• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papaganim hasta

Sirin08

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli yatiyor, yemiyor, ishal ve sessiz.
Hastalık Belirti Tarihi
11 Mar 2022
Kullanılan İlaç
Emeraid mamasi, nobligan agri kesici ve mariatistel
Merhaba arkadaslar!
birkac gundur kusum hasta, surekli halsiz yatiyor, ishal, ses cikarmiyor ve yemiyor. Veterinere göturdum diskisina bakip böbreklerinden suphelendi ama kusum cok halsiz dusmus ve kan tahlili yapamadi ölur diye.
simdi ilac tedavisine basladik, biz mama vermeye calisiyoruz ama agzini acmiyor yemiyor, durumunda duzelme yok gibi. Bir tafsiyeniz varmi?
ilk baslarda diskisi sari ve su gibiydi. Simdi ise fotograftaki gibi.

TG SPAA

Paylaşımcı
Merhaba arkadaslar!
birkac gundur kusum hasta, surekli halsiz yatiyor, ishal, ses cikarmiyor ve yemiyor. Veterinere göturdum diskisina bakip böbreklerinden suphelendi ama kusum cok halsiz dusmus ve kan tahlili yapamadi ölur diye.
simdi ilac tedavisine basladik, biz mama vermeye calisiyoruz ama agzini acmiyor yemiyor, durumunda duzelme yok gibi. Bir tafsiyeniz varmi?
ilk baslarda diskisi sari ve su gibiydi. Simdi ise fotograftaki gibi.
"(1) Kuşlarda Böbrek Hastalığı | Kafeskuslari.com - Muhabbet kuşu Sultan papağanı İspinoz Kanarya forumu" Kuşlarda Böbrek Hastalığı
Bu konuya bakabilirsiniz. Çok geçmiş olsun 😔

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Veterinerin hastalığı için yorumu ne kadar doğru bilemem ama elle besleme yapsanız iyi olur kuşa

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
A21 ellle besleme maması ve aparatı temin etmelisiniz. Birde kuşunuz tunekte durabiliyor mu streamble.com dan kısa video ekleyebilir misiniz hocalarımız da bir baksın

Sirin08

Yeni Üye
A21 ellle besleme maması ve aparatı temin etmelisiniz. Birde kuşunuz tunekte durabiliyor mu streamble.com dan kısa video ekleyebilir misiniz hocalarımız da bir baksın
Evet durabiliyor ama genelikle kafesin alt kisminda duruyor. Ben yurtdisinda yasiyorum, burda inshallah bulunur yazdiklariniz. Bakicam. Video yukleye calisirim🙏🏻 Suan bir fotograf yukluyorum belki biraz fikir hakkinda yardimci olur

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kusma varmı yada ağızda kötü koku

Murat Halisdemir

Müdavim
Hastalığı çok ilerlemiş duruyo geçmiş olsun veteriner büyük ihtimal ölceğini biliyo söylemiyolar
A21 maması aparat gerek sol taraf mama beslemen şart çok iyi gözlem yapman lazım uyumaman lazım kuşu sıcak ortam temiz kafes olsun ilaç gerekirse ağızdan damla şekilde vermen lazım kuşun hastalığı ilerlemiş sana ihtiyacı var

Murat Halisdemir

Müdavim
Şuan aynen ilaç çok işe yaramıcak aksine daha kötü olabilir beslenme yapıp sonra ilaç kullanımı yapman lazım eğer beslenemezse ölür hayvan aparat yemek borusuna sokarken güzel bi temizle arkadaşlarım suda kaynatıp öyle besleme yapıyolar erken müdale olsaydı kuş bu durumda olmazdı hastalığını pek belli etmiyo sultanlar takip etmek lazım kilo sunu ölç sultanlar ortalama ağırlıkları 90 - 100 gram saglikli kuşta 15 20 gram kilo verdiyse baya sıkıntı olur

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Birde vücut ısısını ölçmek lazım kuşun 39 derece altına inmemesi gerekiyor, röntgen cekebilselerdi daha iyi olurdu en azından tam net anlasilirdi problemi ama bana göre böbreği de geçtim kursak mantarı olabilir

Murat Halisdemir

Müdavim
Birde vücut ısısını ölçmek lazım kuşun 39 derece altına inmemesi gerekiyor
Aynen güzel kuşmuş kötü olmuş hayat bi gerçeği ne kuşlar kaybettik :( bu tür hastalığı ilerlemiş kuşlar gerçekten kurtarmak çok zor veteriner çok uğraşmıyo belki şuan o kuş nefes alma sorunu vardır hastalığı böbrekten daha çok ilerlemeye gitmiş kursak mantarı bile olabilir bu kuş ele alıp incelemek lazım kilosunu bakmak şart hızlı müdale ısı ortam alıp besleme şart

Sirin08

Yeni Üye
Şuan aynen ilaç çok işe yaramıcak aksine daha kötü olabilir beslenme yapıp sonra ilaç kullanımı yapman lazım eğer beslenemezse ölür hayvan aparat yemek borusuna sokarken güzel bi temizle arkadaşlarım suda kaynatıp öyle besleme yapıyolar erken müdale olsaydı kuş bu durumda olmazdı hastalığını pek belli etmiyo sultanlar takip etmek lazım kilo sunu ölç sultanlar ortalama ağırlıkları 90 - 100 gram saglikli kuşta 15 20 gram kilo verdiyse baya sıkıntı olur
Kilosu 92-94 gram arasiydi veteriner baktiginda. Zorla yediriyoruz zaten, bazen kendiside yemeye calisiyor ama yoruluyor :/ aynen pek göstermiyorlar, o yuzden fark edemedik malesef

Sirin08

Yeni Üye
Birde vücut ısısını ölçmek lazım kuşun 39 derece altına inmemesi gerekiyor, röntgen cekebilselerdi daha iyi olurdu en azından tam net anlasilirdi problemi ama bana göre böbreği de geçtim kursak mantarı olabilir
Vucut isisini nasil ölcebilirim?

kardelenduru

Yeni Üye
yem değişimi oldumu bi ara benim kuşum bu yuzden 3 gün yem yememişti