• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta

mertotem

Aktif Üye
Merhaba 2 gün önce sultan papağanım hastalık belirtisi gösterdi. Çok halsizdi, ishaldi ve ağzı kokuyordu . Veterinere götürdüm üşütmüş olduğunu söyledi ve ilaçlar verdi 2 gündür kullanıyordum dün iyidi bugün sabah çok kötüleşmeye başladı art arda hapşırma ya başladı kusmaya başladı ve çok boğuk bir sesi var sanki balgam var gibi ne yapabilirim bilemiyorum ilaçlarını kullanıyorum veteriner hekime ulaşamıyorum

mertotem

Aktif Üye

mertotem

Aktif Üye
Dışkısında parazit olduğunu da söylemişti veteriner fakat kullandığı ilaçlardan dolayı tedavi bitince iç paraziti halledeceğimizi söyledi

mertotem

Aktif Üye
Şırıngayla verdi ilaçları bana 2 tane birini her gün suluğuna 0,5 ml antibiyotik olması lazım diğeri de 1 damla ağzına damlatiyorum. Kuşumun kafasının ıslak olma sebebi ağzına damlayı damlatirken çok fazla hareketleniyor ağzından gözune sıçratti hemen yikadim

mertotem

Aktif Üye

mertotem

Aktif Üye
Böyle çok fazla hapsuruyor ve sanki ciğerlerin de su varmış gibi sesler çıkarıyor

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Geçmiş olsun öncelikle, kuşunuz rüzgar veya cereyan alan yerde kalmamalı hapşırık olduğuna göre üşütmüş evet , dışkıda yem olmasının sebebi kum ihtiyacından olabilir, kafeste sürekli ayrı bir yemlikte grit kum bulunmalı, önemli nokta kristal kum değil grit kum olması, rüzgarsız ortamda,verilen ilaçlarla birlikte umarım iyileşecektir ayrıca takviye olarak neler kullanıyorsunuz?

mertotem

Aktif Üye
Gervit w
Entrobac
Bt amin Forte
Kuş kumunu çok ihmal ettim bitince 2 haftadır almayı unuttum hemen bugün aldım
Hasta olma nedenleri benim sanırım adana da yaşıyorum çok sıcak oluyor klima açınca odamda üşütmüş olmalı umarim iyileşir çok suçlu hissediyorum kendimi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ağzında koku varsa dışkı analizi yaptırın ne olur ne olmaz. Kuş kumu kullanın giritli olsun. Kekik çayı yapın icine bir tane karanfil atın hem sindirime, hem usutmeye iyi gelir