• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım Hasta Zayıflama, Gagada Çürüme ve Göz Kapağı Kapanması

Zlsmvs

Paylaşımcı
Merhabalar öncelikle geç dönüş yaptığım için kusura bakmayın. Evet götürdüm fakat durum çok ilerlediği için tedaviye cevap vermeyebilir. Şuan herhangi bir gelişme yok. Gözlemledikten sonra tekrardan ileticem
Estağfurullah Hayvan hastanesine mi götürdünüz bende orda kuşumu ameliyat yaptırdım ve gerçekten güzel ilgilendiler inşallah tedaviye cevap verir ve iyileşir güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙏🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Çok üzüldüm bu yavrucağa 🙁
Allah şifalar versin, düzelmesini çok istiyorum 💚
Sizler de lütfen kanatlılardan anlayan uzman hekimlerle iletişime geçip çaresini bulmaya çalışın.

Rhino15

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yaşında olan erkek sultan papağanım 15 gündür hasta. Kanatlı uzmanı olmadığı için herhangi bir veterinere götürdüm sorun olmadığı söylendi ve sadece Vitaform ilacı verildi. İlacı 1 hafta kullanım herhangi bir değişiklik olmadı. Elle besleme yapıyorum. Diğer vitamin takviyeleri uyguluyorum
Öncelikle;
Ağız içinde çürüme gibi kararma var gaga ve dil ucunda, Dışkı Rengi Siyah, yem yiyor fakat baya zayıfladı. Göz kapakları kapanıyor gözlerinde enfeksiyon, mantardan şüphelendiğim için Teramisin ve Gentagut uyguluyorum gözleri açıldı fakat sürekli tekrarlıyor. Tam olarak hastalığı veya uygulamam geren tedavi nedir ?

Mama yoluyla beslediğini söyledin evet acil durumlarda mama kullanımına mecbur kalına bilir fakat özellikle yetişkin kuşlarda mama kursak hastalıklarının ilerlemesine sebebiyet veriyor uzun süre verilmemesi gerekli. Profesyonel destek alınması şart ve Çok acil herkesin dediği gibi ayrıca eşini ayırın yanından ve kesinlikle hiç bi ürünü ortak kullanmasın hayvanlar. Çok ilgili birisiniz kullandığınız ürünlere ve çabanız bakılırsa umarım iyi olur.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. İnşallah iyileşir kuşunuz. Gelişmeleri bizimle de paylaşırsanız seviniriz. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mama yoluyla beslediğini söyledin evet acil durumlarda mama kullanımına mecbur kalına bilir fakat özellikle yetişkin kuşlarda mama kursak hastalıklarının ilerlemesine sebebiyet veriyor uzun süre verilmemesi gerekli. Profesyonel destek alınması şart ve Çok acil herkesin dediği gibi ayrıca eşini ayırın yanından ve kesinlikle hiç bi ürünü ortak kullanmasın hayvanlar. Çok ilgili birisiniz kullandığınız ürünlere ve çabanız bakılırsa umarım iyi olur.
Şekerli mamalar kursak mantarını tetikler bu doğru ama genelleme yapamayız ben yıllarca kursak mantarını, megabacteriyi zeolıtlı mamaist besleme yoğun bakım mamasıyla iyileştirdim sıfır şeker mamamız ve üstelik günde 2-3 hastayı kanatlı uzmanımız besleme için gönderir 😊👍

Rhino15

Yeni Üye
Şekerli mamalar kursak mantarını tetikler bu doğru ama genelleme yapamayız ben yıllarca kursak mantarını, megabacteriyi zeolıtlı mamaist besleme yoğun bakım mamasıyla iyileştirdim sıfır şeker mamamız ve üstelik günde 2-3 hastayı kanatlı uzmanımız besleme için gönderir 😊👍
Haklısınız katılıyorum