• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta

Furkanc51

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarma halsizlik hapşırma titreme sesinin çok kısık çıkması
Hastalık Belirti Tarihi
6 Kas 2021
Kullanılan İlaç
Wormix ve antibiyotik. Vitamin: isadur, multivitamin
Merhaba dişi sultan papağanım 22 gün oldu alalı aldığımdan beri hasta erkekte birşey yok, hapşırma tüy kabartma halsizlik sesi çok kısık çıkıyor ve tüylerini döküyor kafasındaki tüyleri döktü yem yemesinde sıkıntı yok dışkısı sulu ishal gibi multivit ısadur vitaminleri veriyorum veterinere götürdüm antibiyotik verdi 7 günlük bir işe yaramadı 2 gün iç parazit tedavisinide yaptım. karışık papağan yemi ve aspur veriyorum hiç iyiye gitmiyor etkili tedavi lazım

EnesGenç

Eski Forumcu
Diskida yem mi var yoksa düşmemi

Furkanc51

Yeni Üye
Merhaba antibiyotikleri kaç gün kullandınız devamında probiyotik kullandınız mı ve ilaçları hangi tanı üzerine kullandınız
5 gün kullandım normalde 7 günlüktü, işe yaramadı kestim antibiyotiği probiyotik vermedim multivit vitamin kullandım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba dişi sultan papağanım 22 gün oldu alalı aldığımdan beri hasta erkekte birşey yok, hapşırma tüy kabartma halsizlik sesi çok kısık çıkıyor ve tüylerini döküyor kafasındaki tüyleri döktü yem yemesinde sıkıntı yok dışkısı sulu ishal gibi multivit ısadur vitaminleri veriyorum veterinere götürdüm antibiyotik verdi 7 günlük bir işe yaramadı 2 gün iç parazit tedavisinide yaptım. karışık papağan yemi ve aspur veriyorum hiç iyiye gitmiyor etkili tedavi lazım
İç parazit olarak ne kullandınız ?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
1 litre suya 1 çay kaşığının yarısı kadar nilverm ekleyip kuşa verin ikisinede 15 gün uygulayın parazit devam ediyor

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
2 günde bir bir gün nilverm bir gün sade klorsuz su şeklinde uygulayın dışkısını gözlemleyin kanat titrerme başını yukarı doğru kaldırma gibi hareketleri var mı ?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sürekli silkelenme durumu tüy yapısındaki bozukluk bunlar parazit kaynaklı dışkıda parazit olduğu kanaatindeyim yalnkz verdiğiniz ilacı hiç kullanmadım bilmiyorum genellikle nilverm kullanıyorum :) kür zamanlarında

Furkanc51

Yeni Üye
Birde kanat titremesi var hapşırma var peş peşe 5 defa falan hapşırıyor her seferinde birde sesi çıkmıyor solunum sıkıntısıda var bence

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veterinerin verdiği antibiyotik nedir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
1 litre suya 1 çay kaşığının yarısı kadar nilverm ekleyip kuşa verin ikisinede 15 gün uygulayın parazit devam ediyor
Kardeşim nilvermi o şekilde kullanırsan kuşları haşat edersin. 1 Gr nilverm 150 mg levamizol içeriyor. Kancalı kurt basit bir parazittir ilacı hissettiği anda kendini bırakır gider bağırsaklardan. 15 gün sonrada yumurtaların çıkma ihtimaline karşı yapılır bitti bu kadar en fazla 2 gün ustuste yapılır. Dikkatli ol.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kardeşim nilvermi o şekilde kullanırsan kuşları haşat edersin. 1 Gr nilverm 150 mg levamizol içeriyor. Kancalı kurt basit bir parazittir ilacı hissettiği anda kendini bırakır gider bağırsaklardan. 15 gün sonrada yumurtaların çıkma ihtimaline karşı yapılır bitti bu kadar en fazla 2 gün ustuste yapılır. Dikkatli ol.
Doğrudur ben ileri düzeyde olanlara aralıklı olarak veriyorum genellikle 2 günde bir dışkı düzelene kadar güvercinlere özellikle yarısı yazmışım pardon çeyrek Güvercinlere yarısı kadar