• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım evde yalnız kalabilir mi 4 5 gün

fatmanur çalı

Yeni Üye
İyi bayramlar sultan papağanım var 1.5 yıldır bizimle yarın köye gidebiliriz hava da çok sıcak akrabalar komşular evde olmayabilir havadan etkilenirse diye korkuyorum evde tek durabilir mi acaba iki suluk taksak yemini de çok koysak evde dursa arabada dolu olur muhtemelen köy alanında ölür mü 4 5 gün kalacağız geçen yıl anneannemlere bırakmıştık yarın onlarda köye gidecekler

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
İyi bayramlar, yemliği normalin iki 3 katı takın çok olsun garanti , suluk 2 tane ve tam dolu olsun varsa 3 suluk tam garanti olur , her zamanki yerinde olsun yani güneş değmeyecek cereyandan etkilenmeyeceği

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Açıkçası bana beş gün fazla geldi. Gideceğiniz yer köyle arası uzak değilse yanınıza almanızı tavsiye ederim.

fatmanur çalı

Yeni Üye
Yemliği büyük suluk 1 tane daha vardı ama hastalandığında kırıldı bikaç kez televizyonun arkasına düştü kapının arkasına düştü turp gibi
Konuşuyor
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Yemliği büyük suluk 1 tane daha vardı ama hastalandığında kırıldı bikaç kez televizyonun arkasına düştü kapının arkasına düştü turp gibi
Konuşuyor
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler
Minimum 2 suluk tam dolu, minimum önceki yem kabının 2 katı yani 2 yem kabı yada 2 ise 3 , aslı hocamıza katılmakla beraber , cereyana mâruz kalmadan direkt klimaya maruz kalmadan olabilirse yanınızda gitmesi daha iyi yalnız bunlara dikkat etmek lazım yanınızda gidecek ise kafesin etrafını streç film ile kaplayıp üst tarafı tamamen açık bırakın o şekilde olur

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
İyi bayramlar sultan papağanım var 1.5 yıldır bizimle yarın köye gidebiliriz hava da çok sıcak akrabalar komşular evde olmayabilir havadan etkilenirse diye korkuyorum evde tek durabilir mi acaba iki suluk taksak yemini de çok koysak evde dursa arabada dolu olur muhtemelen köy alanında ölür mü 4 5 gün kalacağız geçen yıl anneannemlere bırakmıştık yarın onlarda köye gidecekler
Ben evde çok tek bıraktım 7 gün bile bıraktığım oldu daha da durabilecek durumdaydılar, sıcak ve yolculuktan yorulmasınlar diye benim de tercihim değil kuşlarım hasta olup yoruluyorlardı, 2 tane kuş olarak bıraktığım için yalnızlık çekmediler başka bir kuş varsa ve iyi anlaşıyorlarsa kafesleri yakın koyarsanız fazla yalnızlık çekmezler. Ayrıca birdahaki sefere kamera koymayı öneriyorum 4-5 gün hiç haber almayacaksanız uzun bir süre, kamera ile izlemek en rahatı ben öyle yapıyorum izliyorum yemliklerine suluklarına bakıyorum vs. en azından içim rahat oluyor geri dönene kadar ne yaptılar diye acı çekmiyorum. Yemlikleri ağzına kadar doldurup ekstra 1 yemlik koyup kafesin içinde sabitliyorum, 3-4 suluk takıyorum her ihtimale karşı ve duvara veya mobilyalara dayatıyorum düşürmesinler diye ve gitmeden tüm evin odaları havalandırılıyorum ve hava sıcak olduğu için bence camı aralık bırakabilirsiniz tabi yaşadığınız yer sıcaksa ve en önemlisi güneş çarpmasın ceyran yapmasın bu arada kuşları evdeki en geniş odada bırakıyorum hava açısından sıkıntı yaşamasınlar diye. Tek kuş olarak bırakacaksanız buna bir şey diyemem yalnızlıktan psikolojisi nasıl olur hiç yaşamadığı için kötü etkilenir mi, terk ettiğinizi düşünüp kötüleşir mi hiç bir fikrim yok ancak ben kendi deneyimlerimden örnek vermek istedim. Tabi kuşun yolculuğa alışık olup olmaması da çok önemli bence, biz eskiden 8 saat yol gidiyorduk molalı dayanıyordular ama çok yorulup güçten düşüyorlardı bir iki günlüğüne. Çok güvendiğiniz bir komşunuz varsa eve birkaç günde bir girip kontrol etmesini de düşünebilirsiniz kuş en azından nadir de olsa bir insan görür depresyona girmez, ben eskiden öyle bırakmıştım ama tamamen kendi tercihiniz. Ayrıca yanınızda götürürseniz arabada vs. dikkat edin klima çarpmasın bir örtüyle sarabilirsiniz klima gelen tarafını, dediğim gibi bizzat bunlar kendi tecrübelerim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Üst Alt