• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanım görmüyor

lkmlp

Yeni Üye
Sultan papağanım kafasını bir tarafa yatırıp full yukarı doğru bakıyor. Bu aralar çoğunlukla kafesin dibinde duruyor. Dünden beri yemek yememiş. Gözleri görmüyor mu acaba diye denemek için sağ tarafına daldarısı koydum sonrasında sola aldım ve yemek için sağ tarafına gitti. Ne olduğunu anlamıyorum birkaç gün öncesine göre çok hareketsiz. 6 aydır benimle yaklaşık 8- 9 aylık ama hala uçarken bir yerlere çarpıyor. Sürekli yere düşüyor. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sultan papağanım kafasını bir tarafa yatırıp full yukarı doğru bakıyor. Bu aralar çoğunlukla kafesin dibinde duruyor. Dünden beri yemek yememiş. Gözleri görmüyor mu acaba diye denemek için sağ tarafına daldarısı koydum sonrasında sola aldım ve yemek için sağ tarafına gitti. Ne olduğunu anlamıyorum birkaç gün öncesine göre çok hareketsiz. 6 aydır benimle yaklaşık 8- 9 aylık ama hala uçarken bir yerlere çarpıyor. Sürekli yere düşüyor. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
geçmiş olsun
Fotoğraf paylaşır mısınız
Parmağınızı yaklaştırınca tepki veriyor mu

Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşın lütfen

Grpet

Müdavim
Üretici
denildiği gibi video ekleyin görelim ama az cok anlatımınızdan yola cıkarak salla bas hastaliği denilen bir salmonella bakterisi nin neden odlugu bir rahatsızlık gibi geldi bana birde dıskı resmini atın

lkmlp

Yeni Üye
Merhaba
Dibine kadar yaklaştırmadığım sürece tepki vermiyor azıcık dokunduğumda çok hafif ısırıp bırakıyor.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
geçmiş olsun
Fotoğraf paylaşır mısınız
Parmağınızı yaklaştırınca tepki veriyor mu

Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşın lütfen

Grpet

Müdavim
Üretici
sizden kusu pamağınıza cıkarıp yüksek bir yerden asağıya bırakın yumusak yer olsun ve 80-100 cm yükseklik yeterlidir

Grpet

Müdavim
Üretici
neyse gerek kalmadı dediğime kusunuzda salmonella bazılı bir hastalık oldugu kesin kusun yasına bağlı olarak iyilesme durumu olabilirde olmayabilirde genc kuslarda iyilesme oluyor yası büyüklerde olmuyor malesef salmonella icin bir ilac alın ayrıca selenyum e gibi bir ürün de kullanın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video açılmıyor göremedim ama dışkılarda hastalık var. Şu da var kursak boş ise ve uzun zaman aç kaldıysa da boyun çevirirler, fıtık varsa da boyun çevirirler, Salmonella varsa da boyun çevirirler. Eğer imkanınız varsa öncelikle analiz yapılması için kanatlı uzmanına götürün imkanınız yoksa ilk yapmanız gereken açlığını halletmektir

lkmlp

Yeni Üye
Video açılmıyor göremedim ama dışkılarda hastalık var. Şu da var kursak boş ise ve uzun zaman aç kaldıysa da boyun çevirirler, fıtık varsa da boyun çevirirler, Salmonella varsa da boyun çevirirler. Eğer imkanınız varsa öncelikle analiz yapılması için kanatlı uzmanına götürün imkanınız yoksa ilk yapmanız gereken açlığını halletmektir
En fazla 1 gün yememiştir. Zorlayarak daldarısı verdim sonrada normal yemini yedi ama hala boynunu çeviriyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
En fazla 1 gün yememiştir. Zorlayarak daldarısı verdim sonrada normal yemini yedi ama hala boynunu çeviriyor
Bence mikrobik bir hastalık olabilir diğer seçenekleri videodan sonra eliyorum ve size tek tavsiyem teşhis için tetkik tetkikten sonra doğru tedavi 👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Üst Alt