• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanım hasta mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tuncer

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Titreme
Kullanılan İlaç
Yok
Sultan papağanim titriyor kanadı kırılmıştı daha önce ona bağlı olabilirmi ne yapmamız gerekiyor bu durumdan kurtarmak için yumurtada şuan veterinere goturemem yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ne zaman kırılmıştı kanadı? Video ve peçete üzerinde güncel dışkı yollarsanız üstadlar ilgilenecektir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mümkünse ben bir video görebilir miyim Streamable com dan ekleyiniz

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Merhabalar Sultan papağanım daha yeni yeme düştü yavru dün başladı halsiz ayaklarını kullanamıyor iştahsız kendim bir şeyler yedirmeye çalışıyorum iki lokma yiyor O kadar veterinere götürdüm antibiyotik verdi O kadar suyuna katıyorum bir tanıdığım üşümüş dedi yarım Bebek aspirini toz halinde birkaç damla su ile içir dedi onu da yaptım hala aynı ne yapabilirim

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Aspirin verilmez kuşa. Bugünden itibaren böyle söylemlere itibar etmeyin. Elle besleme aparatı ve maması var onu temin edebilirsiniz. Elinizden yemesine sevindim devam edin. Bir de dışkı fotoğrafı atın lütfen.

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Şimdi peteğin yanında sıcak talaşın üzerine muhafaza ettim dışkıyı görebilmek için yapana kadar elimde tutmam lazım çünkü bugün elime yapmıştı 🙂
Gülücük emojisi attığıma bakmayın dün gece 12.00 gibi gittim sabaha karşı 4tü veterinerden geldiğimde antibiyotik verdi suyuna katıyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun.
Veteriner ne teşhis koydu? Hangi antibiyotiği verdi?
Ayaklarının tutmaması ve halsizliği dışında başka bir sıkıntısı var mı?
Belki vitamin eksikliği olabilir.

@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey @Bahar Y. Müsait olduklarında bakıp daha sağlıklı bilgi verirler. :)

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Valla kuşlarıma çok iyi bakıyorum her gün hiç üşenmeden yumurta haşlayıp rendeleyip önüne koyuyorum suyuna iki günde bir c vitamin ekliyorum yavru kuşumuza geline kanatlarını çırpıyor ama ayaklarını kullanamıyor onun dışında halsiz ve derin nefes alıyor veteriner açıkçası bana pek bir bilgi veremedi teşhis şudur veya budur demedi küveze koydu yarım saat kaldı orada rahat nefes alsın diye sonra da bu resimdeki ilaçları verdi biri antibiyotik diğerlerinin isimlerinide söyledi ama unuttum belli ölçeklerde suyuna katmanı söyledi yapıyorum yavru konusunda ilk deneyimim ilk yavrularım bildiğim bazı şeyler varsa da Sultan papağanı besleyen YouTube kanallarından öğrenmişimdir bunun dışında Sultan papağanı ticareti yapan bir tanıdığın üşümüş dedi sıcak yerde tut dedi zaten peteğin dibinde duruyor kafesin üzerine de bildiğimiz battaniye seriyorum

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Eşimle beraber çalışıyorum gündüz evde kuşlarımız dan başka kimse yok ve kombim 7/24 açık yani hayvanlar soğukta durmuyor peteğin dibindeler saat şu an iki hala gözüme uyku girmiyor Allah'ın izniyle iyileşse de bende rahatlasam

Ferhatpaşa

Yeni Üye
İnşallah cumartesi günü sirkeci'ye gidip Sultan papağanlarına verilmesi gereken ne kadar vitamin çeşidi varsa hepsini alacağım

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Şunu eklemeyi unuttum elimde şırıngayla yediriyorum yedirdiğini şeyde ılık suyun içine koyduğum bebek bisküvisi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş bu durumdayken kursaktan aparatla beslemek lazım bu yüzden a21 besleme maması ve aparatı temin ediniz 👍 verilen ilaçlara pek güvenemedim hap nasıl veriyorsunuz? Kuşunuz uçarken bir yere çarpıp travma mi geçirdi acaba 🤔 mümkünse video ekleyin bakalım

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Dün bu siteye üye olup yorum yapmadan birkaç saat önce yaptı hatta elime yaptı O sırada elimdeydi koyu yeşil ve yem tohumları gördüm keşke resmini çekseydim yapınca hemen resmini çekip yollayacağım iştahı yok gibi çeyrek şırınga bisküvi maması yiyor ve kanatlarını kullanabiliyor aslında bir tek ayakları tutmuyor O da yeni oldu dediğim gibi

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Saat şu anda 00 04 bu dışkıyı şimdi yaptı hem de elimde beslemek istediğim zaman solucan gibi uzadı antibiyotik veriyorum şırınga ile hap var antibiyotik toz haline getirip veterinerin verdiği diyen karışımlarla çeyrek şiringa içiriyorum

Ferhatpaşa

Yeni Üye
Evet ayaklarına masaj yapıyorum ayaklarını hala kullanamıyor hareket ettirebiliyor ama güç yok iki gün önce oldu bu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...