merhabalar, yaklaşık 4 aydır yanımda bir dostum var riko adında. çok fırlama çok çılgın bir kuş, her gün 2-3 saat öter. bu kuşun asla hastalık ve benzeri şeylerle karşılaşmasını istemiyorum. hiç kafese almıyorum, mümkün oldukça odamı havalandırıyorum. kavga dövüşümüz oluyor bazen, kendine elletmiyor fakat her şey düzenli ve ona stres yaratmayacak şekilde. odayı tamamen sahiplendi, her şeye sinirlenebiliyor bazen. o bilgisayar masamda otururken, duş için havlumu aldığımda oradan sinirlenip bağırıyor.
haftada bir suyuna vitamin katıyorum, yaklaşık 3-4 gün sonra temiz su ile yeniliyorum.
......
vitamin olarak bunu kullanıyorum, yem olarakta seve seve tükettiği bir papağan yemi kullanıyorum. bugüne kadar bir sıkıntımız olmadı fakat sağlığından ödün vermemesi adına ne ekleyebilirim? kafesi mobilya dolu, salıncağı topu, gaga taşı vs. hepsi mevcut ve hepsiyle sıkıldıkça ilgileniyor.
haftada bir suyuna vitamin katıyorum, yaklaşık 3-4 gün sonra temiz su ile yeniliyorum.
......
vitamin olarak bunu kullanıyorum, yem olarakta seve seve tükettiği bir papağan yemi kullanıyorum. bugüne kadar bir sıkıntımız olmadı fakat sağlığından ödün vermemesi adına ne ekleyebilirim? kafesi mobilya dolu, salıncağı topu, gaga taşı vs. hepsi mevcut ve hepsiyle sıkıldıkça ilgileniyor.
Moderatör tarafında düzenlendi: