• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta mı ?

erenunl

Müdavim
Veterinerde diski tahlili imkani varsa tahlil yaptirmanizi oneririm
Kuşunun durumu acil degilse kabarma yem yememe kusma vs bir durum yoksa Grit kuş kumu probiyotik ve yeni yem kullanilarak 6-7 gun gozlemlenmeli duzelme olmazsa yemli diskilama devam ederse zolax flucan vb etken maddeli toz tabletlerle tedaviye baslanmali mikostatin triflucan vs şurup formunda olanlar seker ve alkol iceriyor ustalar pek onermiyor
Bir de kuşum şuan ki yemini olduğu gibi dışkı yoluyla çıkartıyor sizce yumurta maması vereyim mi çok beğenmişti verdiğimde 2 gün boyunca verdim bu hafta ama... bugün de versem sorun olur mu ?

erenunl

Müdavim
Yemleri sindiremediği için besinsiz kalmasın yumurta maması verebilirsin kıvamını iyi ayarlayın fazla cıvık olmasın kendisi yiyorsa içine az birşey grit kuş kumu ekleyin
Öncelikle teşekkürler kuşuma mikostatin verdim bugün ve dışkısında sanki hafif yeşillikler oluşmaya başladı düzeleceği anlamına mı gelir bu eskiden sırf şu yem ve beyaz karışımdı dışkısı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Güncel dışkı resmi görebilir miyiz?

erenunl

Müdavim
Herkese teşekkür ederim öncelikle gerçekten kuşumun dışkısı düzelmeye döndü mikostatini ilk kullandıktan 12 13 saat sonra ne kadar etkili olduğunu gördüm fakat bu çok ağır bir ilaç olduğunun bir göstergesi kuşum şuan daha iyi bir durumda

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Ilacı mutlaka 5 güne tamamlayın. 3 gün sonra tekrar fotoğraf atın.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Herkese teşekkür ederim öncelikle gerçekten kuşumun dışkısı düzelmeye döndü mikostatini ilk kullandıktan 12 13 saat sonra ne kadar etkili olduğunu gördüm fakat bu çok ağır bir ilaç olduğunun bir göstergesi kuşum şuan daha iyi bir durumda
Mikostatin nasıl kullanıyorsunuz. Damla yoluyla mi sulugunami

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çay kaşığı yoluyla içiriyorum suluğuna atmadım ama oraya da atabilirim çay kaşığıyla icirirken zor oluyor çok hareketli
Damlalık alıp damla damlatın çay kaşığıyla çok olur günde 3 veya 4 damla yeterli sabah aksam

erenunl

Müdavim
Damlalık alıp damla damlatın çay kaşığıyla çok olur günde 3 veya 4 damla yeterli sabah aksam
Merhaba mikostatin ve multivitamin kullanılır mı ? Yani mikostatin verdikten sonra multivitamini versem kuşa bir zararı olur mu

cicikus42

Yeni Üye
Benim bir sultan papağan var ve çok kötü durumda hiç hareket etmiyor ve kafasını türlerine gömüyor veteriner antibiyotik ve vitamin verdi birde triflucan surup verdi başladım ama biraz zor bir süreç ölüm bekler gibi sürekli başındayım bana hiç tepki vermiyor cevap yok ses vermiyor önceden ıslık çalınca hemen bakardı şimdi masum duruyor .Üzücü bir durum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Benim bir sultan papağan var ve çok kötü durumda hiç hareket etmiyor ve kafasını türlerine gömüyor veteriner antibiyotik ve vitamin verdi birde triflucan surup verdi başladım ama biraz zor bir süreç ölüm bekler gibi sürekli başındayım bana hiç tepki vermiyor cevap yok ses vermiyor önceden ıslık çalınca hemen bakardı şimdi masum duruyor .Üzücü bir durum
Merhaba ayrı bir konu açarak video ve dışkı resmi yollayın bakalım 👍