• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta

Alperen16

Aktif Üye
Normalde kapısı hep açıktır dışarıda gezinir kapısında oturur 3/5 gündür sürekli kafasını sırtına koyarak ve kabararak uyuyordu kafesin içinde okulda olduğum için çok fazla gözlemleme şansım olmadı bu akşamda kafesin tabanına inerek uyumaya başladı suyuna bikaç damla sirke damlatarak verdim yem yemeyi baya azalttı napmam gerek

Bahar Y.

Müdavim
Normalde kapısı hep açıktır dışarıda gezinir kapısında oturur 3/5 gündür sürekli kafasını sırtına koyarak ve kabararak uyuyordu kafesin içinde okulda olduğum için çok fazla gözlemleme şansım olmadı bu akşamda kafesin tabanına inerek uyumaya başladı suyuna bikaç damla sirke damlatarak verdim yem yemeyi baya azalttı napmam gerek
Kafes tabanına indiyse hastalığı ilerlemiş demektir, bir süre kafesten çıkarmayın efor sarf etmesin, dışkı fotoğrafı ve kuşun fotoğrafını ekler misiniz? Yeni yapılmış dışkı olursa iyi olur

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sirkeyle düzelecek iş değil yeme içmesi yoksa önce ilk olarak elektrolirit vermeniz lazım bildiğimiz serumların içerisinde bulunan bir etken madde ateş üşütme ishale iyi geldiği gözlemlenmiştir hayvanlardada kullanılır ek olarak kuşun resmini dışkısını görebilirsek antibiyotik önerelim tedavilerine başlayın düzelir inşallah kısa zamanda yem olarak aspur verin

Son düzenleme:

Alperen16

Aktif Üye
Kafes tabanına indiyse hastalığı ilerlemiş demektir, bir süre kafesten çıkarmayın efor sarf etmesin, dışkı fotoğrafı ve kuşun fotoğrafını ekler misiniz? Yeni yapılmış dışkı olursa iyi olur
son attığım dışkı 3 gün önceki 2. Attığım yeni

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşunun yemesi içmesi hiç yok ise elektrolit kullan ishal içinde vitaform kullanabilirsin (yarım suluğa 1 mercimek tanesi kadar koyacaksın) yem olarak kanarya yemi temin et tüm yemlikleri boşalt düzelene kadar kanarya yemi yesin ishale iyi gelir daldarı vermeye çalış

Alperen16

Aktif Üye
Kuşunun yemesi içmesi hiç yok ise elektrolit kullan ishal içinde vitaform kullanabilirsin (yarım suluğa 1 mercimek tanesi kadar koyacaksın) yem olarak kanarya yemi temin et tüm yemlikleri boşalt düzelene kadar kanarya yemi yesin ishale iyi gelir daldarı vermeye çalış
Okulda olduğum için ne kadar yem yediğini tam bilmiyorum ama yemliğinden normale göre az azalmış ve 3. Fotoğraf 3 gün önceye ait o ishal 2. Fotoğrafta isalmi kanarya yemimi veriyim şuan kullandığım yem ve kanaryamın yemini ekledim kanaryamın yeminimi veriyim yoksa sadece aspurmu alıyım yoksa şuankinden devammı ediyim

Bahar Y.

Müdavim
Dışkıda hastalık var ve belli ki ilerlemiş kafes tabanına indiğimde göre, hastalığı tespit edemedim aklımda bazı seçenekler olmasına rağmen @Şehmus BAKIR abimiz baksın müsait olduğunda gerekeni söyler, siz kuşu beslemeye bakın şimdilik

Alperen16

Aktif Üye
Dışkıda hastalık var ve belli ki ilerlemiş kafes tabanına indiğimde göre, hastalığı tespit edemedim aklımda bazı seçenekler olmasına rağmen @Şehmus BAKIR abimiz baksın müsait olduğunda gerekeni söyler, siz kuşu beslemeye bakın şimdilik
Şuan kafesin en üstteki tüneğine geri çıktı uyuyor

Alperen16

Aktif Üye
Kanarya yemimi vermeliyim bu yemden devammı ediyim diğer usta ilgilenene kadar suyuna elma sirkesi veya mutivit koyamlımıyım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İlk yapman gereken aslında hastalığın kaynağını bulman gün içerisinde pencere açıldımı hava akımı var mı yeşillik mi verdin hayvan tüy kabaratarak mı duruyor yoksa canlılık olarak iyi dışkısı mı böyle bağırsak floryasını etkileyen bir durum aşırı neme mi mağruz kaldı ani sıcaklık değişimi mi yaşadı bunlara karşı önlem almanı öneririm iyileşse dahi bu durumlara engel olmazsan tekrarlar. Hayvana şuan elinde hiçbirşey yoksa sıcak suya bir miktar pirinç koyup suyunu suluğuna koyabilirsin ishale iyi gelecektir ama enfeksiyon var ise antibiyotik kullanımı. Enfeksiyon yok ise bağırsak antiseptiği kullanman lazım :)
Kanarya yemimi vermeliyim bu yemden devammı ediyim diğer usta ilgilenene kadar suyuna elma sirkesi veya mutivit koyamlımıyım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Banada dışkısında farklı bir durumda var gibi geldi ama net birşey söyleyemem beyaz kısmı hiç yok. şehmus abi yorumunu yapsın onu bekleyin

Alperen16

Aktif Üye
İlk yapman gereken aslında hastalığın kaynağını bulman gün içerisinde pencere açıldımı hava akımı var mı yeşillik mi verdin hayvan tüy kabaratarak mı duruyor yoksa canlılık olarak iyi dışkısı mı böyle bağırsak floryasını etkileyen bir durum aşırı neme mi mağruz kaldı ani sıcaklık değişimi mi yaşadı bunlara karşı önlem almanı öneririm iyileşse dahi bu durumlara engel olmazsan tekrarlar. Hayvana şuan elinde hiçbirşey yoksa sıcak suya bir miktar pirinç koyup suyunu suluğuna koyabilirsin ishale iyi gelecektir ama enfeksiyon var ise antibiyotik kullanımı. Enfeksiyon yok ise bağırsak antiseptiği kullanman lazım :)
Muhtemelen balkon kapısından gelen soğuk yüzünden üşüttü şuan onu farklı cam kapı açılmayan daha sıcak bi odaya koyucam üşüttüyse ki muhtemelen üşüttü ne yapmalıyım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Karaciğer kaynaklı bir durumda olabilir. Bekleyelim şehmus abiyi bakalım o daha bilgili bu konularda ishal gibi geldi bana ama urates kısmı (beyaz kısım) yemyeşil dışkı karaciğer hastalığıda olabilir. En net şekilde o söylesin durumu ona göre uygularsınız tedaviyi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Muhtemelen balkon kapısından gelen soğuk yüzünden üşüttü şuan onu farklı cam kapı açılmayan daha sıcak bi odaya koyucam üşüttüyse ki muhtemelen üşüttü ne yapmalıyım
Sıcak odaya koy şuanlık hareketlerini gözlemle hayvanın vitamini varsa ver güç toplasın biraz. Bekleyelim diğer üstadların yorumunuda @Ronay Ayk. @Şehmus BAKIR abimizden birisi yazar

Bahar Y.

Müdavim
Olur koyarsanız faydası olur tabi bağışıklığını güçlendirir ama en önemlisi şuanda aç kalmaması

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu tarz vitaminleri ben kullanmıyorum apex ozzy vs vs lullandıklarım depovit vitafly röhnfied

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Birde supravit var pharmavetti sanırım