• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım hasta Acil!

Burakyldrm

Yeni Üye
Merhabalar 1 sultan papağanı sahiplendim 5 aylık sanıyorum.3 haftadır benle hemen alıştı parmağimdan ve omzumdan ayrılmıyor. 1 kanadı sakat herhalde .
Son 2 gündür titremeye başladı yiyor ve suyunuda içiyor ama çok halsiz bir köşede duruyor vitamin kullanmadim sizce hastalığı nedir vitamin kullanmalı mıyım? Acil!

Murat Halisdemir

Müdavim
Probiyotik ver kuşa kuş yıkadınmı ? soğuk kaldımı ishal olmuş

Murat Halisdemir

Müdavim
Kuşu sakın bi daha yıkamayın sultanlar yıkandımı direk hasta olan ölen kuşlar kendisi banyo yapar banyo yapınca kendisi gögsünü kanatlarını yıkıyo kuş kesinlikle yıkama yapılmamalı ve zorlanmamalı stres ve ölüm sebep olur şuan ishal olmuş ağızdan çok su girmiş olabilir sıvı toplaması varmı popo tarafında kontrol ediniz probiyotik entrobac röhnfried al

Burakyldrm

Yeni Üye
Kuşu sakın bi daha yıkamayın sultanlar yıkandımı direk hasta olan ölen kuşlar kendisi banyo yapar banyo yapınca kendisi gögsünü kanatlarını yıkıyo kuş kesinlikle yıkama yapılmamalı ve zorlanmamalı stres ve ölüm sebep olur şuan ishal olmuş ağızdan çok su girmiş olabilir sıvı toplaması varmı popo tarafında kontrol ediniz probiyotik entrobac röhnfried al
Kuşum sürekli titriyor bu da o yüzden olabilir mi ? Bi de bir sonraki dışkıları sulu değildi aksine hamur gibi bir kıvamdaydı. Sizce bağirsak enfeksiyonu olabilir mi çünkü kuyruğu biraz aşağı inik. Yardimlariniz için teşekkür ederim

Limonveleyla

Aktif Üye
Bende ilk aldığımda yıkama hatasını yaptım muhabbet kuşum nasıl üşümüşse Annemde hırka vardı onun hırkanın içine giriyordu

Murat Halisdemir

Müdavim
Kuşum sürekli titriyor bu da o yüzden olabilir mi ? Bi de bir sonraki dışkıları sulu değildi aksine hamur gibi bir kıvamdaydı. Sizce bağirsak enfeksiyonu olabilir mi çünkü kuyruğu biraz aşağı inik. Yardimlariniz için teşekkür ederim
Kuş kötü üşütmüş sıvı toplaması yoksa inşAllah düzelir probiyotik ver sen sindirim ve bağışıklığı güçlensin

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuş kötü üşütmüş sıvı toplaması yoksa inşAllah düzelir probiyotik ver sen sindirim ve bağışıklığı güçlensin
En azından kuşu kanatlı uzmana götürene kadar sindirim güçlendirici probiyotik kullansa mantıklı olabilir entrobac gibi.

Murat Halisdemir

Müdavim
Aynen iyi gelir ishal düzelir takviye destek olur
Yıkama kötü çok kuş yıkarken kuruyana kadar üşütüp hastalık kapıp ölüyo

Murat Halisdemir

Müdavim
Ben çok eskiden bi kere yaşadım bunu yaz kış mevsim fark etmez yaz hava sıcak bile olsa kuşu tam kafadan asağı yıkama yapılmaz dediğim gibi kendi yıkanması lazım yada fıs fıs 3 kere sıksan ona yeterli kuş hastalıkları %80 insanlar kuşu banyo yapar gibi yıkaması şampuan yıkamalar bebek şampuan yıkama bunlar zararlıdır kuş hiç yıkanmasa bile kolay kolay hasta olmaz kendisi yıkanma ihtiyaç varsa suluk bile yıkıyo kendini dediğim gibi hiç yıkanmıyosa alışkın değil en iyi yöntem fıs fıs ince su fışkırtma 2 3 kere yetcektir ona

Burakyldrm

Yeni Üye
İyi akşamlar kusum şuan kanat titretme yapmiyor ve daha sevecen poposuna batım su toplanmasida yoktu fakat hâla kendini cok kaşıyor ve cok ince toz gibi tüyler dökuýor sizce neden olabilir bu arada kakasıda normal şuan elma sirkesi verdim dün yardimlariniz için teşekkür ederim.

Üst Alt