• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta

Alperen16

Aktif Üye
Suyuna verilen veya yedirdiginjz bişey dokunmuş vitamin ne marka ve ne ölçüde verdiniz? Bide yem ve ek gıdalar nelerdir? Sadece yem , aspur ve daldari verin yemezse elle besleme yapın ve suyunu günlük tazeleyin
@Şehmus BAKIR
Vitamin ozzy yarım suluğa 5 damla yem gold wings ek gıda olarak haftada 1 marul havuç biber gibi yeşillikler veriyorum ayda bir de petshopun önünden geçersem dal darı alıyorum bunlar dışında kafesinde hep kuş kumu gaga taşı ve kalamar kemiği var

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba kuşunuzun resmini ve dışkı resmi görebilir miyim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
O vitamini ve yeşillik vermeyin kuşunuzun dışkıda hastalık var bu yüzden ilaç tedavisi görmesi gerekiyor ilk önerim kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa ilaç konusunda yardımcı olalım 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Eczaneden bactrim şurup alın günde iki defa ağızdan bir damla 5 gün kullanın suyuna probiyotik verin birde elle besleme yapın daha iyi olacaktır 👍

sedax20

Yeni Üye
Merhaba, benim sultan papağanımda hep kafesin tabanında kafası geride uyuyor ,hep kabarık ve sesi çıkmıyor.Sürekli bir uyuma halinde ve çok durgun.Birde kafesini düzenli olarak temizlememe rağmen çok kokuyor bu normal mi ? Ve bugün sevmeye çalışırken göğüs kemiğinin çıktığını hissettim dışkısıda sıvı ne yapabilirim ? Ölmesini istemiyorum. @Şehmus BAKIR

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba, benim sultan papağanımda hep kafesin tabanında kafası geride uyuyor ,hep kabarık ve sesi çıkmıyor.Sürekli bir uyuma halinde ve çok durgun.Birde kafesini düzenli olarak temizlememe rağmen çok kokuyor bu normal mi ? Ve bugün sevmeye çalışırken göğüs kemiğinin çıktığını hissettim dışkısıda sıvı ne yapabilirim ? Ölmesini istemiyorum. @Şehmus BAKIR
İlk olarsk besleme yapmanız gerekiyor beslenme maması ve aparatı temin ediniz.. daldari ve aspur verin

sedax20

Yeni Üye
Beslenme mamasına önerdiğiniz bir marka var mı acaba? Bide ne kadar süre besleme yapmam gerekiyor?

sedax20

Yeni Üye
Çok halsiz duruyor bu şekilde çok endişeliyim şimdide yere indi tekrar çok mu kötü durumu ? @Şehmus BAKIR

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Nerede ikamet ediyorsunuz?

Mykuf

Yeni Üye
Kafes tabanına indiyse hastalığı ilerlemiş demektir, bir süre kafesten çıkarmayın efor sarf etmesin, dışkı fotoğrafı ve kuşun fotoğrafını ekler misiniz? Yeni yapılmış dışkı olursa iyi olur
Vitamini petshoptaki abi verdi bi bilgim yoktu bidahakine daha iyi ürünler almaya çalışıcam yemine biraz aspur karıştırıp verdim suyunada vitamin koyup verdim şuan yem yiyor yeni dışkı yaptı yem yemesi bitsin dışkısını atıcam
Merhaba. Sitede yeniyim nasıl cevaplayacağımı tam bilmiyorum. bir yere girdim ve cevap vermeye çalışacağım. Cevabım Şöyle: Kuşun sahibi Alper bey; bakınız bana göre kulaktan dolma şeyler var. mesela sirke verme nedir??? sirke asit icerir. son derece sakıncalı bir tavsiye, bir doktora tanışın LÜTFEN. onlar hayvan kuş olarak bakmayın, ağızları var dili yok, canları bize emanet. bundan dolayı onlar için en iyisini yapmak zorundayız. yoksa bakmamalıyız. Ayrıca o tüneği dışkı içinde yazık hayvana, önce temizlik lütfen. istanbuldaysanız size doktor önerebilirim, Şayet bakamazsanız alıp bende bakabilirim, Saygılarımla

Alperen16

Aktif Üye
Merhaba. Sitede yeniyim nasıl cevaplayacağımı tam bilmiyorum. bir yere girdim ve cevap vermeye çalışacağım. Cevabım Şöyle: Kuşun sahibi Alper bey; bakınız bana göre kulaktan dolma şeyler var. mesela sirke verme nedir??? sirke asit icerir. son derece sakıncalı bir tavsiye, bir doktora tanışın LÜTFEN. onlar hayvan kuş olarak bakmayın, ağızları var dili yok, canları bize emanet. bundan dolayı onlar için en iyisini yapmak zorundayız. yoksa bakmamalıyız. Ayrıca o tüneği dışkı içinde yazık hayvana, önce temizlik lütfen. istanbuldaysanız size doktor önerebilirim, Şayet bakamazsanız alıp bende bakabilirim, Saygılarımla
Yukardaki resimdeki kuş benim değil yanlış anlaşılma olmuş heralde benim başlığımın altında fotoğraf atmış arkadaş, benim tüneklerim temiz merak etmeyin😊 elma sirkeside fazla değil sadece 1 damla damlatıyorum antibiyotik işlevi görüyor bildiğim kadarıyla

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Elma sirkesi antibiyotik işlevi görmez en fazla suyun ph ini asidik yapar oda marketten aldığıniz elma sirkesi yerine 2 damla taze limonlada olur.