• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım hasta

Engin Erol

Aktif Üye
Merhaba daha önce gittiğim veteriner antibiyotik vermişti 7 gün çok çok kücük damla seklinde antibiyotik verdim her gün aynı saatte olmak şartıyla ve karaciğer koruyucu ile beraber en son gittiğim hekim ise turuncu bir ilaç verdi ama dedi ki şuanda kullanma test sonuçlarına göre kullanırsın dedi test sonuçlarıda negatif çıkınca ilacı geri verdim şuan her hangi ilaç kullanmıyoruz entrobac gerwit elektroit ve zeolit kullanıyorum şuanda solunum yolunda hekim her hangi bir şey gözlemleyemedi ufak bi solunum rahatsızlığının olduğunu onunda bulunduğu halsizlikten dolayı olduğunu söyledi
Ve el besleme yaptığım süre boyunca şunu gözlemledim kuşumun gözleri açılmaya başladı 1 gözü nerdeyse tamamen kapalıydı kısıktı ve başını eğip sevmemizi istediği zaman severken aynı serçeler gibi yaban kuşları gibi vikvik şeklinde hoş ama kısık bir ötüşü oluyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım şunu da belirtmek isterim. Kuşta megabakteri var mı yok mu ona bakılmış megabakteri denildiğine bakmayın aslında bu bir çeşit mantar hastalığıdır. Yani kuşta mantar yok güzel ama bakteriyel yada parazit var mı buna bakılmamış. Halsizligin iştahsızlığın altta yatan sebebi bakteriyel yada parazit kaynaklı olabilir. Siz yine devam edin beslemeye göz kısıklığı gittiyse iyileşme eğilimi gösteriyorsa güzel gelişmedir.

Engin Erol

Aktif Üye
Anladım şunu da belirtmek isterim. Kuşta megabakteri var mı yok mu ona bakılmış megabakteri denildiğine bakmayın aslında bu bir çeşit mantar hastalığıdır. Yani kuşta mantar yok güzel ama bakteriyel yada parazit var mı buna bakılmamış. Halsizligin iştahsızlığın altta yatan sebebi bakteriyel yada parazit kaynaklı olabilir. Siz yine devam edin beslemeye göz kısıklığı gittiyse iyileşme eğilimi gösteriyorsa güzel gelişmedir.
Parazit dışkıda kendini belli eder diye düşünüyorum yüksek ihtimalle bakteriyel kaynaklı bir durum olduğunu düşünüyorum verdiğim takviyeler harici öneriniz var mıdır ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Parazit dışkıda kendini belli eder diye düşünüyorum yüksek ihtimalle bakteriyel kaynaklı bir durum olduğunu düşünüyorum verdiğim takviyeler harici öneriniz var mıdır ?
Parazit evet genelde formu yapısı ile kendini belli eder ama ben genel açıklama yaptım. Ama tamamen yokta denilmez. Şuan hekiminizin dediği şekilde ilerleyin ilaç önermek çok sağlıklı olmaz ama bakteriyel sorunu da dışlamamak gerekir kuş ta iyileşme eğilimi göstermez ise hekimizin ile irtibata geçiniz.

Son düzenleme:

Engin Erol

Aktif Üye
Parazit evet genelde formu yapısı ile kendini belli eder ama ben genel açıklama yaptım. Ama tamamen yokta denilmez. Şuan hekiminizin dediği şekilde ilerleyin ilaç önermek çok sağlıklı olmaz ama bakteriyel sorunu da dışlamamak gerekir kuş ta iyileşme eğilimi göstermez ise hekimizin ile irtibata geçiniz.
Teşekkür ederim ilginiz alakanız için pazartesi günü bir klinik ile görüştüm üniversitede eğitim görevlisi olan hekimleri varmış kendisine götürücem şakirkuşumu bir de