• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım garip sesler çıkartıyor

Oğuz tayfur

Yeni Üye
Sultan papağanım ciak cik cik cik ciak ciak diye daha önce çıkartmadığı sesler çıkartıyor sorun nedir bilgisi olan varmı video çektim fakat yükleyemiyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sultan papağanım ciak cik cik cik ciak ciak diye daha önce çıkartmadığı sesler çıkartıyor sorun nedir bilgisi olan varmı video çektim fakat yükleyemiyorum
Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşın lütfen.

Anlatımınız bana kuşun dişi ve çiftleşme hareketi yaptığını düşündürdü 🫣

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuşunuz dişi mi? Kuyruk kaldırıp sırt düzleştirme vb. hareketler sergiliyor mu? Güncel dışkı resmi rica edebilir miyiz

Facia0101

Yeni Üye
Eş almanın tam zamanı sultan papağanı eş konusunda çok seçici. Umarım aldığınız eşi kabul eder. Lütfen tek kuş beslemeyin. Kuşa yazık

Facia0101

Yeni Üye
Öyle demeyin benim tek oğluşum var gayet iyiyiz eğer çok ilgilenen varsa problem olmuyor ☺
Ben kuşları da insan gibi görüyorum. İki kuşum vardı ikisi de erkek. Annemin hatasından dolayı biri kaçtı. Kalanı gündüzleri hiç kafese koymadım yem yeme dışında hep kaybolan kardeşini aradı. Kafa tüyleri döküldü. Sonra yanına dişi getirdim. Çok anlaştıklarını söyleyemem çift olmadılar. Ama bu dönemde tüyler geri geldi. Biz bunlara kuş olarak bakıyoruz da bunların da bir dosta arkadaşa ihtiyacı olmaz mı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben kuşları da insan gibi görüyorum. İki kuşum vardı ikisi de erkek. Annemin hatasından dolayı biri kaçtı. Kalanı gündüzleri hiç kafese koymadım yem yeme dışında hep kaybolan kardeşini aradı. Kafa tüyleri döküldü. Sonra yanına dişi getirdim. Çok anlaştıklarını söyleyemem çift olmadılar. Ama bu dönemde tüyler geri geldi. Biz bunlara kuş olarak bakıyoruz da bunların da bir dosta arkadaşa ihtiyacı olmaz mı
Tabiki öyle ama mesela evde sürekli sosyalse, birileri ilgileniyorsa biz kuşların dünyasında onların sürüsü oluyoruz ☺ Çift beslenebilir, iyi de olur ama beslemek istemeyen olursa da ilgi görürse sürekli bir problem olmuyor ☺

Facia0101

Yeni Üye
Tabiki öyle ama mesela evde sürekli sosyalse, birileri ilgileniyorsa biz kuşların dünyasında onların sürüsü oluyoruz ☺ Çift beslenebilir, iyi de olur ama beslemek istemeyen olursa da ilgi görürse sürekli bir problem olmuyor ☺
Bende 1 erkek (oyun hamuru) 1 dişi (cadı) var. Tek insan olmaz mantığı ile hareket ediyorum. Eger bir gün bir kuş alırsanız onun yanına onun sevincini seyrederseniz ne dediğimi anlayacaksınız

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende 1 erkek (oyun hamuru) 1 dişi (cadı) var. Tek insan olmaz mantığı ile hareket ediyorum. Eger bir gün bir kuş alırsanız onun yanına onun sevincini seyrederseniz ne dediğimi anlayacaksınız
Benim çok çift kuşum oldu cennet ve sevda dışında hemen hemen hepsini besledim ☺ Dediğim gibi tercih meselesi ama düşünceniz de güzel ve yavrularınıza saygınız da 🙏☺

Facia0101

Yeni Üye
Benim çok çift kuşum oldu cennet ve sevda dışında hemen hemen hepsini besledim ☺ Dediğim gibi tercih meselesi ama düşünceniz de güzel ve yavrularınıza saygınız da 🙏☺
İkna edemedim sizi, umarım kuşunuzun bir eşi olur. Eger eşi olursa size olan ilgisi yeni olan kuşa kayacak. Bunu fark edeceksiniz. Bu güzel bir duygu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İkna edemedim sizi, umarım kuşunuzun bir eşi olur. Eger eşi olursa size olan ilgisi yeni olan kuşa kayacak. Bunu fark edeceksiniz. Bu güzel bir duygu
Çiko çok evcil yani dişi kabul edecek bir yapıda değil, Pakistanımla takılıyor 3 kez dişi getirdik üçünü de dövdü maalesef 😞

Facia0101

Yeni Üye
Çiko çok evcil yani dişi kabul edecek bir yapıda değil, Pakistanımla takılıyor 3 kez dişi getirdik üçünü de dövdü maalesef 😞
Çok seçici oluyorlar. Bende iki erkek vardı. Biri kaçtı. Geride kalan kuşum 3 günde tepe tüyleri kel oldu. Dişi aldım yanına. Çift olmadılar. Ama kuş kendine geldi. Tüyler yerine geldi. İlk zamanlar farklı kafeste baktım. Erkek olan dişiyi kabul etti. Dişi kabul etmedi. Yaklaşık 2 ay yanyana farklı kafeste baktım. Sonunda aynı kafeste birleştirdim. Kavga ettiklerinde ayırdım kafesleri. Arada birleştirdim. Şuan bazen kavga ediyorlar. Zor süreç. Hala çift değiller. Çok seçici davranıyorlar. Zaman Lazım

mortsvivants

Eski Forumcu
Benim tek kuşum var, gün içinde sürekli dışarıda benimle ya da evdeki diğer üyelerle. Yalnız kaldığı bir an olmuyor ve ötüşlerinden de belli ki epey de mutlu. Başta heves etmiştim eş almayı ama şu an hiç gerek duymuyorum açıkçası. :)

Facia0101

Yeni Üye
Benim tek kuşum var, gün içinde sürekli dışarıda benimle ya da evdeki diğer üyelerle. Yalnız kaldığı bir an olmuyor ve ötüşlerinden de belli ki epey de mutlu. Başta heves etmiştim eş almayı ama şu an hiç gerek duymuyorum açıkçası. :)
Dişi alırsan yetişkin Dişi al. Yavru olursa anlar ve döver. Tüyü kadar ömrü olsun

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Fıstıkla laf atıp duruyorlar, lafla kavga ediyorlar, anneannem, babam, ben, annem, abim herkes ayrı ayrı ilgileniyor eş gelince dövüyor 😒😕

Üst Alt