• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanım Hakkında

theberat

Yeni Üye
merhabalar, yaklaşık 4 aydır yanımda bir dostum var riko adında. çok fırlama çok çılgın bir kuş, her gün 2-3 saat öter. bu kuşun asla hastalık ve benzeri şeylerle karşılaşmasını istemiyorum. hiç kafese almıyorum, mümkün oldukça odamı havalandırıyorum. kavga dövüşümüz oluyor bazen, kendine elletmiyor fakat her şey düzenli ve ona stres yaratmayacak şekilde. odayı tamamen sahiplendi, her şeye sinirlenebiliyor bazen. o bilgisayar masamda otururken, duş için havlumu aldığımda oradan sinirlenip bağırıyor.

haftada bir suyuna vitamin katıyorum, yaklaşık 3-4 gün sonra temiz su ile yeniliyorum.
......
vitamin olarak bunu kullanıyorum, yem olarakta seve seve tükettiği bir papağan yemi kullanıyorum. bugüne kadar bir sıkıntımız olmadı fakat sağlığından ödün vermemesi adına ne ekleyebilirim? kafesi mobilya dolu, salıncağı topu, gaga taşı vs. hepsi mevcut ve hepsiyle sıkıldıkça ilgileniyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

mert1.

Yeni Üye
Vitaminli 3 4 gün durması fazla bence max 2 gün tutun suda bakteri oluşumu olabilir özellikle sıcak havalarda

Syessional

Aktif Üye
Hiçbir vitamin suda 3-4 gün kalamaz. Suya konulduktan 1-2 saat sonra bile o su bakteri yuvasına dönüşür ondan dolayı suya vitamin konulduğunda en fazla 6-7 saat kalabilir. O vitamini kullanmayın içeriği çöp ve gereksiz bir ürün. Haftada 1 kez yumurta, 1-2 kez sebze meyve vererek çok ağır olmayan bir beslenme programı yapabilirsiniz.

teks_winrer

Aktif Üye
Öneri bir ürün var mıdır? Ayrıca vitamin takvimi nasıl olmalı haftada 1 fazla mı?

theberat

Yeni Üye
bu şekilde kağıt kemirmesi zararlı mıdır
image.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
merhabalar, yaklaşık 4 aydır yanımda bir dostum var riko adında. çok fırlama çok çılgın bir kuş, her gün 2-3 saat öter. bu kuşun asla hastalık ve benzeri şeylerle karşılaşmasını istemiyorum. hiç kafese almıyorum, mümkün oldukça odamı havalandırıyorum. kavga dövüşümüz oluyor bazen, kendine elletmiyor fakat her şey düzenli ve ona stres yaratmayacak şekilde. odayı tamamen sahiplendi, her şeye sinirlenebiliyor bazen. o bilgisayar masamda otururken, duş için havlumu aldığımda oradan sinirlenip bağırıyor.

haftada bir suyuna vitamin katıyorum, yaklaşık 3-4 gün sonra temiz su ile yeniliyorum.
......
vitamin olarak bunu kullanıyorum, yem olarakta seve seve tükettiği bir papağan yemi kullanıyorum. bugüne kadar bir sıkıntımız olmadı fakat sağlığından ödün vermemesi adına ne ekleyebilirim? kafesi mobilya dolu, salıncağı topu, gaga taşı vs. hepsi mevcut ve hepsiyle sıkıldıkça ilgileniyor.
Forumda link vermek yasaktır.

Arkadaşların belirttiği takviyeler profesyonel olup onları kullanmanızı tavsiye ederim.
Takviyeli su en fazla 6 saat durmalı sonrası bakteri üretmeye başlar kuşa zarar verir. Heleki birkaç gün bekletmek zehirler.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Yukarıdakilere ek olarak 10-15 günde bir buğday çimlendirebilirsin.

Mama hazırlayabilirsin. ama haşlanmış yumurtanın sadece beyazını rendele.

Güzel bir oyun alanı hazırlayabilirsin. En kötü sterilize edilmiş ve onun için zehir olmayacak dallar ver. Kemirsin dursun akşama kadar.

Üst Alt