• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım İshal

Hilalanka

Yeni Üye
Öncelikle iyi bayramlar, dişi sultan papaganim birkaç gündür ishal. Fark edince probiyotik başlattım önce düzeldi probiyotiği kesince yine başladı. İki gündür yine veriyorum. Davranışları anormal değil. Ancak endişelenmeye başladım. Dışkı rengi fıstık yeşili ve cam yeşili arası değişiyor.

Öncelikle iyi bayramlar, dişi sultan papaganim birkaç gündür ishal. Fark edince probiyotik başlattım önce düzeldi probiyotiği kesince yine başladı. İki gündür yine veriyorum. Davranışları anormal değil. Ancak endişelenmeye başladım. Dışkı rengi fıstık yeşili ve cam yeşili arası değişiyor.
merhabalar foto veya video atabilir misiniz. inceleyip konuşmak daha faydalı :)

Bu sabah temizledigimiz altlık şuan bu şekilde
foto yeterli görünüyor. kuşunuzun öncelikle probiyotik başlaması gerekiyor. 7 gün kullanmanız lazım. eğer probiyotik ile değilde hızlı çözüm isterseniz antibiyotik+bağışıklık güçlendirici ağızdan 5 gün vermeniz gerekecektir.

Merhaba videoyu buldum hemen link atıyorum dün başladım probiyotik vermeye suluguna 2 damla damlattim her gün yeniliyorum hazır su ile
probiyotikleri suyuna değilde direk ilk günler ağızdan vermeyi istiyoruz. çünkü suda verdiğimizde etkisini yoğunluktan dolayı kaybedebiliyor veya su kabına çökebiliyor. sıvı ise ağızdan günlük 0,2 cc verelim. katı ise çözelti hazırlayıp verelim

Hilalanka

Yeni Üye
Ağızdan vermeye çok çekiniyorum şuan da ağızdan verebileceğim bir aparat da yok yanımda, sudaki damla sayısını artirsam olur mu? Bir de eşi de aynı kafeste diğer kuşum sağlıklı o da probiyotikli sudan içse problem olur mu?

Ağızdan vermeye çok çekiniyorum şuan da ağızdan verebileceğim bir aparat da yok yanımda, sudaki damla sayısını artirsam olur mu? Bir de eşi de aynı kafeste diğer kuşum sağlıklı o da probiyotikli sudan içse problem olur mu?
ağızdan vermede çekinilecek bir durum yok. 1 ml insülin enjektörleri ile verebilirsiniz. evet suya koyarsanız eşide içer eşininde bağırsak florasını bozabilirsiniz. çünkü probiyotikler bağırsaklarda bulunan bakterilei besler. prebiyotik ise bağırsaklarda ki bakterilerin kendisidir. imkan varsa kafeslerini iyi olana kadar ayıralım

Hilalanka

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim kafelerin ayırama imkanım yok suanlik ama araya bölme koyacağım hemen

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu sabah temizledigimiz altlık şuan bu şekilde
Merhaba bu çocuk çok su tüketiyor mu? Evde ekstra verdiğiniz gıdalar nelerdir? Probiyotik olarak ne veriyorsunuz? Probiyotiğin çalışıyor olduğundan emin misiniz? Yani tarihî geçmiş veya bozuk olabilir mi?

Hilalanka

Yeni Üye
Merhabalar, su tüketiyor. Probiyotiği kuş malzemeleri satan bir yerden ufak bir damlalikli şişede aldık tarih yazmıyor 1,5 yıl oldu karanlıkta serin yerde sakladık. Ama vermek tehlikeli ise keseyim. Ekstra olarak da elma, havuç ara ara veriyoruz

Üst Alt