• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papaganim cok sert ısırıyor ve kanatları kesilmis ne yapmaliyim

Hastalık Belirtileri
Kanat kesilmesi
Hastalık Belirti Tarihi
6 Mar 2023
sultan papaganim dişi çok sert ısırıyor ve kanatları nin kesilmiş olduğunu düşünüyorum kesildiyse ne yapmalıyım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Fotoğraf video eklerseniz daha iyi olur

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bunu nasıl yapıyorlar gerçekten aklım almıyor. İçim bir tuhaf oldu 😥

Zamanla tüyleri dökülüp yenisi çıkacaktır ama bu uzun zaman alır. Uçamamak stresede sokabilir. Evet zor ve onaylamasamda yinede en mantıklısı gün gün kesik kanatlar çekilerek yenisinin çıkması hızlandırılabilir. Hepsi çekildikten sonra bir ay içinde yeni kanatları gelir. Bu esnada da bt amin Forte b vitamini ve biotin takviyesi vermenizi tavsiye ederim.

Oğluştv

Aktif Üye
Kesildiğinden eminseniz ve uçamıyorsa belli aralıklarla ıslatarak çekmeniz lazım bu şekilde uzamaz. Hepsini birden çekmeyin kanayınca ara verin hem siz o hem kuşunuz korkmasın. Ben genelde kuyruk tüyü kırılınca çekiyorum kanat zor olabilir

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu nasıl tedavi edilir uçamıyor
Bunu yapanin merhametinden suphe ederim. Akil almaz bir durum. Kim neden bunu yaparki?! Bu sekilde uzamasi biraz zor arkadaslarin dedigi gibi bir kac gun arayla tek tek cekip yerine yenilerinin cikmasini saglamak en olur yolu. Yine hocalarimizin fikrini almakta fayda var.

Üst Alt