• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan Papağanım çok kaşınıyor

worldteam

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kasıntı ve kanama gibi bir durum söz konusu
Kullanılan İlaç
Vitamin
3 aydır bizde olan sultan papağanımız sanırım 1 yaşına yakın yani kuşçu öyle dedi. 1 aydır sürekli kaşınıyor. Elimize geliyor hiç sıkıntı yok. Ötmesi ilk aldığımızda daha çok otuyordu şimdi biraz azaldı ötmesi ama enerjisi yüksek görünüyor. Sürekli kaşınıyor ve kaşınırken sanki acı çekiyormuş gibi bir çığlığa benzer ses cikariyor. Elimize aldığımızda çırpınırken ortalığa kelek saçıyor ve bugün fark ettim sanki kanadının altında hem kanatta hem de gövde kısmında kan gibi bir şey var. Ne kullanmam lazım 1 hafta önce sisleme sprey sıkmaya başladım bugün ikinci kez sıktım sizce parazit mi var parazitsa hangi ilacı önerirsiniz

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
3 aydır bizde olan sultan papağanımız sanırım 1 yaşına yakın yani kuşçu öyle dedi. 1 aydır sürekli kaşınıyor. Elimize geliyor hiç sıkıntı yok. Ötmesi ilk aldığımızda daha çok otuyordu şimdi biraz azaldı ötmesi ama enerjisi yüksek görünüyor. Sürekli kaşınıyor ve kaşınırken sanki acı çekiyormuş gibi bir çığlığa benzer ses cikariyor. Elimize aldığımızda çırpınırken ortalığa kelek saçıyor ve bugün fark ettim sanki kanadının altında hem kanatta hem de gövde kısmında kan gibi bir şey var. Ne kullanmam lazım 1 hafta önce sisleme sprey sıkmaya başladım bugün ikinci kez sıktım sizce parazit mi var parazitsa hangi ilacı önerirsiniz
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊 geçmiş olsun
Sprey cildi yakar lütfen kullanmayın
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın rutin olarak yapılmalıdır
Büyük ihtimalle dış parazit var
ACİL bir şekilde temin edip uygulayın lütfen

Üst Alt