• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım cok saldirgan

Alp Tuna

Aktif Üye
Merhabalar sultan papaganimi alali 17 18 gün oldu ama elimi yaklastirdigimda hemen tıslıyor ısırmaya çalışıyor bunu nasil çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öyle yapınca elinizi çekmeyin ısrar edin güvenini kazanın eğitimle ilgili forumumuzda güzel makaleler var okuyun sonuç alırsınız eğitime devam edin kafes içinde

Alp Tuna

Aktif Üye
Hocam dediğiniz gibi yiyecegi şeyleri çok uzattım ama uzattığım şeye resmen saldırıyor

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Öncelikle hoşgeldiniz. Tavsiyem elinizin üstüne tişört vb. kumaş bir maddeyi alın acısını azaltacağı için ısırsada hissetmezsiniz. Isırmasına izin verin bir süre sonra tepki almayınca unutur. Alışma sürecinde kimi kuş kaçarken kimisi ısırıyor. Benim ki ikisini de yapmıştı. Merak etmeyin bir süre sonra unutur.

Alp Tuna

Aktif Üye
Hocam yavru diye aldim ama bilmiyorum bir de bir kanadı obur kanadına göre kisa gibi yavaş yavaş çıkıyor uzuyor ama bana tuyleri hızlı uzatan ve güzel yapan vitamin falan varsa onerir misiniz

MERVE

Paylaşımcı
Elinizi ısırdığında kaçırmayın bırakın ısırsın ve ondan zarar gelmeyeceğini öğrensin. Onunla yavaş tonda ve gözlerinin içine bakıp konusun. İlgi gösterin, sevgi sözcükleri söyleyin. Kafesin içinde olunca da onunla ilgiyi devam ettirin. Bir iş yapıyorsanız kafesle yanına alıp onun da izlemesine fırsat verin. Sizi gözlemlemesene izin verin. Size güvenmesini sağlayın. Böyle olunca alışmayacak kuş yoktur herhalde.. Ben sultan papağanımı 3 günde alıştırdım elime. Üstelik çok tıslıyordu kafesin içinde kanat çırpıyordu hatta. Tek çareniz SABIR, ILGI VE GÜLER YÜZ.

Alp Tuna

Aktif Üye
B vitamini ağırlıklı besleyin isterseniz nekton biotin var alıp kullanabilirsiniz.Yaz aylarımda özellikle elma sirkesi damlatılmış su ile banyo etsin.
Tamamdir hocam alicam bir de ben başka vitamin daha kullaniyorum nasil vercwgimide soyler misiniz ikisini bir mi nasil cok memnun olurum

Eda_965

Yeni Üye
Merhabalar sultan papaganimi alali 17 18 gün oldu ama elimi yaklastirdigimda hemen tıslıyor ısırmaya çalışıyor bunu nasil çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Avucunuza yem koyup elinizi sabırla kafeste bekletin. Yada ellerinizle kuşunuza birşeyler ikram edin. Yavaş yavaş alışıcaktır.

Üst Alt