• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanım Hasta mı?

Bluemost

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 1 hafta önce bir sultan papağanı aldım.1-2 gündür sanki biraz fazla uyuyuyor ve kafesin altında uyuyor sürekli.Normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 1 hafta önce bir sultan papağanı aldım.1-2 gündür sanki biraz fazla uyuyuyor ve kafesin altında uyuyor sürekli.Normal mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
Yem yemesi su içmesi normal mi öğle saatlerinde tekrar uyuyabilir yeni olduğu için tam alışmamıştır. Yem olarak biraz aspur (kanarya yemi) karışımı verin hava akımına dikkat edin kış aylarında özellikle çoo dikkat etmeniz lazım en ufak rüzgar hasta eder. Sıcak iklim koşullarına adapte oldukları için

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hafif ishali var oda yeni geldiği için dal darı eksik etmeyin bu arada kraker çubuğunuda önermem iyi bişey değil

Bluemost

Yeni Üye
Cevap için teşekkür ederim.Krakeri kaldırıyorum o zaman.Aslında çok ötüyordu sussun diye gözünün içine bakıyordum :) bir hafta da içinde elime konma,omuzumda gezinmeyi,istediğim gibi tutup sevdiriyor ama 1-2 gündür pek sesi çıkmayınca huzursuz oldum hatta dün severken ağzından beyaz sarımtırak bir şey aktı anlam veremedim şimdi forumu okuyunca kursak mantarı mı diye düşündüm.Takip ettim ama dünden beri bir daha rastlamadım.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Cevap için teşekkür ederim.Krakeri kaldırıyorum o zaman.Aslında çok ötüyordu sussun diye gözünün içine bakıyordum :) bir hafta da içinde elime konma,omuzumda gezinmeyi,istediğim gibi tutup sevdiriyor ama 1-2 gündür pek sesi çıkmayınca huzursuz oldum hatta dün severken ağzından beyaz sarımtırak bir şey aktı anlam veremedim şimdi forumu okuyunca kursak mantarı mı diye düşündüm.Takip ettim ama dünden beri bir daha rastlamadım.
Gaga içerisini kokla koku var mı salya devamlımı yem kusuyormu takip et şişlik var mı gibisinden :)

Hilalanka

Yeni Üye
Merhaba, kuşunuz sessiz halsiz ise mutlaka bir şekilde erken önlem alın. Ben anlayamadım nezle oldu toparlıyor iyileşiyor sandım ama olmadı... Burda kuşlardan anlayan çok insan var vitamininin vs eminim yazıp yardımcı olurlar.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tamamdır, teşekkür ederim...
Rica ederim bekliyorum yanıtınızı salya kokulu ise kursak mantarı olabilir erken önlem alınması gerekir. Eğer koku vs yoksa ve Aspur kullanımı sonucunda iyileşme olmaz ise yeniden yazın farklı önerilerde bulunalım ilaç önerisinde bulunalım. Şimdilik illaki destek olsun isterseniz avidiar ve avisol plus temin edip kutu üzerinde yazan ölçülerde kullanabilirsin. Koku varsa avidiar kullanma. Baska ilaç önereceğim

Bluemost

Yeni Üye
Merhaba emin olmadan yazmak istemedim takip ediyorumağız içinde bir koku ve salyalama yok fakat sürekli uyuyor.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba emin olmadan yazmak istemedim takip ediyorumağız içinde bir koku ve salyalama yok fakat sürekli uyuyor.
Sabah tekrar dışkı atarsanız birde ek olarak verdiklerinizi yazın bir yol çiziğ tedavi önerelim

Bluemost

Yeni Üye
Merhaba daldarı veriyorum dün onun dışında çok az mısır verdim ve normal yemlerini veriyorum onları da çektim.

Bluemost

Yeni Üye
Bir de sesi dün akşam farklı çıkmaya başladı normal şekilde ötüyordu fakat şimdi böyle kısık şekilde ötüyor. Ses

Bahar Y.

Müdavim
Bence kuşunuzda solunumla ilgili bir sorun var

Bahar Y.

Müdavim
Eğer diğer üyelerimizde benimde aynı fikirdeyse doksisiklin etkenli ilaç temin etmeniz gerekiyor

Bluemost

Yeni Üye
Bu arada kanarya yemini sanırım karışık almışsınız. Bir dahaki sefere sadece aspur almanız yeterli olur.
Teşekkürler ederim.Yemler hakkında pek bilgim yok, isteyince böyle verdiler.Bir daha aspur alırım diğer yemler normal değil mi?

Leman

Yeni Üye
keşke burda yazılanları daha önceden okusaydım.. sultan papağanımı 1 hafta önce almıştık ilk günler bizden korkuyordu sonra üzerimize gelmeye kendini sevdirmeye çalışıyordu. bizde buna seviniyorduk haliyle. amma son 1-2gündür aynı böyle kafesin altında kendini eğip duruyordu sorunu olduğunu anlayamadım çünki ona gerektiğinden daha iyi bakıyordum heralde yorğun düşmüş felan dedim amma dün gece aniden kaybettik :(

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir de sesi dün akşam farklı çıkmaya başladı normal şekilde ötüyordu fakat şimdi böyle kısık şekilde ötüyor. Ses
Üşütmüş solunum sıkıntısı var kardeşim bahar arkadaşında dediği gibi doksisiklin etken maddeli ilaç temin et monodoks,doksimis olabilir. Ek olarak elektrolit kullan (ishal ve ateşe iyi geliyor bildiğimiz serum hayvan serumu olarak geçer) hayvandaki halsizliği alıyor

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Vitamin takviyesi yap son olarak avisol plus alabilirsin her petshopta bulunur. Yem yemiyor ise elle besleme yapmanı öneririm A21 Yavru elle besleme maması bölünmüş olarak bulup Muhallebi kıvamına getirip içerisine monodoks katıp verebilirsin. İlaç oranlarına dikkat ederek kullan fazlası kuşa daha fazla zarar verir

Bluemost

Yeni Üye
Vitamin takviyesi yap son olarak avisol plus alabilirsin her petshopta bulunur. Yem yemiyor ise elle besleme yapmanı öneririm A21 Yavru elle besleme maması bölünmüş olarak bulup Muhallebi kıvamına getirip içerisine monodoks katıp verebilirsin. İlaç oranlarına dikkat ederek kullan fazlası kuşa daha fazla zarar verir
Teşekkürler,elektroliz siparişi verdim,mama yiyor. Monodoksu ne kadar ne ölçüde kullanmalıyım.