• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan papağanım ishal

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ilk zamanlar cok dısarıda kaldıgı ıcın zorluk cekebılır ama uzun sure kafes dısında kusların kalması pek dogru değil, entrobac ve rönhfrıed saglık urunlerı tercıh edın mutlaka

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kafesine oyuncak asınca korkuyor daha çok çıkmak istiyor bizi odada görünce de kafesten çıkmaya çalışıyor peki günde sadece 1 saat mi dışarıya çıkarayım öyle de üzülüp bizden uzaklaşabilir diye düşünüyordum
Sıkıntı olmaz kafesi benimsemesi açısından çok uzun süre dışarda kalmaması gerek. Zamanla alışır

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
sultan papaganların genellikle bir çoğu dıkkat cekmek ıcın ve ilgi odagı olmak için tüm kozlarını kullanıyorlar. Kendi kuşlarımdan biliyorum özellikle de. Ama malesef ki onları cıkardıgım zaman yarım saatten fazla kafes dısında bulundurmuyorum. Çünkü bir kuşu kafes dışına cıkardıgımda diğer kafeslerdeki kuşları fazla huzursuz ediyor ve ister istemez kendine zarar verme durumu da oluyor. O yüzden saldıgım zaman onların bulundugu odada asla yanlız bırakamam

Sultan papağanım

Aktif Üye
Benim sadece bir kuşum var ve bu odada durunca kafeste çok çığlık atıp çıkmaya çalışıyor ben de onu kafeste tutmak istemiyordum yani elimden geldiğince özgür olsun istiyorum ve sürekli de yanında durmaya çalışıyorum kafeste durursa kimse de olmazsa strese girer diye düşünüyordum yemeğini suyunu takip ediyorum ama artık kafesten yemediğini fark edince de sıkıntı olur mu diye düşündüm

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
kuş fazla dışarıya alıştıgı ıcın kendı kafesını benımsememesı cok normal. örneğin kaç saat dışarıda kalıyorsa yavas yavas saatleri azaltın alışacaktır.

Sultan papağanım

Aktif Üye
Peki kafeste yem yemese bile dışarıda artık hiç vermemem mi gerek alışması için yani acıkırsa kafeste durduğu zaman yer sanırım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
:ROFLMAO: dal darı yoksa dal darı alın ve o kafeste oldugunda kendı cekırdegınden elınıze alın ve kafes dısından ona yedırın. ben bu yontemı kullandım bu sekılde alıstırdım hepsını. Çünkü uzun sure kafes dısında kalmak için ağlayan 5 kuşum vardı. ama bu yontemı kullanıyorum ve bazen kafes dısından ceviz de veriyorum sonra odadan kacıyorum.

Sultan papağanım

Aktif Üye
Tamamdır çok teşekkür ederim ben de yavaş yavaş alıştırmaya çalışacağım

Üst Alt