akımına maruz kalmasın (tabi normalde de asla sıcak hava akımına bile maruz kalmaması gerekir), yıkanma suyuna bebe şampuanı vs koymayın. Bu arada konuşma bakımından, siz sık sık konuşun, hafızaya kaydedip hiç beklemediğiniz bir anda her şeyi birden söylemeye başlıyorlar :D
Bende spreyle denedim bir kaç kere ama kesinlikle açmıyor kanatlarını hemen sağa sola kaçışıyor😄 Hava akımına da çok dikkat ediyorum. Bulunduğu odanın kapısını sürekli kapalı tutuyorum ki ceyran da kalmasın. Resim de görünen salıncağa 2 3 haftadır alıştırmaya çalışıyorum. Kafesin içinde yanına dahi yaklaşmıyor. Kafes dışında boncuklarına dokunuyor. Çıkayımda sallanıyım demiyor kesinlikle🤭 Merdiveni de hiç kullanmıyor😁 Topu gördüğünde kaçıyordu şimdi kaçmıyor ama onunla da hiç oynamıyor🤣Sanırım daha da fazla zamana ihtiyacı var. Artık ne yaşadıysa herşeye çok güvensiz. Aşırı tıslama ve ısırması vardı. Şükür ki perde yöntemi ile elime alıştı tıslaması çok çok aza indi. Dokunmama, öpmeme izin veriyor yine de kendini tam teslim etmiyor hep temkinlii. Ben de eğitimlerine devam ediyorum yılmadan😊Meyve sebzeye alıştı çok şükür. En sevdiği şey çekirdek öyle alıştırılmış sanırım ama az vermeye çalışıyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bende spreyle denedim bir kaç kere ama kesinlikle açmıyor kanatlarını hemen sağa sola kaçışıyor😄 Hava akımına da çok dikkat ediyorum. Bulunduğu odanın kapısını sürekli kapalı tutuyorum ki ceyran da kalmasın. Resim de görünen salıncağa 2 3 haftadır alıştırmaya çalışıyorum. Kafesin içinde yanına dahi yaklaşmıyor. Kafes dışında boncuklarına dokunuyor. Çıkayımda sallanıyım demiyor kesinlikle🤭 Merdiveni de hiç kullanmıyor😁 Topu gördüğünde kaçıyordu şimdi kaçmıyor ama onunla da hiç oynamıyor🤣Sanırım daha da fazla zamana ihtiyacı var. Artık ne yaşadıysa herşeye çok güvensiz. Aşırı tıslama ve ısırması vardı. Şükür ki perde yöntemi ile elime alıştı tıslaması çok çok aza indi. Dokunmama, öpmeme izin veriyor yine de kendini tam teslim etmiyor hep temkinlii. Ben de eğitimlerine devam ediyorum yılmadan😊Meyve sebzeye alıştı çok şükür. En sevdiği şey çekirdek öyle alıştırılmış sanırım ama az vermeye çalışıyorum.
Çok güzel ilgilendiğiniz düşünüyorum, tebrik ederim 🙏😇 inşallah size gelmeden önce ne yaşadıysa sizin sevginiz sayesinde hepsini unutup korkusuz, özgüveni yüksek ve aşırı mutlu bir çocuk olacak zamanla 😍 malesef sadece çekirdekle besleyenler var, ama bazı kuşlar da özellikle çekirdeği ayırabiliyorlar 🤷 fazlası yağlanma yapar bu yüzden esas yemini, meyve sebzeleri yemesi daha sağlıklı 😇