• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım çok sık hapşırıyor

Canern

Yeni Üye
Herkese merhabalar yaklaşık 2 hafta önce 2.5 aylık bir sultan papağanı sahiplendim. Her şey yolunda giderken 4-5 gündür kuşum çok fazla hapşırıyor.Gün içerisinde 15-20 yi buluyor. Yemesi içmesi iyi, enerji durumuda iyi. Dışkısıda normal görünüyor. Herhangi akıntı kızarıklık vs bulunmuyor. Kafesini 3 günde 1, yem ve suyunu hergun değişiyorum. Odasını hergun havalandiriyorum. Dün entrobac, gerwit w aldım ve dün entrobac verdim. Bu hapşırma sorununu nasıl çözebilirim. İlk defa besliyorum. Burada da yeniyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar
1. öncelikle kuşunuzun streamble.com sitesinden kısa videosunu çekerek burada bizimle paylaşabilir misiniz
2.Kuşunuzun güncel dışkı resmine de ihtiyacımız var
3.Burun çevresinde ıslaklık hırıltı ve tıksırmalar gözlemlediniz mi

Canern

Yeni Üye
Merhabalar
1. öncelikle kuşunuzun streamble.com sitesinden kısa videosunu çekerek burada bizimle paylaşabilir misiniz
2.Kuşunuzun güncel dışkı resmine de ihtiyacımız var
3.Burun çevresinde ıslaklık hırıltı ve tıksırmalar gözlemlediniz mi

Hayır görmedim sadece hapşırıyor bazen 4-5 kere arka arkaya

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşunuzun kafes dışında bant mı var pek anlayamadım ama kafes tabanındaki kağıdı kaldırmanız gerek. Kafes düzeninde tahta tünekleri karşılıklı koyun. O kafes dışındaki şey her neyse onu çıkarın kağıt da kimyasal olduğu için kuşa zarar verir.
Dışkılar konusuna gelince vitamin takviyesi yapıyor musunuz ?

Canern

Yeni Üye
Streç sarılı yarıya kadar kapıları kestigim için biraz şekli kötü duruyor. Tabana ne koyabilirim peki kağıt yerine? Entrobac,Gerwit w ve avı chol aldım dün. Alır almaz entrobactan kullandım bugün normal su verdim. Bazen marul,elma,salatalık ve yumurta veriyorum. Yani geldiginden beri hepsinden 1 er defa vermişimdir.

Doğacı

Eski Forumcu
İçme suyu olarak ne veriyorsunuz ?

Üst Alt