• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım ishal

behlulthepsycho

Yeni Üye
Sultan papağanım dünden beri ishal. Neredeyse çiş yapıyormuş gibi. Tüyleri de kabarık. Çok durgun ve halsiz normalde psikopat gibi her şeyi didikler naralar atardı uçar kaçardı falan ama şimdi o halinden eser yok. Dün babam kuşçuya gidip sormuş kuşçu da Avi-Diar diye bi damla vermiş. 2 günde bir suyunu değiştirip 10 damla sıkın suyuna ve her gün ağzına 1 damla damlatın demiş. Vitamin falan kullanmıyorum vermedim hiç. Yemini yiyor. Benim başka ne yapmam gerek iyileşmesi için? Kafesi pisti temizleyememiştim ve camda açıktı 1 2 gündür ondan mı oldu acaba? 6 aylık papağanım. (Yemli olan dışkılar dün gece yaptıkları ilaçtan sonrakiler, diğerleri ise dün ilacı vermeden öncekiler)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun kursağını kontrol edin bana göre kursagi da boş kuşunuzun. Halsiz olduğu icin yem tuketememis olabilir. Kursak boş ise elle besleme maması ve aparatı temin ediniz.Ve Cereyana maruz kalmış gibi duruyor. 2 günde bir su değişikliği olmaz her gün suyu degistirmeniz gerekiyor en az 2 defa. Kafes temizliği de haftada 3 gün yapmanız gerekir.

behlulthepsycho

Yeni Üye
Kuşun kursağını kontrol edin bana göre kursagi da boş kuşunuzun. Halsiz olduğu icin yem tuketememis olabilir. Kursak boş ise elle besleme maması ve aparatı temin ediniz.Ve Cereyana maruz kalmış gibi duruyor. 2 günde bir su değişikliği olmaz her gün suyu degistirmeniz gerekiyor en az 2 defa. Kafes temizliği de haftada 3 gün yapmanız gerekir.
Kursağını nasıl kontrol edicem ve yemini yiyor az önce elle besledim kabı uzatınca yemiyor bazen. Her gün değiştirsem her değiştiğimde 10 damla sıkayım mı nasıl yapayım? Normalde zaten her gün değiştiriyorum suyunu fakat kuşçu 2 günde bir değiştirin demiş damla damlattığımız için.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kursağını nasıl kontrol edicem ve yemini yiyor az önce elle besledim kabı uzatınca yemiyor bazen. Her gün değiştirsem her değiştiğimde 10 damla sıkayım mı nasıl yapayım? Normalde zaten her gün değiştiriyorum suyunu fakat kuşçu 2 günde bir değiştirin demiş damla damlattığımız için.
Vitamini haftada 2 kere verin. Her gün vitamin takviyesi yaparsanız kuşunuz sudan soğur ve bu sefer su tuketmez. Kuşunuzun göğüs tarafindaki tüyleri ufleyin orda zaten kursağında yem varsa görürsünüz. Elle besledim derken aparat aracılığı ile mi yoksa elinize mi aldınız yemi o şekilde mi beslediniz?

behlulthepsycho

Yeni Üye
Vitamini haftada 2 kere verin. Her gün vitamin takviyesi yaparsanız kuşunuz sudan soğur ve bu sefer su tuketmez. Kuşunuzun göğüs tarafindaki tüyleri ufleyin orda zaten kursağında yem varsa görürsünüz. Elle besledim derken aparat aracılığı ile mi yoksa elinize mi aldınız yemi o şekilde mi beslediniz?
Elime aldım yemi o şekilde besledim. Ve ben zaten papağanıma vitamin vermedim hiç. Damlanın üstünde kullanım şekli yazıyor bırakıyorum fotoğrafı. Ve kursağı da dolu yüksek ihtimalle, üfledim ama tam anlayamadım elle dokununca bi şişlik var.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Önceliğiniz doğal yontemle ishali geçirmek olsun ise yaramadığı taktirde vitamini kullanın derim. Haşlanmış patates koyabilirsiniz kafesine veya pirinci suda bekletip suyu verebilirsiniz

behlulthepsycho

Yeni Üye
Önceliğiniz doğal yontemle ishali geçirmek olsun ise yaramadığı taktirde vitamini kullanın derim. Haşlanmış patates koyabilirsiniz kafesine veya pirinci suda bekletip suyu verebilirsiniz
Peki bu ilaç faydalı mı? Yani ishal geçirmek için mi? Bir de sadece kaynattığım pirincin suyunu koyucam di mi normal suyla karıştırmıcam? Ne kadarlık bir pirinç kullanayım?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben ishal ilacı hiç kullanmadim. Pirinci kaynatmayacaksiniz pirinci suda bekleyeceksiniz suyundan biraz kuşun kendi suluguna koyacaksınız.