Hilalanka
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Ishal burun akintisi hirilti halsizlik
- Hastalık Belirti Tarihi
- 1 Kas 2025
- Kullanılan İlaç
- Amimosol, enrofloksasin,tiloseptin
Merhabalar, 4 yaşında bir sultan papağanım var. Bir süredir hasta. Halsiz, ishal, heo uykulu. Hic sesi çıkmıyor. Sesini duymayı özledik. Veterinere götürdük. Sadece gözlem yaparak viral enfeksiyon dedi. Antibiyotik(enrofloksasin) ve vitamin verdi. Antibiyotigi 10 gün vitamini 15 gün kullan dedi. Gagası da biraz uzamiş sonra keseroz dedi. Ilaclari kullandık, artık 9. günüm gecesi kuşumun burnundan kan geldiğini gördüm. Tek burun deliğinden geliyordu. Beni çok korkuttu, pamuk yardımıyla temizledim. Veteriner ile görüştük, bişe yapılamayacağını söyledi. Ertesi gün kuşumuz çok daha halsizleşti kendini artık bırakıyordu ki daha fazla dayanamayıp başka bir hekime götürdük. Muayene etti. Solunum yoku enfeksiyonu oldugunu soyledi. Kanamanin da sinüs çatlaması kaynaklı olabileceğini anlattı. Kan sağ burun deliğinden gelmisti ve zaten sag gozu hep kapaliydi biz cayli pamuk ile pansuman yapip aciyorduk. Gözü icin damla verdi, antibiyotiği degistirdi(tiloseptin verdi) ek olarak aminosol vitamin verdi. Gagasını henuz kesmek istemedi toparlasin once dedo. Düzenli kullandik ilaclari. Hekimin tavsiyesi ile tünekleri kaldirdik. Zaten hasta oldugundan beri altina hep sicak su torbasi koyuyorduk. Baya toparlamisti. Bu arada basından beri yemesinden bariz bir degisme yoktu takip ediyordum. Ek olarak koyduğum haslanmis yumurta ve sebze meyveleri de tüketiyordu hala daha oyle. Antibiyotigi hekimi 7 gunluk vermisti. 7 gunun sonunda gozle gorulur duzeldi. Hatta toparlayinca gagasını bile ben kisalttim dikkatlice. Artik daha rahat yiyor ama yine keyfi kacti. Hep burnu akiyor. Hiriltili sesler cikartiyor. İcimiz parcalaniyor o boyleyken. Hekimi ile gotustuk daha fazla antibiyotik vermenin dogru olmadigini soyledi. Yarin da rahat nefes alabilmesi icin bir ilac verecek. Sagolsun ilgileniyor. Ama sizler de bilirsiniz, ne tavsiye edersiniz? Yavrucak düzelse..
Watch WhatsApp Video 2026-01-10 at 00.10.55 | Streamable
Watch "WhatsApp Video 2026-01-10 at 00.10.55" on Streamable.
streamable.com
Watch WhatsApp Video 2026-01-10 at 00.10.04 | Streamable
Watch "WhatsApp Video 2026-01-10 at 00.10.04" on Streamable.
streamable.com
Watch WhatsApp Video 2026-01-10 at 00.09.44 | Streamable
Watch "WhatsApp Video 2026-01-10 at 00.09.44" on Streamable.
streamable.com
Ekli dosyalar
-
553.8 KB Görüntüleme: 12
-
503.4 KB Görüntüleme: 15
-
548.8 KB Görüntüleme: 18