• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganim hastami?

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hastalık Belirtileri
Uyku hali, sulu kaka, mama yememe.
Hastalık Belirti Tarihi
6 Ocak 2023
Merhaba arkadaslar. Oncelikle kendimi tanitayim. Ben ruya gecen hafta cuma 1 bucuk aylik oldugu soylenen bi sultan papagani aldim(gri) Yem kiriyor fakat kendini tam anlamiyla doyuramadigini dusundum cunku surekli agzima gelip agliyordu anne babasindan mama isterkenki sesi cikariyordu. Dun gidip a21 mamasi aldim siringayla besledim cokta guzel yedi. Fakat bugun cok durgun. Tekrar siringayla a21 vermek istedim almadi. Surekli uyuyor petegin ustunde. Yavru oldugu icin mi bilmiyorum. Uyandigi zamanda yapisik ikiz gibi geziyoruz kafeste durmak istemiyor hep disarda olmak istiyor. Birde kafesinin oldugu yerdeki duvar sari sari kusmuk gibi heryeri acaba kusmus olma ihtimali var mi? Diski resmini atiyorum. Son olarak bugun su ictigini gormedim hic.

Son düzenleme:

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Arkadaslar cevap vericek kimse yok mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Geçmiş olsun. Sultan papağanları hakkında bilgim yok benim. Bilgili arkadaşlar görünce yorum yapar konunuza. :)

Siz tünekteyken bir videosunu da paylaşın. Bana normal gibi geldi kuşunuz ama dediğim gibi pek bilgim yok sultanlar hakkında. Belki üşütmüş olabilir. Siz hiç kusma hareketi vs yaparken denk geldiniz mi?

Kuşunuzun kafesinde ızgara yoksa beyaz kağıt ya da peçete koyun. Tabanlık malzemesi de alabilirsiniz. Gazete, dergi vs kağıtları mürekkepli olduğu için kuşun zehirlenme ihtimali olur.

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba. Geçmiş olsun. Sultan papağanları hakkında bilgim yok benim. Bilgili arkadaşlar görünce yorum yapar konunuza. :)

Siz tünekteyken bir videosunu da paylaşın. Bana normal gibi geldi kuşunuz ama dediğim gibi pek bilgim yok sultanlar hakkında. Belki üşütmüş olabilir. Siz hiç kusma hareketi vs yaparken denk geldiniz mi?

Kuşunuzun kafesinde ızgara yoksa beyaz kağıt ya da peçete koyun. Tabanlık malzemesi de alabilirsiniz. Gazete, dergi vs kağıtları mürekkepli olduğu için kuşun zehirlenme ihtimali olur.

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Yarin tunekteki halini cekip atarim. Ben dayanamayip veterinere goturdum usutmus dedi hekim. Antibiyotik baslatti. 24 saatte bir 2 damla seklinde. Birde sicak tutmamizi soyledi. 1 hafta sonra kontrolumuz var.

Izgara var ama daha minik oldugu icin gazete koyayim hem ayaklari acimasin hemde yere dusen yemleride yesin dedim. Zararliysa koymam tabi bir daha. 😊

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Izgarayı koyun bence, alışmazsa tabanda tavuk gibi gezmeye devam ediyor 😂 ben tabanda gezmesine çare bulamadığım için kekikli taban malzemesi kullanmaya başladım 👍 antibiyotik olarak ne verdi biliyor musunuz?

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Izgarayı koyun bence, alışmazsa tabanda tavuk gibi gezmeye devam ediyor 😂 ben tabanda gezmesine çare bulamadığım için kekikli taban malzemesi kullanmaya başladım 👍 antibiyotik olarak ne verdi biliyor musunuz?
Hayir bilmiyorum direk orda hazirladi siringaya cekti verdi. Kontrole gittigimde sorarim ama

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Anladım, yine de elle beslemeye devam edin. Yarın arayıp öğrenebilirsiniz bence, ismini bilmek daha doğru olur. Ağızdan şırıngayla mı veriyorsunuz yoksa suyuna mı 2 damla koyuyorsunuz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Yarin tunekteki halini cekip atarim. Ben dayanamayip veterinere goturdum usutmus dedi hekim. Antibiyotik baslatti. 24 saatte bir 2 damla seklinde. Birde sicak tutmamizi soyledi. 1 hafta sonra kontrolumuz var.

Izgara var ama daha minik oldugu icin gazete koyayim hem ayaklari acimasin hemde yere dusen yemleride yesin dedim. Zararliysa koymam tabi bir daha. 😊
Geçmiş olsun. Götürmekle iyi yapmışsınız.
Gazete yerine beyaz kağıt ya da havlu kağıdı koyabilirsiniz ama Feyza arkadaşım sultanlar konusunda daha deneyimli o yüzden onun dediğini de uygulayabilirsiniz. 😊

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Anladım, yine de elle beslemeye devam edin. Yarın arayıp öğrenebilirsiniz bence, ismini bilmek daha doğru olur. Ağızdan şırıngayla mı veriyorsunuz yoksa suyuna mı 2 damla koyuyorsunuz?
Enjektore cekti birde icine damlalik soktu veteriner hanim damlalikla agzina iki damla seklinde veriyoruz.

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Geçmiş olsun. Götürmekle iyi yapmışsınız.
Gazete yerine beyaz kağıt ya da havlu kağıdı koyabilirsiniz ama Feyza arkadaşım sultanlar konusunda daha deneyimli o yüzden onun dediğini de uygulayabilirsiniz. 😊
Evet gercekten iyiki goturmusum bugun biraz toparladi oglusum . :) Tamamdir cok tesekkur ederim 😊